patriciafrisk

Samhället förfaller..

Kategori: Allmänt

Hej Fredrik Reinfeldt!
Jag heter Patricia Frisk och bor i Trelleborg, längst ner i vackra Skåne.
Jag har nu under många år velat skriva ett brev till regeringen och nu är det så att du råkar sitta i makten och kommer få ta allt detta jag har att säga, jag ska försöka att inte bli otrevlig eller ohumanisk men det kommer bli svårt. Du säger att vi ska ta vara på alla och att alla är lika värda men då frågar jag mig själv, vad har socialtjänsten för regler att jobba efter? Hur är samhället uppbyggt? Hur ska vi sluta?
Det är inte meningen att man som 19 år ska gå och vara irriterad dygnet runt på grund av att ditt parti, moderaterna och socialdemokraterna låtit Sverige sjunka mer och mer för varje år som bara går. Står ni bara bredvid och tittar på? Känner ni inget ansvar gentimot oss? Ditt parti tycker att man ska höja pension ålder till 70 år, vad är det? Vi ungdomar kommer ut i arbetslivet när vi är 19 år, vart är våra jobb? Vart är vår framtid? Finns det ens något som heter framtid för oss?!
Jag tycker det är sorgligt, sorgligt att se hur samhället förfaller, äldrevården blir bara sämre och sämre, skolorna blir sämre, sjukvården blir sämre.. Dem 3 viktigaste frågorna är inget som ert parti lägger tid eller energi på. När du själv blir gammal, hur vill du då ha det? Eller just det, du tjänar ju multo med pengar så du kan säkert hitta något sätt att slippa den kommunala äldrevården. Men då är det så att i Sverge finns det äldre som inte har pengar, pengar att gå till tandläkaren, att gå till läkare eller pengar till att ha privat vård hemma och dessa tvingas bo på äldreboende. Har du själv varit ute på äldreboende runt om i Sverige? Har du sett vilken stress undersköterskor och sjuksköterska jobbar under? Att dem inte ens kan sitta ner med sin vårdtagare i 5 minuter för att dem är underbemande och måste till en annan avdelning, att behöver jobba på detta sätt och under dem lönerna är inte rimligt. Min pappa låg på palliativa sina sista månader i livet och personalen där var underbar det är inte dem jag klandrar utan det är politikernas fel. Det är ni som drar in på allt det viktiga, på det som inte "syns" utåt. Jag har varit föräldrarlös i 2 år och den dagen min pappa gick bort så bad jag om hjälp av samhället, fick jag det? Nej jag fick i princip en dörr i ansiktet med ett lapp där det stod: Nej tyvärr, vi kan inte hjälpa dig.
Varför har min pappa gått och betalt skatt i hela hans liv när hans dotter sen vänder sig till samhället och behöver tak över huvudet och en lite knuff på vägen och inte får ett skit.. Jag har alltid varit skötsam men det räknas tydligen inte. Hur hade du sjäälv gjort som 17 åring? Jag blir så arg, varför? Jag är jätte tacksam att vi bor i detta land där alla kan få hjälp som ni står för i europa men varför fick jag då ingen hjälp? Jag begärde inte guld och gröna skogar..
Jag förstår inte hur du kan sova om nätterna? Du har förstört ditt eget land, ser du att det håller på att förfalla? Eller du kanske tänker, så länge jag har huvudet ovanför vatten ytan är det lugnt.. MEN det är inte lugnt, det är inte okej... Under denna tid ni suttit i makten har du sagt gång på gång i alla era valkampanjer, åhh vad vi ska satsa på sjukvården denna gång, åhh vad vi ska hjälpa dem äldre.. Halllå?! Varför händer det inget? Vakna, åk ut i Sverige och titta själv. Hade du själv klarat av att lyfta en man på 110 kg från en sjukhus säng till en rullstol när mannen i fråga är halv förlamad? Hade du det? Varför är så många sjukskrivna i Sverige? Varför är vi europas största förbrukning av anti-depprisiva? Det är ju något som är fel och det måste bli en ändring..
Tänk så många ungdomar runt om i Sverige som går arbetslösa varje dag, arbetsgvare som utnyttjar dem för arbetsgivaren vet att ha, dem är ändå så desperata efter jobb så dom får slava lite.. Det är hemskt!
Sen vet jag också att det finns MÅNGA ungdomar som är lata, som skiter i sin skola, som väljer den kriminella vägen m.m tyvärr.. Men dem som verkligen har kämpat alla år i skolan för att sen komma ut i arbetslivet och sen kommer ut och ser att jahaaa är det detta jag har kämpat för? Att sitta i min lägenhet och inte ha ett jobb?
Och hur fungerar vårt rättssystem tycker du? Om man gör ett skattefusk i Sverige idag så ligger Straffpåföljden för bokföringsbrott och skattebrott på upp till 2 års fängelse men när en flicka blir våldtagen så får brottslingen kanske bara betala skadestånd till flickan.. Hur kan det vara rimligt? Hur kan det vara att om man fuskar mot staten så är det hela världen men att förstöra en flickas liv är något man bara i princip rycker på axlarna för?
Jag har så mycket jag hade velat säga till dig men egentligen med denna kanske väldigt osammanhängade text och med lite frustation så har jag bara två saker till att säga:
1. GÖR OM, GÖR RÄTT
2. Samhället ska vara humant och inte matriellt.

Tack för mig! :*

Kommentarer

  • Annellisaa säger:

    Kunde inte sagt de bättre själv!

    Svar: tack :)
    Patricia Frisk

    2013-12-06 | 16:00:48
    Bloggadress: http://annellisaa.blogg.se
  • Anynym säger:

    Har länge själv funderat på att skriva en liknande text som din! Håller med om allt. Har du funderat på att publicera din text någon annanstans? I en tidning kanske? För att få den att nå ut! Bra skrivit :)

    Svar: Tack, jag tänkte höra av mig till en tidning eller något men tänkte börja på fb för det sprids fortare på internet kanske.. :) jag vet inte vart jag ska vända mig riktigt..
    Patricia Frisk

    2013-12-06 | 16:07:43
  • Nina Nilsson säger:

    Bra skrivet Patricia !!!

    Svar: <3
    Patricia Frisk

    2013-12-06 | 16:13:03
  • Anonym säger:

    BRA!

    Svar: tack :)
    Patricia Frisk

    2013-12-06 | 16:46:13
  • Göran Malmberg säger:

    Du store skapare, det du gått igenom ska ingen behöva genomlida,lider med dig.
    Men du har verkligen fått ut det i en text som kag är väldigt imponerad av, kan bara hålla med dig i alla punkter.// Göran

    Svar: Ja men när samhället svek så valde jag att inte gå den kriminella vägen men det har varit tufft och det är många ungdomar som tyvärr väljer fel väg för att samhället sviker! man har alltid sitt eget ansvar men som baarn behöver man en knuff ibland! Tack :)
    Patricia Frisk

    2013-12-06 | 17:21:14
  • Eva Nilsson Bååth säger:

    Hej Patricia! Riktigt bra skrivet! Du är ännu så ung men har ett mycket bra tänk. Jag arbetar själv i äldrevården och vet hur det fungerar...har en dotter i gymnasiet och vet även där hur det fungerar. Alla gör sitt bästa men det behövs mer pengar för att det ska fungera. Våra ungdomar behöver arbete...vi äldre ska inte behöva arbeta till 70...då har vi kanske själva en rollator...även mer pengar till sjukvården så vi kan få hjälp i rätt tid...det finns så mycket mer! Stå på dig..ut i Tidningar kanske du skulle kontakta Socialdemokraterna i Trelleborg...dom kanske vet var du kan vända dig. Kram Eva.

    Svar: Hej Eva! tack :) ja, som jag skrev sist, ett humant samhälle inte ett matriellt.. Ja jag ska försöka ta kontakt med tidningar. Kram
    Patricia Frisk

    2013-12-06 | 17:31:48
  • Sosse säger:

    Finns inget humant med Moderaterna. Dem tänker inte på att det finns sjukt, arbetslöst och fattigt folk i Sverige.

    Svar: Pratar inte om fattigdom, fattigdom har vi inte i Sverige.. Inte riktigt fattigdom än sålänge.. och sen är det såhär att detta började för flera flera år sedan tyvärr!
    Patricia Frisk

    2013-12-06 | 17:52:21
  • Annica säger:

    Heja heja! Mycket bra skrivit!!!

    Svar: taaack :)
    Patricia Frisk

    2013-12-06 | 17:53:49
  • Anonym säger:

    Om du slår på tv:n varje dag mellan nio och två ungefär på svt2 så märker du ganska snabbt att dessa tre frågor diskuteras nästan varje dag i riksdagsdebatt, möten och att politikerna hela tiden kämpar för att lösa dessa problem. Ett faktum är att t.ex socialdemokraterna som du klankade ner på i din text vill införa en 90-dagars garanti för ungdomar som vill ut i arbetsmarknaden. Detta betyder att du ifrån den dagen du blir arbetslös (studenten eller när du hoppas av skolan) inom 90agar ska ha antingen jobb eller praktikplats med bidrag för överlevnad. Så de du klankar på är dem som kämpar för att du ska "få en knuff på vägen" som du skrev. Det är lätt för dig att sitta hemma och vara arg och skicka ett onlinemeddelande till politiker. Men kanske du ska backa tillbaka lite och tänka efter och samla fakta. Det är inte så att politikerna i riksdagen sitter och inte gör något åt problemen. Men man kan inte "göra om, göra rätt" på en natt. Välj ett parti vars värderingar matchar dina, gå med i partiet och engagera dig i partiet för det är där du kan göra förändringar inom sjukvården i din kommun då alla beslut tas där. Sitta bakom datorn hjälper inte.

    Svar: Hej du! Vet du vad? Som jag skrev har detta varit ett problem i flera år och nej man kan inte göra detta över ett natt men dem är alltid så duktiga att snacka inför riksdagsvalen och sen händer det inte mycket mera.. Och du? Jag har ett jobb så mellan 9 och 2 jobbar jag för det mesta så jag kan faktiskt inte titta tv då :) Och om du hade tittat på tv så kanske du hade hört att internet är det bästa forumet att nå fram genom. Och att sitta bakom en data, du själv vågar ju inte ens skriva ditt namn, vem gömmer sig egentligen?! :)
    Patricia Frisk

    2013-12-06 | 18:12:15
  • Patrik säger:

    Så rätt så det är skrämmande.
    Riktigt bra skrivet!

    Svar: tack :)
    Patricia Frisk

    2013-12-06 | 18:17:18
  • Ninette säger:

    Hej Patricia!
    Mycket bra skrivit hade inte kunnat säga det bättre!
    Jobbar själv inom vården och vet precis vad du pratar om. Stackars våra gamla som byggt upp detta samhälle blir behandlade så illa. Det gör ont i hela mig att det är så!
    Hoppas och önskar att detta blir en ändring verkligen!
    Hejar på dig och håller tummarna på att du blir hörd!

    Mvh/ Ninette

    Svar: Tack så mycket :)
    Patricia Frisk

    2013-12-06 | 18:17:22
  • Simon säger:

    Hahaha, du är ju en aning retarderad. Det är upp till kommunerna hur dem vill lägga upp sitt eget äldreboende, det är knappast Reinfeldts fel. Sen vad gäller din arbetslöshet, så får du väl plugga vidare eller söka hårdare efter jobb, jag menar du kan ju inte ens stava vår statsministers namn...

    Svar: Absolut men rent över lag är det vår statsminister som sätter ribban.. Spelar det någon roll att jag skrev ett h när det inte ska var DET så ska jag gå in och ändra det direkt :) Jag är inte arbetslös, så det vet jag inte var du fått ifrån? :)
    Patricia Frisk

    2013-12-06 | 18:42:18
  • Anonym säger:

    Så bra skrivet. Heja dig!!!
    Det är skrämmande att det verkligen är sant till 100%

    Svar: Ja tyvärr men någon måste säga något. Tack :)
    Patricia Frisk

    2013-12-06 | 18:44:24
  • freja säger:

    Du har helt rätt, jättebra skrivet !

    Svar: taack :)
    Patricia Frisk

    2013-12-06 | 18:55:52
    Bloggadress: http://frejamarley.blogg.se
  • laila trollencrona säger:

    Hej!!
    Rörande och klok text!!!Du har verkligen förstått hur samhället ser ut idag!!!Ett hårt och kallt samhälle!!!Fruktansvärt att snart ingenting fungerar längre!!Våra politiker gör inte vad dom är ålagda!!Vi tror inte längre på dom och dom borde förpassas långt från Maktens korridorer!!Snart ingen instans som har koll på vad dom gör.dom bara pratar och har ingen helhet när det kommer till kritan!!Stå på dig annars gör ngn annan det!!!Hoppas det löser sig !!Kram kloka tjejen!!:)

    Svar: Taaack så mycket! Kram
    Patricia Frisk

    2013-12-06 | 19:11:31
  • Tobias Aktiv i Moderaterna! säger:

    Hej patricia!

    Du gör helt rätt i att skriva ett sådant här inlägg till statsministern när du inte är nöjd!
    Tipset är att du skickar det till honom om du nu inte har gjort det!

    Moderaterna har gjort väldigt mycket för att ungdomarna ska få jobb som tex sänkt restaurang momsen med 50% vilket har lett till att flera ungdomar har fått jobb på restauranger och caféer och dem har även sänkt arbetsgivaravgiften för unga upp till 25 år så att fler kan få jobb! Sen Moderaterna kom till makten 2006 så har fler än 200000 personer fått jobb! Sen är det väldigt svårt att skapa fler jobb idag då jobben i fabriker för det mesta sköts av maskiner!

    Du påpekar även att du inte vill jobba till du är 70. Det är än sålänge bara ett förslag. Vi blir allt äldre i sverige och kommer ut allt senare i arbetslivet för att dem flesta studerar så pass länge. För att skatten ska räcka till så måste vi höja pensionsåldern!

    Självklart så ska vi ha en bra sjukvård i sverige! Vi har aldrig sattsat så mycket pengar på sjukvården och på forskningen som vi gör nu! Bara nu ska man Lägga 6miljarder kronor på att göra om på sjukhuset i malmö! Bara där gör man en satsning på sjukvården! Och sen är det faktiskt sjukhusen själva som bestämmer hur mycket personal dem ska ha inne.

    Tobias Moderaterna

    2013-12-06 | 19:34:22
  • Nathali säger:

    Att hon använder Fredriks namn är ju ett sätt att formulera sig. När du klagar på en vara i en butik vänder du dig till människorna som tillverkar varan eller personalen du möter i butiken?! Spelar de nån roll hur hon stavar?! Ska en persons sätt att stava avgöra hur betydelsefull hans/ hennes åsikt är? Det är fan ta mig du som är retarderad som ens använder ordet retarderad. Din kommentar är typ lika värdefull som en fis i rymden medan Patricia faktiskt delar med sig av sina egna livserfarenheter för att påverka samhället till de bättre.!

    2013-12-06 | 19:36:27
    Bloggadress: http://nathalim.blogg.se
  • Agge säger:

    Jättebra skrivet!!! Hoppas du får svar!! Ge inte upp! Stå på dig!! Kram o va rädd om dig!👍🌺

    2013-12-06 | 20:12:03
  • Anonym säger:

    Såg att någon av dina vänner länkat hit på Fb.
    Som Socialdemokrat blir jag dock oerhört besvärad av att se dig skriva "ditt parti, moderaterna och socialdemokraterna låtit Sverige sjunka mer och mer för varje år som bara går."
    Socialdemokraterna är det parti som, näst efter vänsterpartiet, ligger längst ifrån Moderaternas samhällssyn.

    För övrigt tycker jag att du gör rätt i att uttrycka din åsikt!

    2013-12-06 | 20:13:28
  • Annyca säger:

    Heja Dig Patricia.. Ett mkt bra inlägg, å sanningen e just denna.
    Detta har nått ut i cyber rymden dvs, på FB.
    Så maila kvällstidningarna brevet. Aftonbladet, KVP.
    Allt du skriver e så sant.
    Du e e klok å go tjej.
    Kramar Annyca, Nicoles mamma .

    2013-12-06 | 20:15:56
  • Lenivenhammar säger:

    Mycket bra skrivit håller helt med dig för Det land har vi inte byggt upp med en moderat som styr o ställer han kan själv jobba inom sjukvård barnomsorg när han blir 79så kan han känna hur det är tror han att vi skall gå dit med rullatorn

    2013-12-06 | 20:19:22
  • Micha säger:

    Håller med dig fullständigt, då jag själv jobbar inom vården så har märkt hur sämre det har blivit med åren. ska fortsätta dela detta så det blir uppmärksammat av media !! fortsätt kämpa

    2013-12-06 | 20:20:39
  • ANONYM säger:

    Riktigt bra skrivet!! Håller med dig om allting som du skrivit..

    2013-12-06 | 20:22:19
  • ANONYM säger:

    Fy fan va bra skrivet säger jag bara!! Allting som du skrivit stämmer ju. Och det är inte rätt att dom gör så här, Det måste ske en förändring, och det är nu innan det går för långt!!

    2013-12-06 | 20:25:02
  • Ulla-Kersti säger:

    Bra Patricia!
    Tycker att du ska skicka in detta till dagstidningarnas insändarsidor. Det kan du göra via mail.

    2013-12-06 | 20:26:32
  • Agnetha Pilo säger:

    Mycket bra skrivet, vidarebefodrar via fb. Och du, bry dig inte om människor som kommenterar negativt, det är människor som inget vet...strutsar :) Go girl <3

    2013-12-06 | 20:42:14
  • sandra säger:

    Riktigt bra skrivet, håller med dig 110%! Detta måste bli bättre, annars förfaller vi (om vi inte redan har gjort det).

    2013-12-06 | 20:42:45
  • Anton säger:

    Jag reagerade över att du klumpa ihop socialdemokrater med moderater när dem står för två olika saker.

    Att du klagar över sjukvården? Orsaken till problemen med sjukvården är ju en budgetfråga, för att förbättra den måste de antingen ta från något annat område eller ta ut mer i skatt. Vill du omfördela kan du ju bli aktiv i typ Sverigedemokraterna eller om du tyckte att det lät bättre med att ta mer i skatt så kan du ju rösta på Socialdemokraterna.

    Jag tycker inte att man kan kritisera Reinfeldts förslag till att öka pensionsåldern, det är förståligt då vi lever längre och utbildar oss längre. Jag tycker att det är grymt att han tar upp något som han visste skulle vara så impopulärt men som behövdes sägas.

    Men det som jag tycker är absolut viktigast av allt att ta upp är att om du brinner för de här frågorna så aktivera dig.

    2013-12-06 | 21:08:20
  • Benny Andersson säger:

    Mycket bra funderingar
    Minundran är om du får ett svar
    (Som du verkligen är värd)

    2013-12-06 | 21:08:55
  • Thomas Jönsson säger:

    Har bara en kommentar.

    LYSANDE. !!!!!!!!!

    2013-12-06 | 21:13:31
  • Anonym säger:

    Heja du! Ska dela. Alla ska läsa! Du verkar va en kämpe, så hur tufft det än är, kommer du att lyckas! Du vet gud gav Bara de svåra uppgifterna till de som klarar av det 💛

    2013-12-06 | 21:45:23
  • sollan säger:

    Mycket bra skrivet och om jag fattade det rätt så klumpade du ihop moderater med socialdemokrater med flit eftersom ingen av dem är några ledare man känner förtroende för och båda partierna har haft regeringsställning under de år klimatet hårdnat? En bra ledare ska se 7 generationer framåt och inte bara se sin egen vinning. Vad retarden Simon eller andra nötter som inte kan läsa innantill kommenterar behöver du inte ta åt dig av. Jag är mest undrande om du fick hjälp till slut av samhället eller om du fick hjälp av någon annan närstående.

    2013-12-06 | 21:54:39
  • bella säger:

    Jag har delat ! :)

    2013-12-06 | 22:09:13
  • Anonym säger:

    Mycket bra skrivit!!!!


    2013-12-06 | 22:27:09
  • Fredrik säger:

    Riktigt bra, mitt i prick!! Hoppas att detta läses och tas på allvar. Jag tror att högt uppsatta inte har någon förståelse för dem har alltid jobb och dem har aldrig problem med pengar eller andra besvär som "vanligt" folk i samhället får dras med. Tack för bra text och det ska bli intressant med ett svar på detta!

    2013-12-06 | 22:31:49
  • EH säger:

    Ge dig, ingen är supermannen här, fredrik reinfeldt gör förmodligen sitt bästa för Sverige, sen får fantamej invånarna/folket göra lite nytta själv och sluta förlita sig på staten. Herregud vad ni klagar, ni hade fått mycket mer gjort ifall ni faktiskt sket i att klaga och reste på röven och gjorde nån nytta. (ursäkta språket) Men sen får man gärna tänka på att Fredrik Reinfeldt 1: Är framröstad utav det Svenska folket. 2. Han har ett liv för sjuttons gubbar han har säkert en familj barn som vill ha sin pappa hemma om helgerna. Men istället för att göra det så måste han konstant ta emot klagomål på hans sätt att arbeta som statsminister.
    Låt honom göra sitt arbete medans ni arbetslösa skaffar en jädrans utbildning om ni nu inte har det för utan en sån kommer ingenstans i världen om ni inte satsar på en karriär på donken. Jobbannonser finns överallt sluta klaga över era misära liv och gör något åt skiten!!! MVH en 15 åring som tycker att detta är meningslöst.

    2013-12-06 | 22:40:46
    Bloggadress: http://www.youtube.com/watch?v=My2FRPA3Gf8
  • Lena säger:

    Mycket bra uttryckt av dig!

    2013-12-06 | 22:45:40
  • Anonym säger:

    Bra skrivet tjejen.kort fattat men sant.

    2013-12-06 | 23:00:26
  • Tommy V säger:

    Väldigt bra skrivet.frågan e hur mycket dem tar tills sig av detta.ska vara helt ärligt jag själv e väldigt orolig för mina barns framtid.o självklart för mig själv me o mina nära o kära.ser ju inte precis ljust ut.finns lite mer grejer jag skulle ha velat lägga in i din text.men du fick ner ändå dem viktigaste sakerna.kan bara säga en sak till.när regeringens medlemmar sitter själva i en ekonomisk kanske o bara kanske då kan dem förstå.

    2013-12-06 | 23:10:12
  • Tony säger:

    Mycket bra skrivit,betalar hellre lite mer skatt så vi får en bättre sjukvård,

    2013-12-06 | 23:29:55
  • Stefan säger:

    Mitt i prick!
    Dessa politiker som säger sig jobba för att stärka sveriges välfärd misslyckas dessvärre kapitalt med detta.
    Oavsett om det är moderater eller socialdemokrater som styr landet är det på väg åt helvete, sjukvården blir bara dyrare och dyrare samtidigt som det dras ner på personal så mycket att patienternas liv sätts på spel, hur kan det bli så? Vart tar alla pengarna vägen?
    Detta är bara ETT exempel på hur sverige ser ut idag, skrämmande och kallt!
    Jag tycker att du ska skicka brevet till vår stadsminister och hålla tummarna för att han förstår hur ilka det är ställt i stugorna!

    Stefan

    2013-12-06 | 23:39:53
  • Snus säger:

    Hej!
    Jag har inte läst igenom alla kommentarerna men jag har läst ditt inlägg. Du gör rätt som öppet står för din åsikt och dina åsikter, alla gör inte det!
    Hoppas du får svar!
    Till Simon vill jag bara säga, kommunbidragen under Alliansregeringen, har du någon koll? Varför tror du kommunerna INTE har råd att satsa på vård, skola och omsorg? När alliansregeringen utförsäkrar tiotusentals sjuka som tvingas söka socialbidrag så är det regeringen som är ansvarig och skjuter över allt på kommunerna.
    Tobias? Moderaterna har ALDIG stått på arbetarnas sida!! Restaurangmomsen var sjukt dyr, googla!
    Patricia, kör hårt! ;)

    2013-12-06 | 23:45:34
  • Sverig säger:

    Den enda lösningen och det enda rätta är att rösta på Sverigedemokraterna så kom igen nu Sverige å vakna upp.

    2013-12-06 | 23:51:55
  • Snus säger:

    Till Anton villa jag bara säga, äldrevården och allt det andra inom vård, skola och omsor har INTE med invandring och flyktingar att göra! Ni SD kör samma lögner hela tiden! Det finns pengar till vård, omsorg och skola om man INTE föredrar sänkta skatter och vill fylla de 10 rikaste i Sverige! De 10% har fått lika mycket som de övriga 90%. Nu vill MODERATERNA sänka skatten igen istället för att satsa på skola vård och omsorg. Den sänkta skatten som vi har nu får man behålla om S och de övriga rödgröna vinner!

    2013-12-06 | 23:54:34
  • Sverige säger:

    Patricia du har helt rätt med allt du skriver. Verkligen jättebra gjort av dig detta. Få ut detta till tidningar å över allt du som du kan få ut denna texten till folk så alla kan läsa detta :) verkligen jättebra skrivet av dig

    2013-12-06 | 23:55:07
  • Snus säger:

    SD är ett fördomsfullt, gnälligt parti. En bunke räddharar! Läs på deras favoritsidor som t ex Avpixlat där de letar upp artiklar från hela världen för att smutskasta "icke svenskar", läs alla kommentarer....läs om deras förakt. Jag är lååångt ifrån M men hellre M är SD!

    2013-12-07 | 00:00:52
  • Sofia säger:

    Kanske inte helt rätt att sätta skuld på moderaterna då hela världen står inför ekonomiska kriser och tror inte att man kan säga att moderaterna står för detta.. Annars är det socialdemokraterna som tidigare skuldsatt Sverige och skaffade en stor skuld som moderaterna fixade då dem fick makten..
    Sen om man tittar på att vi idag börjar arbeta när vi är 25-30 år och lever idag kan bli upp emot 100 år så är vi lika länga i arbete som i pension vilket är en tung belastning för samhället ekonomiskt så därför behöver vi arbeta länge. Moderaterna har därför helt när de nämner detta som förslag. Vilket borde vara logiskt för oss alla då vi vet hur det slutat för Grekland då dem haft väldigt låg pensionsålder?
    SEN finns det många som vill arbeta längre än till 67..

    Sen är det inte alltid rättvist och det håller jag med om vården, skolan och allt annat viktigt är kasst absolut men som någon annan nämnde här innan så välj ett parti som du stöttar och engagera dig i det sitt inte och klaga speciellt inte när du inte har mycket fakta utan bara din egna upplevelse.. DIN upplevelse kommer inte förändra samhället men ditt engagemang till förändring kan!

    2013-12-07 | 00:32:09
  • krille säger:

    så sjukt jävla bra skrivet hoppas verkligen att han tar åt sig.... tycker personligen att han kan få prova leva på social bidrag i ett par månader så kan han se att det är inte så lätt att klara sig på det lilla man får hjälp med

    2013-12-07 | 00:37:20
  • Snus säger:

    Sofia, du vet väl att Alliansen lånar till skattesänkningar och kommer att låna låångt mycket mer om de vinner valet?
    Du vet väl att Alliansen har haft makten i snart 8 år? Skylla ifrån sig är jäkla enkelt. Ta ansvar är kanske inte lika enkelt. Läser man på idag så är det ju inte de gamla Socialdemokraterna som "går igen", det finns en ny politik som som satsar på utveckling och framtid. Mitt råd är gå in och läs på alla partiers sidor.

    2013-12-07 | 00:48:33
  • Snus säger:

    Till "Sverige! De är fan krisen man skyller på när man aldrig kan ta eget ansvar! Är det inte den moderatledda Alliansen som gnäller och skyller ifrån sig så är det SD!
    Patricia, gör din röst hörd oavsett hur du tänker rösta på i valet!

    2013-12-07 | 00:53:07
  • Sofia säger:

    Snus; Absolut säger inte att någon är perfekt säger bara att man inte ska skylla den ekonomiska krisen på ett parti som inte är skyldiga till den.. Och dem löste vår statsskuld när dem kom till makten för 8 år sedan..
    Ja det är kanske nytt i socialdemokraterna men dem står fortfarande för bidrag vilket är vi som betalar skatt som står för den delen.. Jag har läst tro mig men det handlar väl om vilken sida som man står på den är väl alltid bäst?

    2013-12-07 | 00:55:59
  • Camilla Persson säger:

    Måste bara säga.. Sjukt bra skrivet Patricia :) Hoppas att du får svar..

    /Camilla

    2013-12-07 | 01:00:46
  • kalle karlsson säger:

    lite mkt fel i bloggen, men ja bra skrivet...det som är lite felaktigt är att ja jobba till 70 så ser nog framtiden ut för oss ungdomar....o visst det känns tungt men samtidigt så blir vi friskare o lever längre...65 som det är idag är inte längre rimligt och inget av våra välfärder kommer att överleva det, vi har tyvärr inte råd, det är den bistra sanningen.
    När det kommer till våldtäkter så har vi lagar som reglerar detta och ja jag håller med dig det är tragiskt mkt tragiskt och borde ordnas, dock har denna regering försökt o skärpa o skräpa lagarna tyvärr har de tolkats felaktigt och ytterligare tydligare lagar behövs. Kämpa på jag tror på dig du verkar ha mkt initiativförmåga så för dig tror jag att det kommer att gå bra ! Finns tyvärr många som inte orkar skriva som inte har den styrka du har o lämnas, det är inte ok för någon regering som styr och förtidpensionera ungdomar som vår förra regering gjorde är inte ok. Tyvärr spelar det nog ingen roll vem som styr detta land, folk kommer alltid att hamna mellan stolarna. Det behövs något nytt. Nu babblat färdigt här. Lycka till

    2013-12-07 | 01:01:39
  • Snus säger:

    Sofia, vi har aldrig betalt ut så mycket bidrag som vi gör nu. I 90% av Sveriges kommuner har socialbidragen ökat och så är inte några invandrare eller flyktingar som är med i den statistiken. Källa SCB!
    Sen har vi ROT och RUT, det är bidrag. Bara för man kallar det avdrag betyder inte att det inte är ett bidrag.
    Klyfterna i Sverige ökar! Främlingsfientligheten ökar! Sjukskrivningarna ökar! Utanförskapet ökar osv, osv.
    Jag gillar att du har en åsikt och vill dela den :)

    2013-12-07 | 01:09:03
  • Snus säger:

    Patricia, jag ber om ursäkt för nu blev det bara politik men i all välmening.
    Jag hoppas att du får de svar du vill ha, lycka till :)

    2013-12-07 | 01:14:27
  • Lee säger:

    Fantastiskt skrivit!!!!

    2013-12-07 | 01:50:32
  • Lee säger:

    Fantastiskt skrivit!!!!

    2013-12-07 | 01:50:32
  • Anonym säger:

    Du är inte allvarlig väl?

    2013-12-07 | 02:10:24
  • Wictor säger:

    Jävlar i min låda. Vet inte hur jag kom in på denna blogg men detta var nog det värsta jag läst. Du stavar fruktansvärt illa, du har inte använt styckeindelning och du skriver konsekvent "dem" där det egentligen borde stå "de". Att ens börja prata om sak- och faktafelen i din (oläsliga) text känns som ett oändligt projekt. Ska du hålla på att fiska publicitet genom populism så uttryck dig åtminstone förståeligt och håll dig till fakta.

    2013-12-07 | 02:46:04
  • Joel Andersson säger:

    Hej Patricia!
    Läste ditt inlägg, blogggartikel eller vad det nu är... såg nån som delat det på fejan. Det finns ett mkt enkelt svar på dina frågor. Det är nämligen så... att enligt hävd sedan lång tid så lever våra folkvalda partier/ politiker efter devisen att samarbete är bästa medicinen... mot allt. Det fanns säkert en tid när samarbete mellan folkrörelserna och kapitalet var bra. Men nu... när multinationella företag tar över över hela världen... när riskkapitalbolag mjölkar ur våra liv och vår välfärd... och våra gemensamma tillgångar... behövs det ett massivt folkligt motstånd. Det verkar tyvärr svårt att uppbåda... vi är så nöjda och bekväma med våra smulor som vi får. Men det kommer nog inte dröja allt för länge innan folk i tredje världen förstår att de blivit blåsta på alla sina naturtillgångar mm. så då får vi det hett om öronen ... och kanske en ändring kommer till stånd. Allt går upp och ner... fram och tillbaka genom historien... och det kommer inte sluta här och nu... Forca folket... och all heder till dig... och din hjärna.. som tänker! Puss o kram...

    2013-12-07 | 03:06:02
  • Höllviken säger:

    Moderaterna har gjort ett bra jobb, framförallt Vellinges moderater. Socialdemokraterna är de som har förstört samhället sen innan, moderaterna gör ett tappert försök men att ta över ett land där "alla ska med", där de som väljer den kriminella vägen eller ligga i soffan och titta på tv vägen ska ha lika bra ställt med pengar som de som pluggar i 4-6 år är bara vansinnigt. Det är klart det är skillnader i ett samhällemen alla individer har samma chans med 12 års gratis utbildning i Sverige, och de som väljer att ta vara på den chansen, ja där har du skillnaden. Moderaterna kommer att fixa äldrevården och skolan, de brinner för dessa frågor och nu när ekonomin går åt rätt håll kommer de att lösa detta med bravur. Socialdemokraterna kan inte styra ett land, de kommer mer än halva landet snart sitta hemma med lika bra ersättning som resterande halvan och då kan du tänka dig hur många anti-depressiva det kommer skrivas ut.

    2013-12-07 | 04:49:42
  • Mikael säger:

    Jag håller med dig, och det gör många i min omgivning med. Vi ser hur Sverige förfaller, vårt så kallade välfärdssamhälle ger oss sämre sjukvård, sämre utbildning och sämre äldrevård. Ovanpå allt annat så går regeringen in och ändrar regler för sjukskrivningar till den milda grad att folk som är döende i diverse sjukdomar avregistreras och skickas till arbetsförmedlingen. Dom är uppenbarligen arbetsföra och åtråvärda på arbetsmarknaden under den korta tid dom har kvar att leva.

    Pensionsåldern är IDAG 65, 67 inom kort, framlagt som förslag och kommer med all säkerhet att röstas igenom. Och att vi är friskare idag, tillåt mig skratta. Vi har numera flera sjukdomar relaterade till stress, och stressen bara ökar hela tiden. För 50 år sen var såna sjukdomar, om inte okända, så extremt sällsynta. Depressionerna blir fler och fler, jag brukade misstro depression till jag själv ådrog mig en som varade i en bra bit över 4,5 år. Sverige kan inte fortsätta utvecklas som det gör, för fortsätter vi såhär så kommer landet med säkerhet att gå under.

    2013-12-07 | 04:58:43
  • Linda säger:

    I Sverige råder yttrandefrihet. Jag är vårdpersonal, kass lön men älskar mitt jobb. Att göra skillnad för en annan människa uppväger känslan av otillräcklighet som vi flesta vårdpersonal bär på. Jag betalar skatt, handlar rättvisemärkt och miljömärkt. Ger 100 kr i månade till WWF och läkare utan gränser. Jag lever ett hyffsat liv i en värld där trångsynthet och illvilja tar allt för stor plats. Jag vill att mina barn ska växa upp i ett samhälle där tolerans, acceptans och medmänsklighet regerar. Detta kan enbart ske genom att ge medmänniskor plats att uttrycka sin åsikt oavsett vad, detta kan enbart ske om vi har empatisk förmåga, att ge av oss själva och det vi har till de som är mindre lyckligt lottade. Jag håller med om att det borde satsas mer på omsorg och skola och jag är villig att betala mer i skatt för det. Det finns fattigdom i Sverige idag och jag vill slå ett slag för våra hemlösa, våra jourhem som tar hand om barn som far illa, för de som sköter om våra äldre. Jag vill slå ett slag för Sverige, för allas våra invånare. För integration och delaktighet i att värna om människan. Visst är dessa frågor politiska och jag hejar på Patricia men vi kan börja med att vända huvudet och hjärtat mot närmsta medmänniska och som sagt, empatisk förmåga.

    2013-12-07 | 07:49:19
  • eric andersson säger:

    de bästa jag hört på länge

    2013-12-07 | 07:56:00
  • Anonym säger:

    Mycket mycket bra skrivet!

    2013-12-07 | 08:22:22
  • Jan Jönsson säger:

    Du är underbar Patricia. Hoppas bara den där Reinfeldt läser och att hönsen är hemma så han fattar vad han läser. Har själv passerat de 50 och har 15 år till att jobba. Dessutom kan jag tillägga ditt brev vi som har jobbat sedan vi var 15 oavsett hur gamla vi är i dag varför skall vi nu själv spara till våran pension som dessutom sinar på vägen så när vi väl skall börja ta ut den är det knappt något kvar. Vill regeringen att Sverige skall bli ett U-land eller????.

    2013-12-07 | 09:04:18
  • Ingela östling säger:

    👍👍👍bra vi borde faktiskt protestera mera
    Modigt av dig Patricia !
    De gamla ska ha det bra det måste vi betala för,,, tror inte det hjälper som Reinfeldt lovar med att sänka skatten !!
    Jobba till 70 inte klokt låt de unga jobba istället!!
    Var ung själv på 70 talet det var tider det!!!
    Nu känner jag inte igen mitt Sverige !!
    Nej bort med privatiserings skiten i vården där även
    Människor räknas i pengar usch!!
    PS ingen gick med trasiga tänder heller på 70-80 talet!!!
    Vad hände kolla nu !!! Inte okay
    / ingela

    2013-12-07 | 09:14:46
  • Evert säger:

    Varför blanda in Socialdemokraterna när du skriver till Fredrik Reinfeldt?
    Annars väldigt bra skrivet.

    2013-12-07 | 09:20:41
  • Jimi Amonsen säger:

    Blev "glad" när jag läste ditt brev, som någon delat på fb! :) det orättvisa samhället känner alla av som inte är miljonärer! Bra att människor vaknar upp, och försöker göra något! Bra skrivet, men ändå tragiskt att unga idag ska behöva växa upp i ett kallt sverige, utan utan sympati för dom svaga.. Revolutionen är på väg!

    2013-12-07 | 09:30:13
  • Anonym säger:

    Alla kan skriva dagbok!! Hon bör läsa lite på hur lagen funkar och hur man får jobb! Är så trött på unga människor som säger att det inte finns nån jobb, ändå finns det mer än 20000 tusen jobb där ute! Alla har ett ansvar att ta, att sitta hemma och sura kommer du inte långt! Du är 19 år och ung du vet inte vilka möjligheter du har, du kan bli vad som helst och jobba med vad du vill bara du har viljan till det! Så ta ditt egen ansvar börja om och gör rätt! Och ta ansvar för dig själv ! Sen måste du läsa på lite och skriva rätt fakta och inte det som står i Aftonbladet!! Min mamma är 57 år och har jobbat sen hon kom till Sverige och det var för 15 år sen, hon kan inte svenska och tror mig hon är långt från att vara frisk men det förhindra inte henne från att kämpa själv! Så sluta tyck synd om dig själv och alla andra arbetslösa ungdomar!! Gör om gör rätt!

    2013-12-07 | 09:37:27
  • c säger:

    Mkt bra skrivet och det går att skriva hur mycket som helst!!!!
    Själv har jag också tappat förtroendet för samhället då jag inte fått hjälp av nån i mitt ärende angående rättstvist mot min förre detta sambo (Mina barn 12 och 14 år) Jag har inte gjort nåt men ändå blir jag illa behandlad och det drabbar bara mina barn och mig själv... Det är hon som har strulat till det för sig och valt o leva så men med ingen hänsyn till mig elr mina barn.... "Smällar man får ta" hör jag från henne.. he,he . ja vad säger man? Vet inte vart mina barn befinner sig! ingen från samhället är inte villiga o hjälpa till och låta mig träffa dom.. Det är ju jobbigt o hjälpa till för då måste man ju jobba lite och det är ju inte bra....Finns mkt mer och skriva men får ta det en annan gång! Tack för mig och tack för ditt skrivande. C

    2013-12-07 | 09:43:39
  • Frida säger:

    Så bra skrivet!! :)

    2013-12-07 | 10:03:20
    Bloggadress: http://nattstad.se/bakomkameran
  • k säger:

    Hej

    Det är en bra text du har skrivit. Och jag känner med dig när du skriver om din pappa. Jag har också misst min pappa pga sjukdom så jag förstår hur kämpigt det har varit för dig och fortfarande är.

    Dock drar jag näsan åt mig lite när du skriver att moderaterna och socialdemokraterna skulle tillhöra samma sida av blocken. För läser man din text i början så är det det du menar. Men dessa två partier tillhör två helt olika sidor av regeringen. Tyvärr har moderaterna med sin allians majoriteten i regeringen vilket innebär att den rödgröna sida med socialdemokraterna ofta får avslag på sina förbättringar för samhället. De senaste 8åren är det alliansen som har haft makten över Sverige. Det är ingen som förnekar att samhället har gått rakt ner i den djupaste hålan. För innan alliansen fick makten var Sverige ett välfärdssamhälle. Ett samhälle som man kunde vara stolt över, ett land att vara glad över att man bor i. Ett samhälle som byggdes upp av socialdemokraterna. Ser man tillbaka i tiden när moderaterna tog över efter socialdemokraterna under 90-talet hände exakt samma sak som har hänt för oss idag. Moderaterna rasserade ALLT som socialdemokraterna byggt upp för välfärdsverige när de fick makten. Så att dra moderatern och deras allains över samma kamm som socialdemokraterna är väldigt fel. Vill du göra skillnad för samhället så tycker jag att du borde rösta rödgrönt i valet 2014 och att börja engagera dig politiskt. För det är genom politiken man förändrar och förbättrar inte genom att sitta och skriva arga brev på sin blogg och sprida det genom fb. För vem på fb ska kunna hjälpa dig med att förändra och förbättra vårt samhälle? Att folk gillar din status har ingen genomslagskraft hos våra politiker, tyvärr.

    Det är modigt av dig att skriva en sådan här text. Det behövs människor som berättar sina livshistorier så att andra kan få upp sina ögon för vad som har hänt med vårt välfärdsverige som inte är välfärd längre.

    Jag är själv politiskt engagerad för att jag vill påverka och förbättra.

    Bli det du också och påverka! Det behövas alltid nya förmågor med nya ideer :)

    2013-12-07 | 10:15:42
  • Anonym säger:

    Tycker det är lite illa att du som uppenbarligen sitter på så mycket ilska och som vill att samhället ska vara humant exkluderar den grupp unga som "skiter i skolan och är kriminella" för att sedan bara lyfta fram det sorgliga i de som pluggar hårt och sen inte får jobb. Inga som har utmärkta förutsättningar går och blir kriminella, det är nästan alltid en överlevnadsstrategi. Och som tidigare nämnt i kommentarsfältet så kämpar politiker med att få vårt land gå runt varje dag. Det har varit en global kris de senaste åren och Sverige är ett av de länder som klarat sig bäst.

    Jag var som du, arg på att jag kämpat i skolan och sen stod helt utan jobb och boende men jag använde min kunskap och min ilska till att börja förstå vad politikerna slåss för. Idag är jag inte bara fritidspolitiker utan dessutom anställd av ett politiskt parti, och jag gör skillnad.

    Du kan inte skylla ditt liv på någon annan, du har de förutsättningar du har och du får göra vad du kan med det. Mina råd är att du blir riktigt duktig på att skriva, bli skitbra på att veta bäst och om du inte är nöjd med samhället så se till att göra skillnad. Ditt inlägg är glömt snart men Sverige har fortfarande sina problem då.

    /ung liberal

    2013-12-07 | 10:35:47
  • Anonym säger:

    Har sett alla kommentarer efter du skrivit. En del av dom kan du skita i. Tycker det är bra skrivit. Jag driver ett företag med 15 anställda och kan i stort sätt. bara se samma land som du! Tack!! Bra skrivet!!

    2013-12-07 | 10:56:39
  • Morgan Isaksson säger:

    Och jag är inte anonym heller!

    2013-12-07 | 10:58:09
  • Niklas säger:

    Det är tydligt att politiker i denna kommentarstråd inte vill lyssna eller ta in hela bilden... "Jag är inte arbetslös" skriver Patricia i ett svar. Sedan skall det ändå raljeras likt: "skaffa dig ett jobb", "gå en utbildning" eller "kämpa mera".

    Socialdemokrater blir kränkta för att de står med i samma text som Moderater. Dessutom är det Moderater som säger att det är svårt att skapa jobb eftersom maskinerna gör de mesta jobben... tala om att man missat historielektionerna och "Spinning Jenny".

    Andra som trycker ner Patricia för att hon är ung och arg... sedan ytterligare några som kommer med sina hobbyteorier om kriminella.

    Förvånansvärt är att det är många som klankar ner på Patricia för hennes stavning eller meningsbyggnad... Vad spelar det för roll i denna text... det var du själv som valde att gå till denna sida och läsa texten.

    En av de roligaste kommentarerna var uppmaningen "slår på tv:n varje dag mellan nio och två " för att titta på riksdagsdebatten... hur många är det som kan titta på tv då? Jo, möjligtvis arbetslösa politiker.

    Har Patricia rätt eller fel? Hon har sin uppfattning av tillståndet i landet. Tror att hon har mer rätt än alla de politiker som försöker trycka ner henne i kommentarstrådarna.

    2013-12-07 | 11:02:32
  • Anonym säger:

    Du kan börja med att stava hans namn rätt, sen kan du försöka fiska din uppmärksamhet.

    2013-12-07 | 11:03:49
  • Anonym säger:

    Wictor säger:
    "Jävlar i min låda. Vet inte hur jag kom in på denna blogg men detta var nog det värsta jag läst. Du stavar fruktansvärt illa, du har inte använt styckeindelning och du skriver konsekvent "dem" där det egentligen borde stå "de". Att ens börja prata om sak- och faktafelen i din (oläsliga) text känns som ett oändligt projekt. Ska du hålla på att fiska publicitet genom populism så uttryck dig åtminstone förståeligt och håll dig till fakta."

    Behöver inte lägga till mer.

    2013-12-07 | 11:15:16
  • Anonym säger:

    Hej
    Berörs av att du som är så ung redan är sårad och bitter på samhället. Det dikuteras att samhället är så mycket sämre, att det förfaller. Jag håller inte med! Vi är i Sverige så vana med att fixar vi inte tillvaron själv kommer samhället in och hjälper till. Men om vi verkligen tittar över historiskt har vi verkligen förändrats till det bättre. Skolan har krav på att se eleven, undervisningen ska vara individuell..om man inte kunde hänga med på lektionerna förr, blev man bestraffad eller skickad till obs klass. Äldreomsorgen handlade om att man hade gemensam dusch och transporterades i korridorer nakna till beskådan för alla, ingen etik och egenvärde. Idag finns en helt annan syn det är lagstagat att den äldre ska känna välbefinnande och meningsfullhet. Omsorgen ska bygga på evidensbaserad kuskap som ska ge trygghet, delaktighet att kunna påverka det som sker i personens liv. Det jag vill säga är att vi alla måste ge en insats i sitt eget liv, vara engagerade i att skaffa arbete, vara engareade när vi har ett arbete, vara engareade att bli mig själv i sitt liv. Samhället kan inte bara hjälpa alla utan alla måste bidra till samhället ..för samhället är vi alla.

    2013-12-07 | 11:21:46
  • Björn Rosenlund säger:

    Anonym , diametralt fel tänk, Patricia du har helt rätt stå på dig , så ung och så klok!

    2013-12-07 | 11:27:13
  • Anonym säger:

    Så jätte bra skrivit, delar gärna

    2013-12-07 | 11:37:34
  • Chris säger:

    Jag är en random kille som såg en av mina kompisar dela denna på facebook och jag håller med dig till 110%!

    Jag kommer se till att dela och försöka sprida din text så mycket som möjligt på Facebook och andra sidor!

    2013-12-07 | 11:40:06
  • anonym säger:

    Bra sagt Patricia. Allt är sant det du skrev.

    2013-12-07 | 11:40:20
  • Christer Carlsson säger:

    Fantastiskt bra Patricia. Jag tror på samma samhälle som du och att läsa din blogg ger mig hopp för framtiden. Jag hjälper dig gärna att sprida, fortsätt kämpa och tro på dig själv.

    2013-12-07 | 11:51:42
    Bloggadress: http://detkundevaritvarre.blogspot.se/
  • Gudrun Malmquist säger:

    Du har så rätt i allt du säger. Det är inte bara orätt mot våra ungdomar, utan även mot dem som börjar närma sig pensionen. Känns fel även för dem (oss). Dels har vi ju arbetat ett långt liv och dels tycker vi också att ungdomarna ska kunna få ta de platserna som innehas av oss innan vi når 70. Den ålder vi har passar väl? Borde vara lite mer flexibelt, eftersom personer med fysiskt belastande arbete säkerligen är utslitna i tidigare ålder. Att tvinga dem att jobba längre är också inhumant. Nej, höj inte pensionsåldern, utan låt våra ungdomar ta över och komma ut i arbetslivet!

    2013-12-07 | 11:57:12
  • Mergime säger:

    Hej! vill bara skriva att detta va grymt skrivet, tro inte att du har gjort fel tro inte att du inte borde ha publicerat detta inlägg detta brev, för DU gör helt rätt. Riktigt bra gjort, och NÅGON som skriver annat. skit i det, jag ger dig handen och jag VET att det är många fler som gör det! kramar ,

    2013-12-07 | 12:02:20
  • Ylva [email protected] säger:

    Tack för ditt inlägg jag håller med till 100% Vi som sköter oss får bara skit från politikerna

    2013-12-07 | 12:09:30
  • Anneli säger:

    Hoppas detta når fram till rätt
    människor!
    Lycka till alla människor ♡
    Välskrivet :-)

    2013-12-07 | 12:10:24
  • agneta säger:

    Hej!
    Mycket bra skrivet!
    Jag jobbar själv inom äldreomsorgen, har gjort sen jag slutade skolan. Trivs jättebra men kommer aldrig att klara mej ändå till 70....jag skulle vilja sänka det till 60 för oss som har kroppsliga jobb....eller att man kan få välja utan att straffas.
    Kramar till dej. Agneta

    2013-12-07 | 12:18:03
  • Anonym säger:

    Tycker att det är ett hån mot dem som jobbar med socialtjänst, äldreomsorg och skola. De har i regel studieskulder och har iallafall någon gång brunnit för sitt jobb. Det är dina känslor som beskrivs men inte så mycket kunskap ligger bakom. Jag har själv arbetat inom vården över 30 år. Känner stolthet för den vård vi har och att det finns så mycket kompetens där. Om vi jämför med andra länder ligger vi mycket långt fram. Därmed inte sagt att vi alltid måste försöka förbättra oss i mötet med varandra, de vi har hand om samt hur vi förvaltar våra skattemedel. Känner att jag bidragit till ett samhälle som går framåt.

    2013-12-07 | 12:39:12
  • Stefan Karlsson säger:

    Fantastiskt skrivet och jag hoppas regeringen läser vad som står här, för det handlar ju faktiskt om kommande väljare. Att höja arbetsför ålder innebär faktiskt att det blir svårt för de unga nya arbetsföra som vill ut på arbetsmarknaden.

    2013-12-07 | 12:47:34
  • A johnsen säger:

    Bra skrivet.
    Tyvärr lär det aldrig bli ändring på hur samhället ser ut för de som styr i både Riksdag och Regering är de som aldrig drabbas utan de får istället högre lön för uselt arbete och fallskärmsavtal som ingen annan får och fri gratis vård med allt vad det innebär.
    Fick du något Svar?

    2013-12-07 | 12:50:09
  • Gostap säger:

    Bra rutet, Patricia.
    Har själv en dotter i din ålder så vet hur det funkar (eller inte funkar)

    2013-12-07 | 13:08:48
  • Micke S säger:

    Betalar gärna mer i skatt om det hjälper sjukvården..
    För övrigt tycker jag att det du skriver, är mycket bra..👍

    2013-12-07 | 14:14:31
  • Chris säger:

    Sveriges solidariska tänk har blivit för stort för vårt eget bästa.

    Sverige är som bekant det ända Europeiska land som har gått ut och beviljat permanent uppehållstillstånd till flyktingar från Syrien.

    Det är inget fel på tanken att hjälpa andra människor men när man gör det till den grad att det drabbar en själv har det gått för långt.

    Jantelagstänket ''nämen inte ska väll jag'' syns så tydligt då vi tar bättre hand om flyktingar än våra äldre. Varför inte unna de äldre en bättre tillvaro?

    Uttrycket kvalitet före kvantitet.

    Som jag nämnde tidigare är det en god tanke att hjälpa folk från krigsdrabbade situationer absolut, men varför inte ta in en lite mängd flyktingar och se till så att de som kommer faktiskt får det bra?

    Sverige kör på kvantitet, man anser att det är antalet flyktingar insläppta i Sverige som spelar mest roll, att det är så vi hjälper bäst och inte hur personerna som faktiskt kommer hit har det.

    Sedan skryter man på något vis internationellt och beskyller övriga EU länder för att vara egoistiska i sin invandringspolitik.

    Det stora antalet:

    Det bildas ghetton med låg levnadsstandard, hög arbetslöshet och segregation där personer inte känner sig del av det svenska samhället. Detta bidrar naturligtvis till missnöje hos dessa personer vilket är förståeligt.

    Detta resulterar sedan i sin tur i otrygga kvarter, stora skatteutgifter pga skadegörelse och våld.

    Rosengårds bilbränder, attackerna som gjorts mot utryckningstjänsten och Husbykravallerna är fina exempel.


    Vart skattepengarna går?

    http://www.svtplay.se/klipp/1632674/asylboendena-fulla-flyktingar-bor-pa-hotell

    Skattebetalarna betalar för hotellboende för flyktingar då vi fyllt våra korttidsboende för just flyktingar. Men trotts detta har inte vår ''solidaritet'' och ''givmildhet'' eller ansvarslösa politik ändrats utan vi fortsätter i högsta grad att ta emot flyktingar.

    Att anhöriginvandringen är en industri i Malmö är ingen nyhet, att folk genomför ett giftermål på pappret för att få asyl i Sverige och sedan skiljas och tacka för dealen har förekommit länge, men den behövs inte längre. För det har blivit lättare att komma som flykting till Sverige i med syrienkonflikten.

    Just nu räcker det med att du ser någorlunda arabisk ut och är arabisktalande för att få permanent uppehållstillstånd i Sverige då det räcker med att du säger att du är flykting från Syrien för att få komma in. Så om du exempelvis är från Irak är det bara att kasta dina identitetshandlingar innan du passerar svenska gränsen så är det grönt ljus för hotell m.m.


    jag är inte rasist, jag är bara orolig för det samhälle jag lever i.

    2013-12-07 | 14:20:30
  • Anna säger:

    Till alla er som klagar på de Patricia har skrivit för att hon har fått med stavfel och inte delat texten rätt, ärligt talat. Ni ser ju vad hon har skrivit och vad hon vill säga med det hon skriver. Varför ens påpeka det?

    Tycker själv att de är mycket bra skrivet och ändå det är stavfel eller annat så får hon fram sin åsikt och det är ju det som är det viktigaste eller?

    2013-12-07 | 14:48:22
  • kent säger:

    Mycket bra sagt och skrivet frågan är ju im dom förstår detta våran regering

    2013-12-07 | 14:49:05
  • Anna säger:

    Sen undrar jag varför alla som har något negativt att skriva är anonyma? Nästan alla!

    2013-12-07 | 14:55:58
  • Henrik säger:

    Delar denna mer än gärna på min FB

    2013-12-07 | 15:32:24
  • B säger:

    Jag Beundrar din text

    2013-12-07 | 15:34:50
  • NiNo säger:

    Jag känner igen mig med att få en dörr i ansiktet när man ber om hjälp ! Regering behöver inse vad som händer i världen !! Beundra din text grymt mycket !
    Inte många som vågar komma fram med vad dom tycker om politiken idag !

    2013-12-07 | 16:22:23
  • annie säger:

    statistik på att vi är det landet som äter mest antidepp plz.

    söker du jobb i storstäder som t.ex. stockholm, göteborg och malmö finns det massor.
    jobb är inget du FÅR, det är något DU SKAFFAR DIG.
    utbilda dig, flytta till en annan stad och dyl ger dig jobb, för de finns om du letar på rätt ställe.

    Min mamma dog när jag var 15. Har alltid fått den hjälp jag har bett om, nästan mer hjälp än vad jag behövde. sluta kritsera och döm det du tydligen inte är särskilt insatt i. gör om gör rätt, trevlig helg :)

    2013-12-07 | 16:26:07
  • Fredrik säger:

    Oavsett om det finns felstavningar eller grammatikfel i inlägget så är det kontentan i det hela som räknas.
    Om folk läser mellan raderna så ser ni att det inte finns något "fel" i texten. Det är en känsla och uppfattning av samhället som presenteras. Baserat på el hel del fakta, hämtade från det egna livet eller andras liv, människor man pratar med eller på andra sätt kommit i kontakt med.

    Det Patricia skrivit speglar OTROLIGT många människors tankegångar i dagens Sverige.

    Dagens politik är inte anpassat till det ekonomiska klimat som råder. Skyhöga politikerlöner, fallskärmslöner och undermålig ekonomi till skola, sjukvård och äldrevård. Det kan inte bli mer fel än så.
    Varför ska Eva som är undersköterska, Ali som är golvläggare, Kenth som är föreskolelärare eller Raul som kör en sopbil behöva stå utan pengar eller kassa för en viss tid passerat efter deras uppsägning, och en politiker ska få kvittera ut miljontals kronor flera år framöver, efter det att de slutat/fått sparken eller befriats från sina uppdrag?

    Ni som gnäller på Patricias text lever med skygglappar och ser inte samma verklighet som vi andra.

    Varken M eller S är ett parti som kan eller vill förändra samhället på det vis som krävs och behövs för att skapa ett hållbart och säkert läge, för var och en.

    2013-12-07 | 16:30:25
  • Susanne säger:

    Så jävla bra skrivet!
    Kram på dig

    2013-12-07 | 17:13:49
    Bloggadress: http://woogiebox.se
  • Linus säger:

    Mycket bra skrivit! Kände igen storyn sen vi träffades på casa blanca för nån vecka sen.

    Bara o kämpa på!

    2013-12-07 | 17:27:35
  • Elin säger:

    Väldigt bra skrivit!

    Hoppas nu bara att detta kommer o nå våra politiker.
    Jag måste bara tillägga att jag som har ett litet funktionshindrad, är inte attraktiv i arbetslivet. Vem vill anställa mig på 10h i veckan? Ingen hitentills, så om 5 år el tidigare kommer jag o bli sjukpensionär. Vill jag det? Aldrig!
    Vårt samhälle 'tar från de fattiga o ger till de rika'

    Fortsätt skriv, fortsätt göra dig hörd, för en vacker dag kommer din talan att bli hörd.

    2013-12-07 | 17:49:52
    Bloggadress: http://www.fightingforacceptance.wordpress.com
  • J säger:

    Bra skrivit Patricia, håller med om det mesta utan det med kriminella och "soffliggare". Finns många som mår skit och faktiskt inte klarar av vardagen. Men e väl värda ett liv ändå? Sen till Vellinge moderaten. Usch för sånna som dig! Att klara sina 12 "gratis" år i skolan e inte alltid ett val! Finns dom som lever i misär och inte kan fokusera på skola. Kriminalitet e något som kommer efter tex detta eller andra faktorer som gör att man inte klarar det! Skulle dom va mindre värda?! Nej! Du hade mest troligt aldrig klarat 1 vecka ute,så sånna som dig! If you dont know how it is, dont say anything! Blir äcklad av sånna som dig

    2013-12-07 | 17:58:23
  • R säger:

    Skicka detta till samtliga partier ... och där efter en publisering i media innan valet ... där det framgår att alla har tagit del av det .. kanske kan detta sätta igång hjärn cellerna på några ledamöter i vår riksdag ... förrhoppningsvis .. R

    2013-12-07 | 18:13:37
  • H säger:

    Blandar nog ihop landsting och regeringsansvar lite, men det är alltid bra när någon sätter ned foten. Principiellt håller jag med. Fler som du Patricia!
    Och snälla alla, SLUTA SÄRSKRIV!!!

    När ni väl lärt er att sluta särskriva så ser ni själva hur illa det ser ut. En grundregel: låter det dåligt med ett mellanrum när du säger ordet, så ska det inte vara något mellanrum när du skriver det heller.

    2013-12-07 | 18:28:02
  • niklas säger:

    Bra skrivet!
    Du är snygg!
    hur gammal är du

    2013-12-07 | 18:40:22
  • Anonym säger:

    Du kan inte skulla på att det är moderaternas fel att landet "går under" eller hur du nu uttryckte dig! Hade inte spelar någon roll om socialdemokraterna satt vid makten! Du hade fått betala ännu mer skatt, som går till vadå? Inte sjukvården i alla fall!

    2013-12-07 | 18:58:44
  • http://existera.webblogg.se - tankar, känslor, glädje, sorg, ångest, panik, kärlek. livet. säger:

    Så bra skrivet!!! Aaah. Moderaterna är ett skitparti.

    2013-12-07 | 19:02:06
    Bloggadress: http://existera.webblogg.se
  • http://existera.webblogg.se - tankar, känslor, glädje, sorg, ångest, panik, kärlek. livet. säger:

    Du ovanför som skrev att det inte var moderaternas fel. Ehm jo. Deras politik gynnar i princip endast höginkomsttagarna i det här skitlandet. De sänker skatten och de som har det bättre får det ÄNNU bättre och de som redan har det sämre får det ÄNNU sämre.

    2013-12-07 | 19:05:23
    Bloggadress: http://existera.webblogg.se
  • Sandra säger:

    Wow!! Mitt i prick!
    Tror det varit nyttigt för de här politikerna att komma ut och se verkligheten, så dem kan försöka förstå och lägga krutet på sakerna som behövs mest.

    2013-12-07 | 19:12:51
  • johan säger:

    Herregud vilken skit text!!! "Bra skrivet" my ass! Patetiskt..

    2013-12-07 | 19:35:48
  • Anonym säger:

    Mycket bra formulerat tyvärr så struntar han nog i det!men du tog ordet ur munnen på många som inte själva vågar och kan uttrycka sej på ett korrekt vis!tyvärr sparkar han på alla i sverige och förstör landets och allas framtid med sina idiotiska system och regler lagar etc!barn gamla arbetare etc får bara stå och titta på hur han ger bort resurserna för att visa omvärlden hur duktig han är!samtidigt gör han så att alla får det sämre i landet till slut oavsett ursprung!men som du skrev han har ju en fet plånbok så han är nog trygg när han blir gammal för pension,medans ungdomar löser sin oro för framtiden där det inte finns någon trygghet med antidepressiva läkemedel och en del drogar bort sin tillvaro av samma anledning och värst av allt när föräldrar upptäcker att deras barn begår självmord pga samma anledning!ett maktskifte måste till och det finns egentligen ingen given kandidat för det heller tyvärr!skulle vilja se åkesson och fridolin samarbeta för det är två tänkande och ej egotrippade rackare som alla dom andra!tyvärr så kommer det nog heller aldrig ske pga att alla bojkottar SD hela tiden och skriker rasist så fort någon visar folk en möjlighet att få sverige på fötter igen!Moder Svea !en Mamma tar och ser efter sina barn först sen kan hon hjälpa andra om det blir över när ens egna barn mår bra!så som det är kan vi som ser bara sörja och försöka leva på hoppet!

    2013-12-07 | 19:50:28
  • Anonym säger:

    Mycket bra formulerat tyvärr så struntar han nog i det!men du tog ordet ur munnen på många som inte själva vågar och kan uttrycka sej på ett korrekt vis!tyvärr sparkar han på alla i sverige och förstör landets och allas framtid med sina idiotiska system och regler lagar etc!barn gamla arbetare etc får bara stå och titta på hur han ger bort resurserna för att visa omvärlden hur duktig han är!samtidigt gör han så att alla får det sämre i landet till slut oavsett ursprung!men som du skrev han har ju en fet plånbok så han är nog trygg när han blir gammal för pension,medans ungdomar löser sin oro för framtiden där det inte finns någon trygghet med antidepressiva läkemedel och en del drogar bort sin tillvaro av samma anledning och värst av allt när föräldrar upptäcker att deras barn begår självmord pga samma anledning!ett maktskifte måste till och det finns egentligen ingen given kandidat för det heller tyvärr!skulle vilja se åkesson och fridolin samarbeta för det är två tänkande och ej egotrippade rackare som alla dom andra!tyvärr så kommer det nog heller aldrig ske pga att alla bojkottar SD hela tiden och skriker rasist så fort någon visar folk en möjlighet att få sverige på fötter igen!Moder Svea !en Mamma tar och ser efter sina barn först sen kan hon hjälpa andra om det blir över när ens egna barn mår bra!så som det är kan vi som ser bara sörja och försöka leva på hoppet!

    2013-12-07 | 19:50:31
  • Anonym säger:

    Mycket bra formulerat tyvärr så struntar han nog i det!men du tog ordet ur munnen på många som inte själva vågar och kan uttrycka sej på ett korrekt vis!tyvärr sparkar han på alla i sverige och förstör landets och allas framtid med sina idiotiska system och regler lagar etc!barn gamla arbetare etc får bara stå och titta på hur han ger bort resurserna för att visa omvärlden hur duktig han är!samtidigt gör han så att alla får det sämre i landet till slut oavsett ursprung!men som du skrev han har ju en fet plånbok så han är nog trygg när han blir gammal för pension,medans ungdomar löser sin oro för framtiden där det inte finns någon trygghet med antidepressiva läkemedel och en del drogar bort sin tillvaro av samma anledning och värst av allt när föräldrar upptäcker att deras barn begår självmord pga samma anledning!ett maktskifte måste till och det finns egentligen ingen given kandidat för det heller tyvärr!skulle vilja se åkesson och fridolin samarbeta för det är två tänkande och ej egotrippade rackare som alla dom andra!tyvärr så kommer det nog heller aldrig ske pga att alla bojkottar SD hela tiden och skriker rasist så fort någon visar folk en möjlighet att få sverige på fötter igen!Moder Svea !en Mamma tar och ser efter sina barn först sen kan hon hjälpa andra om det blir över när ens egna barn mår bra!så som det är kan vi som ser bara sörja och försöka leva på hoppet!

    2013-12-07 | 19:50:33
  • Anonym säger:

    Mycket mycket klokt formulerat. Tragiskt tragiskt hur du blivit bemött. Sverige blir bara kallare och kallare,

    2013-12-07 | 19:56:27
  • Anonym säger:

    Föregående uttryckt var ocå från mej.

    Tycker att du utrycker dej då väl och tror och önskar att genom Fb att det når fram för då här omänskligt lan man inte behandla er yngre!!!! Tips kontakta Efter 10 kalla fakta janne josefsson plus kvällstidning kram på dej för ditt mod!!!

    2013-12-07 | 20:00:56
  • Myy säger:

    Tycker det är väldigt obs VÄLDIGT bra skrivet av dig. Nu har jag själv inte så mycket egentlig fakta av vad faktiskt de där väskdängarna gör under sin arbetstid kan väl vara så att de sitter några timmar om dagen i svt2 och diskuterar vad de ska göra. Tyvärr väger handling mer än ord. Och de(?) kanske gjort en del för de arbetslösa (som sääääkerligen inget annat parti kunnat genomföra) men är det tillräckligt??? Det absolut bästa är att vissa socialkontor har betalat ut pengar för en massa onödiga saker bara för att personen inte har ett svenskt ursprung. 1 jag är inte rasist, men tycker att det är fel att de gjort något sådant när jag själv stog på barbacke med min son på 1 1/2 år och fick inte ens mat pengar. Sinnessjukt!!

    2013-12-07 | 20:07:52
  • Johanna - A dream as a model ♥ säger:

    nice blogg :D

    2013-12-07 | 20:15:18
    Bloggadress: http://jonza.blogg.se
  • ja säger:

    jag måste säga att det finns vissa saker som jag kan hålla med om tex det du skrev om brott och liknande. måste också säga att det du gick igenom ska inte någon behöva gå igenom när sverige säger att man ska få hjälp om man behöver det. men jag tycker du ska försöka sätta dig i hans sits. bara för han är statsminister kan han ju inte gå runt o göra vafan han vill. det är väldigt lätt att sitta o peka ut fel men det är kanske inte så lätt för honom att göra det bättre? men fortfarande, extremt bra skrivet och bra att du vågar stå för din egen åsikt!

    2013-12-07 | 20:52:10
  • Frida säger:

    Jag börja nästan gråta för att det du skrivit är så sjukt bra! Kunde inte sagt det bättre själv! Allt du skrivit är så sant och jag hoppas alla j*vla politiker får läsa detta!

    2013-12-07 | 21:23:42
  • Anonym säger:

    håller med om allt

    2013-12-07 | 21:54:39
  • Anonym säger:

    Aaaawesome!!!!!

    2013-12-07 | 22:27:04
  • Carina säger:

    Riktigt bra skrivet!kram

    2013-12-08 | 00:26:34
  • Anonym säger:

    Byt efternamn!

    2013-12-08 | 02:25:40
  • Snus säger:

    Höllviken! Haha! Vad har den moderatledda regeringen gjort som är bra? Konstigt att det ALLTID är kris när dom väl får makten! Har de någonsin tagit ansvar? De skyller alltid ifråna sig, kom igen 8 år och allt blir sämre. Alla ska med, eller hur? Sjuka, arbetslösa, utförsäkrade och många många fler får inte vara med i vårt Moderatledda Sveriga. Som sagt, fakta finns bl a på SCB och på regeringens sida. För övrigt kan man googla fram massor av fakta så slipper man tro på lögner!

    2013-12-08 | 03:54:23
  • Lena säger:

    Mycket bra skrivet av dig!! Dock är det inte bara ungdomar som ska ha jobb, även vi vuxna arbetslösa vill ha jobb. Jag var 42 år när jag blev arbetslös 1a gg i mitt liv. Jag har varit arbetslös i 4½ år av o till, t o m varit utförsäkrad en tid. Jag lever på 8000 kr i mån som min a-kassa är. Jo, fattigdom FINNS i Sverige, det finns barn som inte får äta sig mätta hemma, som inte har varma skor o kläder nu när vintern kommer, som inte kan följa med kompisar på olika grejer såsom badhus o liknande. Så visst finns fattigdomen men ingen vill se den... Varken gemene man elr politikerna..

    2013-12-08 | 08:22:09
    Bloggadress: http://theperfecthousewife67.blogspot.com
  • Kerstin säger:

    Starkt skrivet! Modigt gjort av dig! Trodde inte att socialen skulle vägra hjälpa dig som din situation var efter din pappas död! Vilket jag djupt beklagar! Men det blir bara sämre i Sverige! Det bildas två läger! Dom som är rika o dom som har det sämre! Fortsätt i samma stil! Engagera dig politiskt o förändra! Det är sådana krafter som du besitter som Sverige behöver! Lycka till i livet! Kram

    2013-12-08 | 09:05:06
  • Anonym säger:

    Du har gett alla svenskar en röst, tack!

    2013-12-08 | 09:06:38
  • Jason säger:

    Awesome, gott att någon vågar ta upp kampen emot Reinfeldts "styre".

    *Styrkeapplåder* och *Styrkekramar*

    2013-12-08 | 10:50:53
  • Elin säger:

    Hej! Innan du tänker skriva ett brev till statsministern kanske du framförallt borde lära dig att stava hans efternamn så han åtminstone kan ta dig på allvar, för det kommer han nog ha rätt svårt att göra efter det här brevet.

    2013-12-08 | 10:53:35
  • jonis säger:

    Sedan dom sköt palme har det gått utför. Vi säljer sverige så att välfärden går till dim stora bankerna i amerika istället för tillbaka till folket som det var tänkt sen krigar dom i alla länder för att förstöra och kollapsa vår infrastruktur.

    2013-12-08 | 11:02:49
  • ida säger:

    Riktigt bra skrivet!!Du har verkligen huvud på skaft, jag menar du är väldigt mogen trots din unga åldet!!Jag önskar dig all lycka å hoppas du kan påverka våra beslutsfattare!

    2013-12-08 | 11:07:33
  • carina säger:

    MYCKET BRA SAGT!!! Tycker vi alla som håller på rätt och fel ska våga stå upp för det. Svensk som invandrare. Läste i Helsingborgs Dagblad idag att han som körde ihjäl en äldre man i Landskrona fick 1 1/2 år???? Vållande till annans död, olovlig körning, droger mm. Skulle varit 15 år MINST!!!! Tack för mig. O kämpa på.

    2013-12-08 | 11:27:42
  • Johnny Rosenberg säger:

    Med anledning av Elins inlägg ovan om stavning och språk, så finns ju en hel del i din text att rätta till. Det är mycket ”dem” istället för ”de” och en del särskrivningar förutom rena stavfel. Det gör det aningen svårläst och, som sagt, svårare att ta på allvar. Dock illustrerar det ju det du skrev om skolan, så frågan är om man borde göra något åt det eller inte.
    Hur som helst så erbjuder jag mig härmed att rätta till texten (utan kvar på motprestation, givetvis), om det är så att du kanske vill använda texten i ett större sammanhang, eller bara vill ha den rätt…
    Kan inte garantera att den blir 100 % rätt för det, men näst intill.

    Ha det bra!

    2013-12-08 | 11:47:12
  • kvinna 38 säger:

    Så bra skrivet av dig. Jag är ingen ungdom men har vart tim. anställd till och från sen jag slutade studera inget kul just nu är jag mamma ledig men vad händer efter här med mig har jag självklart frågat mig vill ju ge mitt barn en trygg uppväxt! Jag vet att det är många som precis som jag kämpat med att få ett jobb men inte lyckas för kraven är hårdare inom a-kassan och en idiot regel som infördes oxå med 75 dagar och detta med fas 3 hallå vilken värld lever vi i. Jag ger inte mycket för Reinfeldt och hans människosyn. Jag håller med dig till fullo. Byt regering , vi har nu chansen att byta alliansen i september 2014! Men då måste folk och oxå rösta. Man kan inte komma sen och säga att det inte görs något rätt om man inte lägger sin röst-mycket viktigt. Finns mycket som de brister på speciellt sjukvården, om man bli sjuk och utförsäkrad, a-kassan regler och arbetslösheten som är större än någonsin. Rädda Sverige ja det kan vi bara göra tillsammans med att visa våra röster mot Moderaterna. Man lever verkligen som bönder känns det som från förr. vända på varenda krona. självklart så kommer det ta tid att bygga upp det som är förstört men får vi bara chansen med en ny regering så kommer det bli bra och om inte SD tar sig in mera heller för där tycker jag oxå det gick för långt. För det kan nog inte bli värre än vad det är!

    2013-12-08 | 12:22:26
  • Sofia säger:

    Läs om träning, hälsa, nyttiga recept, tips m.m i min blogg http://behealthy.devote.se/

    2013-12-08 | 13:36:39
    Bloggadress: http://behealthy.devote.se/
  • Linda Lövberg Hjären säger:

    Mycket bra skrivit!

    2013-12-08 | 13:39:29
    Bloggadress: http://lindahjaren.webblogg.se/
  • Elias säger:

    Oavsett vems fel det är så är inte SD lösningen... Jag blir mörkrädd som ungdom över hur många andra ungdomar som tycks tro det.

    Börja använda skattepengarna rätt och sluta sälj ut vår skola och omsorg till den privata sektorn. Jag betalar gladligen mer skatt för en bättre och säkrare skola och omsorg.

    2013-12-08 | 14:17:42
  • Maria säger:

    Det är det du ska satsa på, att leda Sverge! Studieskulder och skit för att du gör det, får du på köpet. Trevligt jobb? Knappast! Man får ju inte vara offer heller så det är nog inte något för dig att satsa på.

    2013-12-08 | 14:38:18
  • Julia säger:

    Gud vilken fin blogg! Hoppas att allt är bra med dig!? Kolla gärna in och gör min dag ---> http://juliaalbertine.blogg.se
    Kram!!

    2013-12-08 | 15:00:29
    Bloggadress: http://juliaalbertine.blogg.se
  • Anonym säger:

    Det var mig ett himla hackande om stavningen. Har Ni alla tänkt på att detta brev, är direkt från hjärtat? Att detta brev inte var skrivit inför ett prov i Svenska?
    Ni som hackar om detta, måste verkligen ha ett urtråkigt liv. Då det går ut på rätta folks stavning!
    Man kan ge tips etc.
    Handling säger mer än ord dvs handlingen bakom Patricias agerande och brev. Tror visst Herr Statsminister tar detta brev på allvar oavsett hur det är formulerat. Om detta når honom! Detta är skrivit av en vanlig tjej, inte någon som har högskolutbildning inom Svenska språket.
    Så till Er alla ovan. Ett tips! Sluta hacka ner på stavningen etc. Så lågt. Måste verkligen finnas fler saker i Ert liv, som måste vara betydligt trevligare än just detta.
    Trevlig dag!

    2013-12-08 | 15:14:55
  • Peter Pandev säger:

    Helt underbart skrivet! Håller med vi måste prioritera skola,sjukvård,o äldrevården!

    2013-12-08 | 15:24:53
  • Robin säger:

    Det är svårt för alla att få jobb idag. Inte bara ungdomar. Det är varken Moderaternas eller socialdemokraternas fel. Ska Reinfeldt vifta med sin magiska stav, så att fabriker ploppar upp ur intet, så att ungdomar kan sitta där och tillverka ingenting för en hög lön? Skulle inte tro det.
    "Allt är Jan Björklunds fel" får man höra hela tiden tack vare att betygen i skolan sjunker. Men vart är föräldrarnas uppfostran? Det är inte det att skolan blivit sämre, utan att alla dessa små snorvalpar skiter i skolan, och det tack vare att föräldrarna inte uppfostrar dessa.
    Visst, jag förstår din frustration bakom detta, då jag själv var arbetslös i 4 år. Men något jag vet, är att det inte är regeringens eller oppositionens fel.
    Lev i verkligheten och försök inte skylla allt på politiken, för det kommer inget hjälpa.

    2013-12-08 | 15:28:44
  • Maria säger:

    Håller med Robin! ¨Vi måste själva se till att hitta de jobb vi vill ha, lokalvårdare, stadsmininster, sjuksköterska, undersköterska, bilmekaniker etc.....ingen är mer värd en någon annans. Däremot har brist på yrket, ansvar osv skapat olika löner. Den största lyckan i livet är när du tar ansvar för allt. Att du är nöjd med det du väljer. Alla har rätt till grundutbildning, sedan bor vi ett land där vi får bidrag och kan låna pengar till högskolestudier. Bara att välja. Sverige är fantastiskt!

    2013-12-08 | 15:39:37
  • mats säger:

    Go Girl

    2013-12-08 | 15:51:35
  • Miss Michaela - Skandal Beauty säger:

    Så jävla bra skrivet!

    2013-12-08 | 16:20:34
    Bloggadress: http://SkandalBeauty.blogg.se
  • Evelina Blomqvist säger:

    Att påstå att moderaterna inte gjort ansträngningar för ungdomsarbetslösheten är en direkt lögn. Din text har absolut en poäng, men.. du bara klagar. Vart är dina strålande förslag? Det är så jävla lätt att vara missnöjd och tycka att allt är alla andras fel, men hur ser du den optimala lösningen, då? :)

    2013-12-08 | 16:35:18
    Bloggadress: http://epicevelina.blogg.se/
  • Christian säger:

    Jag tycker att du har rätt i det mesta patricia, men partierna bara säger att det ska bli ändring, men det fungerar inte i praktiken. Men moderaterna är duktiga på att lägga pengar på det som syns, som exempel bygga ut köpcentrum för mång miljonbelopp men lägga pengar på ungdommar eller personligassistans eller skola, äldre omsorg. Men socialdemokraterna gör samma saker dom skär ner i allt också. Men skolan och äldre omsorg kommer att avgöra nästa val.

    2013-12-08 | 16:58:00
  • Nemo säger:

    Mkt bra skrivet. Du har gjort ett grymt jobb. Du ska vara stolt över dig själv. Grymt jobbat alltså. Och de du skrivit e oxå bra. För det är sanningen du skriver. Va andra än säger så e de sanningen.

    Bless U

    2013-12-08 | 17:02:02
  • Anonym säger:

    Sjukt bra skrivit!!!! Hoppas verkligen att han och alla andra i regeringen läser detta!!!! Och kanske tar sig ut i sverige och ser hur det verkligen fungerar!!!!

    2013-12-08 | 17:02:35
  • Agneta säger:

    Underbara du! Tänk om fler kunde reagera i solidaritet med dem har det svårt, innan man själv hamnar i den sitsen. Men nej då, så länge man sitter trygg i sin stuga och har mat på bordet så nöjer svensken sig... Jag hjälper till att sprida detta inlägg på facebook. Håller tummarna att nån tidning tar tag i det. Fortsätt kämpa!

    2013-12-08 | 17:07:59
  • Linnea säger:

    Jag blir så arg när jag läser detta. Jag blir arg när människor som inte verkar vara speciellt insatta i och pålästa kring ämnet skriver inlägg som dessa. Engagera dig, bli medlem i ett parti som matchar dina åsikter, utbilda dig kring ämnet osv.
    Jag önskar att fler av Sveriges befolkning inser hur bra vi faktiskt har det i vårt land och hur bra vi faktiskt lever. Vi är inte där än, men vår regering har gjort ett riktigt bra jobb.

    2013-12-08 | 17:17:51
  • helmer säger:

    flytta till norge det är vår näst sista utpost o jobb garanterat

    2013-12-08 | 17:35:06
  • Mattias säger:

    Tack så mycket Patricia, ditt brev träffade precis där det skulle och du har rätt - detta samhället är inte byggt idag för att hjälpa de svaga - ju värre man haft det desto svårare blir det att få någon typ av rättvisa. Men tack vare människor som du, som säger NU FÅR DET VARA NOG! ,behövs mer av detta, mer sanning och hårdare tag för att få våra ledare att öppna ögonen ---

    Simon säger:

    Hahaha, du är ju en aning retarderad. Det är upp till kommunerna hur dem vill lägga upp sitt eget äldreboende, det är knappast Reinfeldts fel. Sen vad gäller din arbetslöshet, så får du väl plugga vidare eller söka hårdare efter jobb, jag menar du kan ju inte ens stava vår statsministers namn...
    Svar: Absolut men rent över lag är det vår statsminister som sätter ribban.. Spelar det någon roll att jag skrev ett h när det inte ska var DET så ska jag gå in och ändra det direkt :) Jag är inte arbetslös, så det vet jag inte var du fått ifrån? :)
    Patricia Frisk

    ja typisk kommentar som varken passar här eller på något annat seriöst forum! Tycker att du ska ta och läsa igenom vad tjejen har skrivit ett par gånger till och din nästa kommentar helt utelämna "retarderad" och då också sluta klaga på ev stav fel brevet är skrivet med känsla och man kan se igenom det att hon är en tjej som förmodligen levt ett betydligt olyckligare och otryggare liv än du.

    2013-12-08 | 18:19:19
  • Tia säger:

    ÅHHH jag håller med dig! Bra skrivit!

    2013-12-08 | 18:29:33
    Bloggadress: http://tiamaria.blogg.se
  • Arne Friis säger:

    Helt otroligt bra skrivet av dig Patricia.

    2013-12-08 | 18:31:06
  • Terttu Öman säger:

    Så kloka ord av så ung tjej
    De är precis så allt är i detta land
    VARFÖR undrar vi många !!

    2013-12-08 | 18:42:29
  • http://existera.webblogg.se - tankar, känslor, glädje, sorg, ångest, panik, kärlek. livet. säger:

    Funderar på att skriva något liknande inlägg. Börjar bli en aning less på detta skitsamhälle. Hoppas på ny regering 2014!!!

    2013-12-08 | 18:44:42
    Bloggadress: http://existera.webblogg.se
  • Anonym säger:

    Mycket bra sagt! Kämpa på; och KRÄV förändring. De finns för OSS; inte vi för dem.

    2013-12-08 | 18:54:24
  • Linda säger:

    Det är väldigt uppenbart var alla våra pengar går. Våra politiker vill få det att verka som att Sverige är det mest solidariska landet, genom att tillåta överdriven massinvandring. I själva verket skjuter de sig i foten, för denna ansvarslösa massinvandring skapar mer segregation och belastar vår ekonomi, som i sin tur skapar mer ilska och främlingsfientlighet. Vi behöver parti som SD för att rätta till detta innan det är för sent och Sverige inte längre är ett land vi kan förknippa med välfärd (är väl nästan så att det är så redan). Vi måste ta mer ansvar för oss själva och vårt eget land och folk innan vi kan försöka leka mamma till resten av världen!

    2013-12-08 | 19:07:54
  • Elvis säger:

    Riktigt bra .

    2013-12-08 | 19:09:34
  • Medina säger:

    Rätt!

    2013-12-08 | 19:59:38
    Bloggadress: http://medinas.blogg.se
  • Jessica säger:

    Håller med dig till fullo! Vilket jävla samhälle vi lever i där våra fångar har det bättre än våra äldre som har kämpat för Sverige!! Vi ska inte ens prata om våra skolor eller vår läkarvård, sämst i Norden.. SKANDAL! Varför ska vi betala skatt när det ändå går käpp rätt åt helvete för Sverige? Våra ungdomar sitter arbetslösa och bor hemma, då vill man att socialen ska hjälpa till, våra skattepengar!! När våra asylsökande vet sina rättigheter och utnyttjar det till fullo för att få stanna och sedan skitta ner vårt Sverige och klankar man dessutom ner på de för att vi tycker det är fel så är vi rasister. VART GICK DET FEL?!

    2013-12-08 | 20:32:51
  • Anna säger:

    Ett tips för vidare utveckling av blogginlägget är att referera så fort du uttalar dig om något annat än dina egna åsikter. Utifrån detta ses din text seriösare samt onödiga misstolkningar och diskussioner kan uteslutas. Är det endast utifrån eget perspektiv eller tycke är det enklast att skriva "jag anser att..", "utifrån mina egna erfarenheter. ." osv för att undvika missförstånd :)

    2013-12-08 | 21:06:58
  • Anonym säger:

    http://annantafriskt.blogg.se/

    2013-12-08 | 21:10:45
  • Anna säger:

    Badamtsss

    2013-12-08 | 21:13:10
    Bloggadress: http://annantafriskt.blogg.se/
  • Hemin säger:

    Mycket bra skrivet! Sverige behöver fler ungdomar som du! Trots din ringa ålder är du mer klok & human än många politiker! Jag håller med dig till hundra, nånting måste man göra å det jag tycker är bäst är att engagera sig politiskt! För många år sedan, i början på 90 talet var jag bara något år äldre än dig, jag tilldelades ungdumspraktikplatser trotts att det fanns gott om arbeten & trotts att jag satsade 110% på varje praktikplats. Men det slutade alltid med arbetslöshet efteråt & någon annan fick min plats, någon med sämre arbetslivs erfarenhet, sämre utbildning & mera svensk! Ja, jag är invandrare. Vist kunde jag satsa på brottslig bana som så många andra & skylla mina handlingar på samhället och politikerna! Men nej, jag tog mig i kragen och satsade än hårdare med nästa plats & efter sju år fick jag min första riktiga arbete! Jag gjorde helt enkelt som du gör nu! Jag kämpade å åren gick, för ca: sju år sedan tog jag över min pappas butik, han hade en del skulder & var riktigt utarbetat! Det första jag gjorde var att ansöka om starta eget bidrag som staten brukade göra reklam för för att få folk att satsa på eget, men efter några månader fick jag avslag med anledning av att jag tog över någon annans företag INTE startat eget?! Efter 1,5 år sålde jag butiken och satsade en annan & samma som med förra ansökte jag på nytt men fick nobben igen! Nu sedan tre år arbetar jag på ett företag som inhyrd, betalar av skulder som jag fick mycket tack vare statens ansvarslöshet, skulder till kronofogden på ca: halv miljon från början! Men jag tappar aldrig tron på att en dag kommer ljusare tider & en regering som hjälper mig och resten landet till det bättre! Hur? Ju, sedan två år engagerade jag mig politiskt & idag är jag nominerad till komun fullmäktige till nästa års mandat för socialdemokraterna, där kan jag försöka framföra mina missnöjen & försöka påverka framtida beslut!
    Så mitt råd till dig är att satsa politiskt för att du bryr dig, för att förändra, för att din röst är viktigt & för att du är god! Och valet av parti? Ja, ta de du tycker förtjänar din röst! Jag kan alltid rekommendera socialdemokraterna, det ända parti som hjälpt sverige sen efter kriget & förbättrat tillvaron för dess invånare med saker som idag är en självklarhet, saker som barnbidrag, 40 timmars arbets vecka, mamma ledighet.... listan är långt! Eller som linda skriver om SD & en fascistisk sverige om de fick bestämma!

    2013-12-08 | 21:50:32
  • Josefin Åkerholm säger:

    Är en tolvårig tjej som driver en blogg med massa inlägg om mina dagar. Har varit med om saker ingen borde vara med om som kommer sitta kvar för livet.
    Skulle verkligen uppskatta om du kikade in på min blogg och kanske till och med la en liten kommentar så att jag själv kan kika in på din egen blogg sen ;)

    2013-12-08 | 22:34:06
    Bloggadress: http://akerholm.blogg.se
  • Victor säger:

    Du menar säkert väl, men dina argument är bristfälliga och är inte grundade i fakta. Det är du som bör "göra om och göra rätt" innan du försöker ta upp statsministerns tid.

    2013-12-08 | 22:43:12
  • Tina säger:

    Vissa skiter i skolan på grund av att det har blivit försvårt, hur mycket manän kämpar för att få ett C iallafall får man bara E i vilket fall, vi är i skolan i ungefär 8 timmar, sen måste man hem och göra läxor 1-3 timmar efter också, så säger dom "eran fritid är viktig" jamen var fan är den då?.. Inte konstigt att man blir skol trött och skiter i det, sen så vet man att man att det är dåligt om jobb, då ger man upp på grund av det med.
    Min kompis blev våldtagen för några månader sen, dom gjorde inte ett skit för henne, men därimot ger dom en kille med a-traktor som kör lite fortare än vad han får en prick i registret.. (Dom får bara köras i 30, han körde 35/40.. Km/h när ingen va ute )
    Håller med dig med allt!!

    2013-12-08 | 22:43:58
  • Fredrik säger:

    Kul att läsa att du är engagerad inom det svenska samhället och den politik som förs i vårt avlånga land. Jag arbetar själv som sjuksköterska på en akutmottagning i en mellanstor stad i Sverige och tro på mig när Ni läser detta, den svenska sjukvården faller fritt..

    Jag vet att du menar väl med din text, men det verkar som på dig att pengar är något som växer på träd? När vi röstar på de olika politiska partierna så är det ingen skillnad förutom i hur de väljer att spendera sina pengar. Allt i vårt samhälle handlar om prioriteringar. Vården är inte prioriterad, speciellt inte äldrevården eller den palliativa som du själv tar upp.

    Jag vill enbart säga att det är lönlöst att bara klaga, kom istället med konkreta förslag om hur DU vill lösa samhällets stora problem. Du vill förbättra vården, vad vill du försämra? Våra vägar? Hur vi får vår energi?

    2013-12-08 | 22:54:25
  • jennifero säger:

    skriv ut texten och häng upp lapparna.

    2013-12-08 | 23:08:48
  • Hanna säger:

    Jävla king. Undrar fan varför jag inte sagt det själv.

    Förlåt för orden, men du har så sjukt rätt!

    2013-12-08 | 23:15:00
    Bloggadress: http://unfail.blogg.se/
  • Malin säger:

    Hej!!
    Jag förstår dig! Och kan hålla med dig på en massa punkter! Sen är det synd att folk ska hänga upp sig på saker som rättstavning mm... Patricia har ju gjort mer än många andra i hennes ålder, hon har skrivit om detta, hon tar upp något viktigt! Ja, man får kanske börja med sin hemkommuns politiker och inte vår stadsminister! Men Patricia har i alla fall testat ett sätt. Och till den person som mest skrev en massa gnäll om att du skulle vara "retaderad" skulle jag vilja säga såhär: Kommunen väljer själv hur dem vill lägga upp saker och ting, men detta "styrs" ju på något sätt från regering, landsting osv då det är där pengarna delas ut ifrån! (Väldigt enkelt sagt utav mig, jag vet)

    Men men, Patricia, fortsätt med din kämparanda! Och du, skicka detta till alla partier, oavsett färg ;) Alla behöver får läsa lite från "vanligt folk"

    Good luck!! // Malin

    2013-12-08 | 23:15:19
  • Sofie säger:

    Mycket bra ord! Håller helt och hållet med.

    2013-12-09 | 00:04:53
  • Julia Olander säger:

    Det är ganska spännande att moderaterna gick ut i tidningarna förra året med att dem lyckats sänka ungdomsarbetslösheten i Sverige, med rubrikerna på de norska dagstidningarna under samma period skrev att allt fler svenska ungdomar sökte sig till Norges arbetsmarknad, och fick jobb.
    Mycket bra skrivit! Lycka till!

    2013-12-09 | 00:22:37
  • Roger Rogge Larsson säger:

    Kunde inte skrivit ett lika bra brev själv, såå jag kan inte annat än bara applådera o vara en aning avis..
    Skitbra skrivit iaf Patricia:)
    Hoppas bara att detta brev leder till att det händer något & att det sker förbättringar...

    2013-12-09 | 00:41:30
  • Cornelia - Stil & Ungmamma-blogg säger:

    LOVE this!

    2013-12-09 | 02:39:57
    Bloggadress: http://cutelittlethings.se
  • Joakim säger:

    Det enda vore en stor mass demonstration men det går inte för när Carl Bildt var stats minister så ändrade han i grundlagen att dom som demonstrerar mot sitta regering ska bötfällas alternativt fängslas och det är dags att det svenska folket vaknar och inser att vi har en dold diktatur i sverige. Fredrik Reinfeldt har ju gått ut i media och sagt att om det blir en ny regering så kommer anmäla sin avgång som statsminister och kommer fortsätta driva sverige som en minoritets regering. Men var glad att du är så ung som du är,jag som är född i mitten på -70 talet har ju sett sverige förfalla bit för bit och ställ er frågan varför mördades palme och varför dog anna lind som var tänkt att bli palmes efterträdare. Tack för mig hej

    2013-12-09 | 08:18:37
  • socialdemokrat säger:

    Ja du moderat Tobias jobbskatte avdragen har inte lett till fler jobb som ni utlovade,inte heller resturang momsen. Höjd pensions ålder måste vi ha när folk studerar längre, vilket hög kvalitativt skit snack,det innebär ju att dom som har låg löne jobb ska betala för dom som vill bli rika och vad är sverige uppbyggt på jo industri,skog och jordbruk, men höger politiken går ju ut på att den lägre samhälls klassen ska betala mer i skatt,få mindre lön medans den högre klassen ska tjäna mer och betala minder i skatt.

    2013-12-09 | 08:32:22
  • Robban säger:

    Håller med i mycket du säger. Känner du på detta vis och vill gå vidare med det så tycker jag att du ska göra det. Jag vill tipsa dig om en detalj bara.
    Läs igenom och renskriv! Det ska man alltid göra pga att stavfel etc etc uppfattas som oseriöst och slarvigt.
    Ett litet tips till dig bara.

    2013-12-09 | 09:13:14
  • frufilosofi säger:

    Väldigt bra sagt!!!! SD 2014.

    2013-12-09 | 09:47:39
    Bloggadress: http://frufilosofi.blogg.se/
  • Chrille säger:

    Visst är där stora brister på många ställen i samhället kring just det du skriver, men allt kan inte läggas på riksdagspartierna. Vi har ett samhälle idag där allt ska vara rättvis, jämlikt och går minsta sak fel så ska samhället ta hand om en (annars anser man att det är fel på samhället). Det är dags att ta mycket mer EGET ansvar! Samhället kan inte ta hand om allt och alla med de oerhörda kostnader som finns i dagens samhälle. Är det överlag ont om jobb måste man vara beredd att flytta, men många anser idag att rätten att bo kvar överväger flytt. Sedan ska man självklart ta hänsyn till personens situation, men ibland måste man ta den där bajsmackan i några år och kanske sen flytta tillbaka.

    Sluta upp att vara sura på att samhället inte tar hand om er! Kämpa er fram istället, livet är långtifrån alltid en fest!

    Att kommentera rättssystemet visar endast på inkompetens och oförståelse. Misstag görs självklart där också eftersom det handlar om människor som tolkar andra människors handlingar, men överlag har vi ett rättsväsende som gör vad de kan med de resurser de har.

    Pensionsåldern måste såklart höjas om vi blir allt äldre - hur ska det annars lösas med det pensionssystem vi har idag?? Alternativet är kanske att gå tillbaka till ett system där man tar hand om sina föräldrar när de blir gamla.

    Ett sånt här inlägg visar tyvärr framför allt på bristande förståelse kring hur vårt samhälle fungerar och är uppbyggt.

    Alla de i längden orimliga krav som folk ställer idag gör att samhället fallerar - TÄNK OM, TÄNK RÄTT!!!

    Vi kan ha ett humant samhälle först när alla inte bara tänker på sig själv och sina - de flesta har tyvärr den inställningen idag! Det är inte något du kan beskylla några få för, det får du lägga på ALLA i Sverige!

    2013-12-09 | 09:51:37
  • Jessica säger:

    Jätte bra sagt =) Håller med och tycker att 2014 ska det ske en förändring.

    2013-12-09 | 09:53:34
    Bloggadress: http://theswedes.blo.gg
  • Jessica säger:

    Chrille^ - Va?? Det hon skriver är ju hennes upplevelse. Och många håller med! Tycker det är jävligt konstigt att när en person klagar på det som har hänt deras liv som är hel svensk, då är det oförskämt, lat och tafatthet. Men en "mohammed" klagar samma saker, då har han blivit orättvist behandlat.... hmm ja ja.. det ska ej bli en sådan debatt, men man ser det varje dag, men ingen vill erkänna det som inte står för Sverige in i sista cm av landet. Jag vet mycket väl att detta är ett känsligt ämne, men det är så det startar.... pga att alla människor blir orätvisst behandlat på ett eller annat sätt bara att vissa tycker man mer synd om en andra!!

    2013-12-09 | 09:58:07
  • Jessica säger:

    Sen med detta med rättstavningen och allt... är inte detta en normal privat blogg som folk fått nys om pga vad hon skrivit. Tycker många dömmer utav just bloggens inlägg... skärp till er, det är rätt pinsamt!!

    2013-12-09 | 10:01:38
    Bloggadress: http://theswedes.blo.gg
  • Nadja 24 år säger:

    Riktigt, riktigt bra skrivet!
    Jag håller verkligen med dig! Detta MÅSTE han se! Detta måste ut!!

    2013-12-09 | 10:01:53
  • Sofie säger:

    Jag tycker att du kunde inte ha formulerat dig bättre, jag tror att du har sagt det alla tänker, eller ja inte dom som gynnas av att dom rika blir rikare i vårt samhälle för dom e väl allt frid o fröjd, bara en sån sak som vår invandring i väntan på uppehållstillstånd hur mycke skatte pengar kostar inte detta som kunde gått till skola o sjukvård, bara detta dom hände för nån vecka sen att en kvinna fick sätta livet till för hon hade nobbat en flykting, han får stanna pga sin svåra bakgrund han ska fortsätta att leva här, vad e det? Hela samhället e påväg åt helvete o dom gör ingenting, bara på vårt dagis där vi bor har dom ett underskått på 200 000kr men det e bättre att hjälpa folk som hittar på skit här o låta dom stanna o andra länder i nöd, men vår egna kollaps blundar vi för

    2013-12-09 | 10:37:56
  • Folkets Röst i Bromölla säger:

    Jag har tagit mig rätten att publicera din utmärkta blogg på vår sajt. Hoppas att det var OK!

    http://bromolla.folketsrost.nu/2013/12/09/samhallet-forfaller/

    2013-12-09 | 10:40:45
    Bloggadress: http://bromolla.folketsrost.nu
  • Chrille säger:

    Jessica:

    Haha, du är komiskt! Jag menar att samma gäller för ALLA - oavsett etnicitet, hudfärg, kön, etc. Sen måhända att vi har en osund flyktingpolitik i Sverige där vi inte klarar av att hantera situationen. Jag anser dock att vi SKA ta emot flyktingar, men på ett betydligt bättre och mer hanterbart sätt.

    Att du är rasist syns rakt igenom, men det är inte det som detta handlar om!! Lägg dock inte all skuld på flyktingarna, det är vi svenskar som har valt våra politiker som har skapat besluten om att ta emot dem på det sätt vi gjort! Är så förbannat trött på folk som beskyller en grupp i samhället och inte ser till stora helheten!! Allt löser tyvärr inte sig ifall vi stoppar invandringen, det är bara naivt att tro. Och kom inte med att "det blir lättare", för det är en så liten del i vårt samhälles bekymmer som grundar sig i detta...

    2013-12-09 | 10:46:39
  • Eveline säger:

    Tycker de va skitbra att du tog de med att du inte fick någon hjälp från socialtjänsten, för jag lovardig hadedu kommit hit som flyktig och gått o bett om hjälp så hade du fått det! Jag är absolut inte rasist jag tucker bara att Sverige ska börja hjälpa de som har det svårt här i Sverige och även begränsa invandringen grovt, för tyvärr tar Sverige in mer invandtare än vad vi klarar av att ta hand om! Men i Sverige är det ingen som ser detta, det är ingen som ser att vi har uteliggare för alla blundar för det!
    Tycker det va riktigt bra skrivet hoppas Fredrik Reinfeldt ser det här också!

    2013-12-09 | 10:56:46
  • Simone Sieper säger:

    Hej! Såg ditt inlägg på Fb. Jag förmodar att din pappa var Mikael Frisk. Om jag inte har helt fel. Ber om ursäkt annars. Blev så ledsen när jag hörde om hans bortgång. Din pappa har alltid varit så inspirerande och hade så många kloka ord att förmedla. Han var ofta och hälsade på i min butik som säljare och även som god vän. Jag visste att han hade en tumör och att den hade börjat växa igen. Han slutade och tog avstånd från mode branchen . Jag förstod att han ville förbereda sig för det som skulle komma att ske. Vår kontakt slutade där. Han var en av dom människorna som man aldrig kommer att glömma. Beklagar sorgen och förlusten av din pappa.
    Han är saknad. Tusen styrkekramar från mig. Fortsätt att kämpa för det du värnar om. Det hade din pappa gjort med. Simone från Whoops

    2013-12-09 | 10:56:56
  • Anonym säger:

    Lätt att tänka det du gör, men det märks att du är dåligt insatt och har en avsaknad av verklighetsuppfattning.

    2013-12-09 | 11:15:22
  • Marika säger:

    Mycket bra skrivet! Keep going!

    2013-12-09 | 12:01:57
  • Alicia säger:

    Super bra skrivit,very nice ,tack för du gjorde det ,sådana som dig behövs ,har det bra,hoppas du få ett bra svar.

    2013-12-09 | 12:14:38
  • Anonym säger:

    Go girl!
    Det är lätt att peka med hela handen och säga hur alla ska göra men det är också lika svårt att få tummen ur och agera!
    Hoppas det här blir en större grej och att människor runt om i Sverige börjar stå för vad vi tycker och inte är så jäkla mesiga!
    Men, man får också ta konsekvenserna som blir!

    Stå på dig, det behövs fler som du!

    2013-12-09 | 12:59:35
  • Nikki säger:

    Mycket bra skrivet :-)
    Sen att folk ska kranka ner på stavning och sånt i en personlig blogg tycker jag är väldigt lågt av dom och vill nog påstå att det är dom som saknar verklighetsförankring.
    Förstår hur du tänker när du nämner sossarna och moderaterna i samma mening. Skit samma vilka som sitter i regeringen, dom bara lovar och lovar innan valet och håller sen ändå inget av vad dom lovar. Sen har väl varje parti gjort nåt som är bra också. Och det är väl det som folk kommer ihåg och syftar på när man ska skylla saker och ting som går dåligt för ett parti, men dom verkar glömma bort allt som dom själva lovat och inte hållit.
    Man kan ju hoppas att ditt budskap ska gå fram till nån i regeringen

    2013-12-09 | 13:04:29
  • Hmm... säger:

    Tänkte på att just att ungdomar "skiter" i skolan behöver inte alls handla om att de "skiter" i den. Det kan handla om mobbing, jobbigt hemma. Det finns så mycket som kan spela in! Det behöver inte handla om att man inte vill.

    2013-12-09 | 13:05:25
  • DVY till "Tobias aktiv i moderaterna" säger:

    Att moderaterna har sänkt restaurangmomsen har ju inte lett till att fler ungdomar har fått jobb, inte ens inom den sektorn - det är något du bör vara informerad om. Genom att sänka momsen så var det tänkt att restaurangerna kunde ha råd med att anställa fler ungdomar, men varför skall restaurangerna anställa två ungdomar istället för en, som ensam kan utföra arbetsuppgifterna? Det är orealistiskt. Att man får mer pengar över (i.e. får sänkt moms) innebär inte att man använder utökningen när det inte behövs.

    Du skriver att "sedan Moderaterna kom till maken 2006 så här fler än 200 000 person fått jobb". Det låter jättebra, men inte om du se till hur många som sedan 2006 har gått ut gymnasier och högskolor eller blivit arbetslösa och nu inte har jobb. Sluta upp med att vinkla allt du skriver. 200 000 personer låter faktiskt oroande lite, är du säker på att du har rätt siffror i huvudet? Det är alltså under c:a sju år - i så fall är det ju en skam.

    Så klart att ingen vill jobba tills de är 70 år. Du skriver att det än så länge bara är ett förslag - men vad spelar det för roll? Det är ju ett förslag från er och något ni vill genomföra. Du skriver att "de flesta kommer ut sent i arbetslivet" - vad tror du det beror på? Låt mig hjälpa dig; att det numera är ett måste att ha en redig utbildning för att kunna få ett jobb. Att skatteintäkterna skulle vara ett skäl till att höja pensionsåldern stämmer inte - det verkliga skälet till att inte tillräckligt mycket skatt betalas är för att Moderaterna har sänkt skatten.

    Har du ens något med Moderaterna att göra? Det känns inte alls som att du är insatt. Du kanske skulle ha skippat att skriva ut att du är medlem i paritet, då hade jag inte ens lyft ett finger - då hade du istället setts som en av de oinformerade personerna som tror att Moderaterna är ett arbetarparti.

    2013-12-09 | 13:05:31
  • Hmm.... säger:

    Men annars, mycket bra inlägg ! Stå på dig!

    2013-12-09 | 13:07:34
  • M säger:

    Hade du tagit dig tid i skolan att lära dig skriva och stava så kanske du hade funnit anställning. Dock så finns det föga hopp för efterblivet mänskligt drägg såsom lilla fröken, så det är väl lättare att skylla ifrån sina egna misstag på andra.

    2013-12-09 | 13:14:51
  • Melinda säger:

    Hej. Ett riktigt bra inlägg en stor eloge till dig!!

    2013-12-09 | 13:23:08
  • Tony säger:

    Allt du säger har du sååå rätt i .
    Håller med till fullo .

    2013-12-09 | 13:29:47
  • Lennart säger:

    Tycker att du har helt rätt i det du skriver.
    Det är bara ett fel du klagar för lite !
    Ta det här med skolan bara att betygen har blivit sämre det skyller man på förra regeringen. Det är ju nu som det går dåligt för eleverna och Alliansen har haft 7 år 7 år
    På sig att göra något och det blir bara sämre
    Sen sitter Skolministern och säger att en förändring inte sker över en natt.
    De måtte tro att Svenskarna är helt blåsta.
    Och en ökning av marginalskatten skulle kunna läggas på välfärden i stället. Nej Fredrich säger som flickan som skrev inlägget GÖR OM GÖR RÄTT snart har vi lika mycket skulder i Statskassan som sist Moderatslösarna satt å sålde ut Sverige.
    Kommer ni ihåg att vi fick något som heter
    Värnskatt då för att Moderaterna satt oss i
    En gigantisk statsskuld då. Dom har 10 månader på sig att skuldsätta oss än.

    Tack för ett bra skrivet brev hoppas det kommer på löpsedlarna snart. Lennart

    2013-12-09 | 13:54:42
  • Jonathan säger:

    Grymt bra skrivet och grymt skön tjej. You go girl <3

    2013-12-09 | 13:54:59
  • Chrille säger:

    Patricia och ni som säger att detta är sååå bra:

    Jag vill se några av ER engagera er i politiken på allvar, vill se ERA lösningar på problemen. Så länge ni INTE engagerar er mer, utan endast säger vad ni tycker genom t.ex. blogginlägg, så kan jag tyvärr inte ta er på allvar.

    Det är naivt att tro att politiker inte vill skapa bra lösningar, det handlar om inställningar, ekonomiska resurser, etc. som begränsar de ultimata lösningarna. T.ex. om folk lever längre men vi fortfarande går i pension vid 65 så är där en ökad utgift för pensioner - hur ska man lösa denna situation om man inte höjer pensionsåldern? Tell me!

    2013-12-09 | 14:00:42
  • Cecilia säger:

    Grejen är den att vi inte längre kan räkna med staten, jag håller med allt du skriver i din text MEN tyvärr hjälper det inte att bara skriva ett konstaterande. Alla om är intresserade av att ta tag i sitt eget liv och skaffa inkomst (för en inkomst behöver vi alla och utan pengar fungerar inte mycket i våra liv) hör av er till mig så förändrar vi världen - tillsammans, jag har hittat ett sätt. Jag skiter i regeringen och har hittat ett sätt för alla ungdomar att få en inkomst så att vi kan plugga utan studielån och ta de jobben vi verkligen vill ha, så får vi se vad regeringen gör när ingen vill ha de lågbetalda jobben med hemska arbetsvillkor. De blir så illa tvungna att ändra på detta, men för att vi ska kunna genomföra detta måste vi tillsammans vända skutan och slå tillbaka. Hör av er.

    2013-12-09 | 14:01:39
  • Bonus pater säger:

    "Och hur fungerar vårt rättssystem tycker du? Om man gör ett skattefusk i Sverige idag så ligger Straffpåföljden för bokföringsbrott och skattebrott på upp till 2 års fängelse men när en flicka blir våldtagen så får brottslingen kanske bara betala skadestånd till flickan.."

    Sraffet för våldtäkt av normalgraden är upp till 6 års fängelse. Påföljd och skadestånd är två helt olika saker. Visa mig en dom där en person dömts för våldtäkt och undsluppit straff men ändå tvingats betala skadestånd.

    2013-12-09 | 14:06:10
  • Camilla Sjöholm Ahlm säger:

    Jätte bra skrivit!

    2013-12-09 | 14:07:07
  • Anonym säger:

    All respekt till dig! Världen behöver fler som dig, Lycka till med allt ! / Ako

    2013-12-09 | 14:30:41
  • Fredrik Andersson säger:

    Hemskt, att det ska behöva gå så här långt. Tyvärr finns det inga riktiga jobb längre. Om jag vore dig skulle jag lämna landet, testa Norge. Det kan inte vara sämre? Här måste man ha feta kontakter, eller att pappa är boss. Ang Regeringen, så har dom lyckats bra med att sälja ut välfärden. Jag är bergsäker på att sveriges ekonomi kommer braka ihop om ca 4-6 år, och det är just där allt kommer förändras för alla när världens ekonomikris ska betalas av. Den tror jag kommer sopa mattan med svensk välfärd. Det har Fredrik Reinfeldt jobbat bra för och även Socialdemokraterna. Socialdemokraterna var ett arbetarparti en gång i tiden, men nu är dom samma skrot och korn. Hoppas det löser sig för dig.

    2013-12-09 | 14:36:25
  • Anonym säger:

    Så bra skrivit,bry dej inte om lite stavfel, vad spelar det för roll i sammanhanget.Du har en sund åsikt. Jag har fött upp 4 barn ,är nu 73 år och har en pension 7 500 i månaden ,tror du att våra ledare skulle klara sej på det? Nej, för dem är det lite fikapengar

    2013-12-09 | 14:59:46
  • James säger:

    Snacka om opåläst

    2013-12-09 | 15:07:58
  • Micke säger:

    Alla har rätt att uttrycka sin egen åsikt och det är väl precis vad en blogg är till för, att dela med sig av sina tankar.
    Jag förutsätter att det är vad du gör, för precis som andra skrivit så verkar du blanda ihop moderater och socialdemokrater.
    Det är bara lite tråkigt att allt blir just deras fel som sitter vad makten NU. Att en kvinna som är 73 år inte har mer än 7500:-/mån i pension är beklagligt, men knappast något som nuvarande regering påverkat i någon större skala.

    2013-12-09 | 15:17:47
  • Linda säger:

    Bra skrivet!

    2013-12-09 | 15:36:19
  • Nils K säger:

    Du kanske ska sluta generalisera och komma med felaktiga argument. Hade inte skadat om du tagit en snabbkurs i svenska om du nu ska blogga.

    Undrar över följande;
    -Var kommer faktan om att skolan försämrats under alliansens tid?

    - Var fick du fakta angående att våldtäktsmän endast får betala skadestånd?

    - Läs på lite om den genomsnittliga livslängden på en människa när pensionsreformen/lagen infördes och jämför med livslängden idag.

    Slutligen, du klagar på att Sverige går bakåt, men du vägrar inse att Sverige inte går bakåt utan att Sverige går framåt, dock långsammare än andra länder. Vad tror du det beror på? Personligen tror jag det beror på att skolan underpresterat under längre tid när Socialdemokratin införde "Flumskolan" samt att man i andra länder arbetar längre. Att Sverige ska vara en industrination kan vi glömma, för ingen vill arbeta under arbetsförhållanden som förekommer i t.ex Bangladesh.

    Läs på, gör om, gör rätt. Lycka till.

    2013-12-09 | 15:36:54
  • Özz säger:

    Bögigt skrivet!

    2013-12-09 | 15:48:40
  • Emelie Philipsen! säger:

    Skitbra skrivet!

    2013-12-09 | 15:55:01
    Bloggadress: http://arabheest.blogg.se
  • Fredrik säger:

    Det finns andra länder att flytta till. Om du tittar på listan här nedan så kanske du kan välja ett av de med högre sysselsättningsgrad än Sverige ........ Oj! Det fanns bara ETT inom EU ;) Lycka till med flytten. Tur att du har färjan rätt nära ha ha ha.

    2013-12-09 | 16:01:36
  • Mannen säger:

    Du är inte klok lilla gumman, du vill på fullaste allvar att skattebetalare ska puffa dig så du får en lägenhet mm, och har mage på att skylla på politiker, het tips. läs lite hur nationalekonomi fungerar

    2013-12-09 | 16:02:32
  • Fredrik säger:

    Missade att länka

    http://www.scb.se/sv_/Hitta-statistik/Artiklar/Bara-Nederlanderna-slar-Sverige-i-sysselsattningsgrad/

    2013-12-09 | 16:06:25
  • Sarah säger:

    Sjukt bra skrivet! Jag håller med dig helt, jag hoppas att någon med högre makt läser detta och själv sprider vidare det =) Jag vet också själv vad du pratar om för min mamma jobbar inom vården och hon kan inte ens äta lunch. Hoppas på det bästa!
    Kram Sarah!

    2013-12-09 | 16:07:04
  • Lize Moberg säger:

    Hej. Så nu hoppas jag att du får ett bra svar på frågorna. Och lite förklaringar. Samt att behöva jobba till 70? känns så där. När jag slitit som frisör sedan jag var 16 år. Och lärt upp många nya och duktiga frisörer som jag vill ska ta över efter mig. Detta är viktigt. Vi ska väl slita ut en generation i taget? Och vara arbetslös är mycket tärande på ork och självförtroende. En sak är dock viktig. Att jobba är inte som i skolan, det tar 40 timmar i veckan och viljan att lära sig av oss äldre. Många unga som får jobb, gillar inte läget riktigt och upplevs som slöa. Men det är nog lite olika, i frisörvärlden, kan eleverna lite för lite. Skolorna hinner inte med. ? Läste jag något om det i ditt brev? Jo. Allt är minimerat, indraget och sämre nu ofta. Tyvärr. Det går lite för fort o fel.. Så, Gör om och rätt är en strålande idé.

    2013-12-09 | 16:19:44
  • Anonym säger:

    ursäkta om jag skriver väldigt elakt nu... MEN, jag tror inte att din pappas tanke med att betala skatt, var för att han en dag skulle dö och du skulle kunna leva vidare. jag har faktiskt aldrig hört någon som sagt, "åh vad bra att jag får betala så mycket skatt, så att människor som inte klarar av att skaffa en jobb ska kunna leva som vilken människa som helst". näe tack, anledningen till att JAG betalar skatt är i alla fall för jag MÅSTE och såklart känns det bra med gratis sjukvård. Men du känner såklart inte så, eftersom sjukvården i sverige är så dålig. visst kan man reta upp sig på saker och ting inom sjukvården, men jag tycker inte att man ska öppna käften, för du kommer aldrig få reda på vad personalen på sjukhuset varit med om innan du kom dit för att få hjälp. tänk efter innan du gnäller på den nyutbildade sjuksköterskan på akuten, för att du får vänta för länge. vad hände egentligen bakom dörrarna? lyckades dom rädda den 12-åriga lilla pojken som vårdades för svåra inre skador, eller dog han rätt framför ögonen på dem? Tänk till för fan innan ni gnäller!!!!

    2013-12-09 | 16:30:49
  • Locust säger:

    Jo, du har en del fel här. Det är enkelt att klaga och bortförklara sig efter misär, alla kan göra det men få kan erkänna att man ska kämpa vidare.
    Det är inte samhällets fel, det är inte politikernas fel, det är vårt kollektiva ansvars fel.
    Poängen är att vi unga uppfostras helt fel, vi får så mycket och när man kommer ut och får se sanningen i vitögat, om hur groteskt samhället är börjar man klaga. Livet är inte rättvist över huvudtaget, det är få som förstår det. Därmed kan du inte klaga på politiker. Det hela handlar om respekt, som man bör trycka in i människor. Staten kommer inte göra ett skit för dig om du inte gör något. Det är den hårda verkligheten, och utbildning lönar sig. Det har du verkligen fått fel på. Får jag då fråga vad för utbildning du har för att kunna resonera så som du gjort?
    Sen att du klagar på skolan och inte kan grundläggande ord och slänger runt med de för att få din mening att låta mer intelligent gör saken värre. Ohumanistisk eller ohuman existerar inte som ord (inhuman är den rätta böjningen). Du kan skriva i betydligt simplare ord, men snälla, framställ dig inte som sofistikerad. Det blir bara dumt.

    2013-12-09 | 16:35:05
  • Emma säger:

    Så sjuuuukt sant, inte ett piss blir bättre

    2013-12-09 | 16:44:14
  • Anonym säger:

    Allt handlar om att dom som kommer in i riksdagen ska sitta på sina feta arslen snacka skit tjäna en massa pengar och inte bry sig ett skit om hur normala civila människor ute i samhället mår.. Som sagt snacka går ju men i många år nu snackas de och varje år sker samma sak, VI HÖJER SKATTEN PÅ ALLT SÅ ALLA MÅR SÄMRE!!!! Jävla sopor

    2013-12-09 | 16:55:21
  • Tvåbarnsfar säger:

    Ja, det är ytterst tragiskt som det ser ut & fungerar idag i landet Sverige. Och detta på väldigt många sätt.

    Pensionsåldern måste höjas till 70 för att annars räcker inte pengarna… Så jäkla korkat!
    Det finns statistik & kalkyler på vad allt som finansieras av skattepengarna kostar utom en sak. Flyktinginvandringen! När SD vill ha fram en siffra på detta stoppar dom andra huvet i sanden. Detta är helt sjukt! Dom övriga partierna är livrädda för att tappa väljare vilket dom definitivt kommer göra om detta redovisas offentligt.

    Det är inte hållbart att fördela skatteintäkterna på det vis det görs idag!

    Tänk om varje löntagare själv hade möjlighet att välja var ens skattepengar ska gå. Hur många tror ni hade kryssat i rutan: Till flyktinginvandring istället för Sjukvård, Skola eller Äldrevården????

    Sverige står på branten av ett bottenlöst stup.

    2013-12-09 | 17:04:13
  • Niklas säger:

    Hej! Tycker inte det är något fel alls med att höja pensionsåldern till 70, snarare nödvändigt!

    Dagens pensionssystemet är gammalt och utdaterat. När detta system grundades blev man ofta inte mer än 70, med andra ord ungefär 5 år till efter pension.

    Idag ligger medellivslängden i Sverige på över 80 och barn som föds i år har mer än 50% chans att bli äldre än 100!

    Ska man komma ut i arbetslivet i åldrarna 20-25 för att sedan jobba 40 år, och efter det leva 30-40 år till på staten?

    Var ifrån ska pengarna komma som ska försörja framtida pensionärer (vi)?

    Nä, gör om och gör rätt, på rätt sätt.

    2013-12-09 | 17:27:28
  • Survivor säger:

    Tänk på alla de miljoner kronor som går till invandringen, hade den lagts på dem som redan bor här hade Sverige vart ett av världens bästa länder att leva i.
    Visste du att:
    Det finns pensionärer i Sverige idag som jobbat hela sitt liv för det här landet som äter kattmat för att de inte har råd med annat - samtidigt som de får nya grannar från Somalia som får gratis pengar, ganska mycket dessutom. Sverige PISSAR på svenskar!

    Vi har många hemlösa i landet, en bråkdel av de pengarna som går till våldtäktstörstande muslimer hade räckt för att ge tak över huvudet och varm mat i vinter.

    Vi tillåter Islam.. Hade Islam kommit som en ny religion idag hade den jämställts med bl.a. Nazism.
    I muslimernas bibel Q'uran står det bl.a. att du har full rätt att förgripa dig på kvinnor, dessa ska bara lyda.
    Deras Jesus, Mohammed, gifte sig vid 53 års ålder med en 9-årig flicka vid namn Aicha och de hade sex, detta finns beskrivet i Koranen.
    Mohammed hade också sex med en död kvinna för att "säkerställa att hon kom till himlen".

    Det här är inte ens 0,00001% av de hemskheterna som lärs ut till unga män och kvinnor runt om i världen, vill vi verkligen ha hit den sekten eller ska vi kanske se till att Patricia och hennes jämnåriga får jobb istället?

    2013-12-09 | 17:31:54
  • Fanny säger:

    Riktigt bra skrivet Patricia!!! :)

    2013-12-09 | 17:37:00
  • Den anonyme akademikern säger:

    Svensk skolas förfall är socialdemokraternas fel och inte moderaternas. Dessutom har skolan förbättrats, om än inte i samma takt som övriga länder i världen.

    Dessvärre lyfts ofta de dåliga exemplen fram, syftar på skribenten, ursäkta formuleringen, menar självfallet "skribenten" då hennes text är (tyvärr) fruktansvärt dålig. 

    För det första har Sverige klarat av finanskrisen väldigt bra i jämförelse med andra länder, dock förekommer fortfarande arbetslöshet, det är ett problem, men det är verkligen inte något som alliansen skapat via ett lagförslag.

    Angående pension vid 70 år är det endast ett förslag som baseras på starka argument. Idag lever människor mycket längre än när lagen infördes och det är därmed lämpligt att höja pensionsåldern.

    *NOTERA* att i detta fallet har "skribenten" en stor portion dubbelmoral då hon i kort och koncist säger:

    "Sverige går bakåt och det är alliansens fel, men jag tänker inte anstränga mig utan jag låter andra länder gå om Sverige både på det arbetskraftsmässiga planet och även när det kommer till kunskap" 

    Sen har jag erfarenheter av att alla inte ber om att få städa toaletterna på Mc Donald´s så det generaliseringsargumentet går ju också i botten.

    När det kommer till jämförelsen angående skattefusk och våldtäkter saknar tjejen källa och är återigen igång och generaliserar.

    Sammanfattning: Hennes inlägg saknar källor, hon generaliserar, har problem med grammatiken och skyller sin misär på alliansen. 

    Ta inte illa upp bara :)

    2013-12-09 | 17:41:56
  • Jojo säger:

    riktigt bra skrivet.

    2013-12-09 | 17:52:48
    Bloggadress: http://www.jojosmind.blogg.se
  • Robin säger:

    Bra skrivet, tar upp många viktiga frågor som tyvärr är verklighet i dagens samhälle.

    En fråga dock, har du just nu egen bostad? I sådana fall, hur fick du den utan arbete? Skaffade du den genom att stå i bostadskö, eller genom att köpa? Har du arbete?

    2013-12-09 | 17:59:59
  • Robin säger:

    Efter lite research kan jag konstatera följande: Du bor ihop med två äldre människor, förmodar att de är dina fosterföräldrar eller dylikt, då du i texten nämnde att du är föräldralös. Ser även att du är 18 år gammal, dvs. att du nyligen tagit studenten eller kanske till och med fortfarande studerar. Så min fråga till dig är, varför skriver du en massa generaliserande tankar som du inte ens har några som helst källor på? Vad har du upplevt av systemet? Har du någonsin ens prövat dig ut på arbetsmarknaden till exempel? Du har förvisso rätt i en del av det du skriver, men detta känns i efterhand bara som ett knapert tillvägagångssätt till enkel uppmärksamhet. Hade förstått om du var äldre, och haft lite skinn på näsan, men i själva verket verkar du personligen inte veta ett skit, utan bara konstaterar saker du hört från andra.

    2013-12-09 | 18:12:05
  • Elisabeth 54 år säger:

    Fantastiskt bra skrivet vännen!
    Blir beklämd av detta som händer.
    Jag har en tös på 24 år och har ingen lust att jobba tills jag blir 70! Du kommer att gå långt!
    -läs detta inlägg idag i Aftonbladet:
    http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/anderswestgardh/article17986193.ab

    2013-12-09 | 18:15:26
  • kent säger:

    mycket bra skrivet... kan bara göra ett tillägg som följer: när jag öppnar mitt rosa kuvert ser jag att den pension jag ska leva på är ungefär 8000 kr efter skatt, jag är därför tvingad att jobba längre än 65 år varför undrar säkert du då? efter att ha varit arbetslös från 1990 till 1999 och bara stämplat blir det inte mer dessutom ska dom där pengarna placeras i fonder som hittills bara gått bakåt. ett uruselt pensionsystem som gör att vi måste eller är tvingade att jobba längre... jag har inget val så är det bara.
    kämpa på hoppas allt löser sig 😊
    kent

    2013-12-09 | 18:17:52
  • Nils säger:

    Du tillhör en förlorad generation och ditt inlägg var totalt kaotiskt. Både skrivningen och dina argumentationer som saknar konstruktiv kritik. Läs på lite , och lev efter de förutsättningar du har. Jag är 1 år äldre än dig men fan så mycket klokare och smartare. Jag har kämpat mig fram i livet och idag har jag egen lägenhet och är fast anställd. Sluta vara så bortskämd!

    2013-12-09 | 18:31:06
  • Karolin Eriksson säger:

    Hej,

    Jag håller helt med dig, jag skulle så gärna jobba gratis för att ta hand om våra äldre, lyssna på deras historia och prata. Idag går inte det. Det finns inte tid.
    Och ja, vilka har haft "makten" de senaste åren?
    Jo moderaterna.
    Jag skäms nästan över mina medmänniskor som kastar ur sig dessa skruvade kommenterar som "retarded" "jag är så mycket smartare än dig" "du kan inte ena stava"
    Vad är ni för människor egentligen? Bor vi inte alla här och vill se våra föräldrar bli omhändertagna på absolut bästa sätt? Jag kommer ta hand om mina föräldrar i hemmet. Det är jag, som deras barn, som de har tagit hand om i 18 år, faktiskt skyldig dem. Aldrig att jag sätter dem på ett hem, där de inte får leva sina sista år lyckligt och som människor!
    Jag skulle kunna skriva denna kommentar 35 000 ord lång. Men avslutar. Det är vidrigt!

    2013-12-09 | 18:48:06
  • Anonym säger:

    Alltid lätt att skylla sina motgångar och sina egna problem på andra, staten i det här fallet.

    2013-12-09 | 18:54:46
  • Arg läsare! säger:

    Falskt, och nu förklarar jag varför(utan att bara ordbajsa som du gör):
    Reinfeldt är inte den som skriver socialtjänstens regler. Ta inte det med honom.

    Att man höjer pensionsåldern är väldigt självklart för den som förstår något alls. Medellivslängden ökar i sverige. Om den ökar och pensionsåldern inte ökar betyder det att det ges samma pengar över längre tid = pengabrist för äldre i slutet av livet.Detta borde alla förstå!
    Eftersom pensionsåldern höjs, betyder det också att fler jobb måste skapas för att alla skall få möjlighet till ett. Eller får man systematiskt börja avliva folk från 80års ålder. Skapa såhär många nya jobb som krävs är inget som görs på en 4års period. Det borde också gemene man förstå.

    Att vård och mycket annat försämras ligger mycket på vår generations axlar. Folk är lata datanördar som tar väldigt mycket för givet och anstränger inte sig för att göra sitt arbete väl. Idag är arbetaren generellt sämre än för 30 år sedan. Inom det mesta, bland annat sjukvård. Detta är ett skadligt syndrom som vår generation skapat och vi ka inte skylla på någon annan än oss själva.
    Antideppresiva och dennes förbrukning verkar hon ha tagit helt ur luften då jag inte kan hitta någonstans att sverige är europas största konsument. Så hon håller sig inte ens till fakta i sin böl-story.

    Sen att hacka på att sverige har så många som går arbetslösa ? Hallå är du mentalt efterbliven? Sverige var det land som gick ur kris efter kris med huvudet högst i stort sätt hela Europa och vi har prcentuellt bland de lägsta arbetslösheten i samma Europa. Arbetsgivare är arbetsgivare och försöker tjäna pengar, inte bli någon världshjälte genom att ge lata individer jobb dom många gånger inte förtjänar.

    Sen tycker jag att hon har rätt i att straffsystemet är väldigt felvridet, människa över materiel alltid. MEN hon har ju knappt koll på vad hon snackar om, alls tyvärr.

    Summan av kardemumman är att du har inte mycket konkret som du levererar, du har inget som backar din story på något håll vad jag kan se.

    Att din familj har haft en dålig kontakt med vård av sjuka är mycket synd, det tycker jag innerligt för det har även jag. Men du kan inte bara ordbajsa ur dig en massa saker riktat till folk som inte skall ha det.

    Försök komma med någon konstruktivt och skicka detta som förslag till folk som jobbar med just vår framtid för att försöka på gehör istället för att göra såhär.
    Lycka till i livet!

    2013-12-09 | 19:03:34
  • Moses säger:

    Hej! Mycket bra skriver ställer mig bakom dig i detta.

    2013-12-09 | 19:18:11
  • Kristian säger:

    Väx upp lilla vän!
    Du är patetisk....

    2013-12-09 | 19:30:11
  • Julia säger:

    Det är tur inte Sverige styrs av Er som tycker en massa utan att ta reda på fakta och som inte förstår att det finns lagar att följa. Som tror sig veta hur vård bedrivs. Vem skulle vilja bli vårdad av er när ni har en sådan oetisk människosyn tex synen på människor från andra länder. Det känns som ni bara har er själva som referens och det bara är ni själva som ska ha av samhället utan att behöva ge tillbaka.

    2013-12-09 | 19:41:09
  • vevrad säger:

    Fixa dina stavfel innan du hör av dig till någon tidning. Ger ett mer seriöst intryck. T.ex. heter det "Pensionsålder"

    2013-12-09 | 20:08:24
  • frepp säger:

    Vet inte hur du tänkte när du skrev detta, men iochmed att moderaterna (som verkar vara grunden till allt elakt i Sverige) blev ÅTERVALDA efter sin första mandatperiod så är egentligen ditt brev riktat till majoriteten av Sveriges befolkning som valde dessa politiker.

    Och ni som sitter och håller med, många av er kallar er själva indirekt för hänsynslösa idioter. Småroligt faktiskt.

    2013-12-09 | 20:42:57
  • Katarina säger:

    Tackar för att du uttrycker dina åsikter och talar om vad du känner.Starkt
    håller helt med dig!

    2013-12-09 | 21:07:21
  • Tova säger:

    Det här klippet gäller lika mycket Sverige som USA och alla borde titta på det och lyssna och förstå:
    http://www.youtube.com/watch?v=acLW1vFO-2Q

    Det är viktigt att inse att politikerna inte bryr sig om oss. Det är upp till oss om något ska bli bättre.

    Rösta inte i några val, för övrigt. Det blir inte bättre:
    http://www.youtube.com/watch?v=xIraCchPDhk

    2013-12-09 | 21:09:26
  • Marie Skogström säger:

    Hej Patricia!
    Jag vill börja med att beklaga din sorg, jag förstår att du saknar oerhört mycket <3 Sen vill jag säga till dig att du är en helt otrolig tjej som tar upp alla de frågor som sååå många går och tänker på. Det är ett otroligt tufft samhälle vi lever i och precis som du så önskar jag mer pengar till skola, vård och omsorg. Jag tror att det är såna som du som behövs i politiken och jag tycker att du ska satsa på en sån karriär. Du är stark och du sätter ord på tänkvärda saker. TACK <3

    2013-12-09 | 21:15:02
    Bloggadress: http://www.kennelceciklas.se
  • JN säger:

    Hej patricia.. Bra skrivit.. Frågan är om gubben kommer ta åt sig av det du skriver.
    Efter att ha läst din text tycker jag du ska ta en titt på Sverigedemokraternas politik.
    Trevlig kväll =)

    2013-12-09 | 21:24:49
  • Fredrik Andersson säger:

    Kämpa på, visste du att Sverige betalar mest skatt i hela välden, vi är nummer 2. Danmark är före oss. Säjer en hel del, vilket skatte slöseri vi håller på med. Finns flera, rangordnar det som är största felen.
    1. För många politiker (knapp tryckare)
    2. Förmånga fallskärms avtal (Politiker)
    3. Förmånga olika bidrag.
    4. Medlemskap i EU.
    5. Oansvarig invadrings politik.
    6. Politiska beslut i kommunerna (Arenor osv.)
    7. Utförsäljing av Statliga bolag, kassan sinar och bäcken slutar leverar frukt till välfärden.
    8. Borg aka regeringen har börjar låna pengar på den redan befintliga statskulden. Tickar friskt för att vi ska ha råda att leva med ovanstände. se länk så förstår du hur illa Sverige är. --> http://statsskuld.se/
    U-land, sedan har du privata bostadslånen. OMG!

    /Fredrik

    2013-12-09 | 21:43:47
  • Anonym säger:

    Det enda texten ovan lyckas visa är hur dåliga dagens ungdomar är på att skriva. Grattis. Förutom mängder av grammatik- och stavfel innehåller texten en rad sakfel (tänker framför allt på delen som handlar om rättsväsendet). Det är snarare textens författare som borde göra om och göra rätt.

    2013-12-09 | 21:47:12
  • E.w - photpgraphy säger:

    bra skrivet!

    2013-12-09 | 21:52:05
    Bloggadress: http://eweman.blogg.se
  • Söndercurlad säger:

    Att du orkar, allt skall du ha helt gratis, vad sägs om att kanske jobba för att spara ihop till ett boende? Att söka ett arbete vet du väl ändå hur man gör?

    2013-12-09 | 22:43:40
  • Elin säger:

    Råkade halka in på detta inlägget helt random. Hade inget bättre för mig så jag läste hela texten och fan så bra skrivet alltså!! Jag är 20 år och har redan hunnit vara sjukskriven i 1 år o mer kommer det bli.. allt för att man inte fick rätt hjälp i tid och hann brytas ner totalt innan någon såg en. Inte för att dom ser en så mycket nu heller menmen.. Mycket bra skrivet, hoppas verkligen att Reinfeldt eller nån annan högt uppsatt politiker läser detta och en vacker dag förstår vafan dom håller på med. Stay strong och ge inte upp! :)

    2013-12-09 | 23:43:31
  • Anonym säger:

    Skit bra skrivet. :))

    2013-12-09 | 23:50:57
  • Anonym säger:

    Grymt bra skrivet! Kör hårt :)

    2013-12-09 | 23:54:53
  • Kristian säger:

    Klickade runt på Facebook och råkade av en ren händelse se en länk till detta inlägget i din blogg. MYCKET bra skrivet. Fastande vid läsningen så jag har faktiskt läst igenom det 3 gånger för att vara säker på att jag inte missat något. Jag tycker att resten av Sverige borde få läsa detta. Så jag valde att tipsa Aftonbladet om det. Med länken.. Hoppas det var okej. =)

    //Kristian

    2013-12-10 | 00:13:06
  • Anonym säger:

    Tycker inte detta var något bra skrivet alls. Du vet inte vad du pratar om och du verkar väldigt påverkad av media. Om du inte fick någon hjälp när du behövde det kan jag inte svara på, men när jag behövde hjälp så var det, för mig, inte mycket problem alls.

    Du kanske har märkt att vi sedan 2007-2008 varit inne i en djup ekonomisk kris? Tycker du detta är illa? Vänta tills dollarn kollapsar.

    Tycker du skall göra en sak, "Gör om, gör rätt." Läs på om vad du skriver om innan du publicerar.

    Att så många tycker detta var bra skrivet är ett bevis på hur dumma och lättpåverkade människor är. Herregud. Stackars Reinfeldt, kan inte vara lätt att styra ett land fullt av människor som inte tänker längre än vad näsan går och skyller ifrån sig istället för att ta eget ansvar.

    2013-12-10 | 02:18:38
  • Jimmie Å:s största fan säger:

    Förlåt, men JÄVLAR vad du är ute och cyklar. Hela ditt resonemang visar tydligt vilket parti du sympatiserar med. Även om du inte skriver det rakt ut går det att lägga ihop 1+1, du är Sverigedemokrat, det krävs ingen raketforskare för att klura ut det... Kan du snälla förklara vad du menar med att samhället ska vara humant istället för materialistiskt, menar du att samhället köper massa flashiga prylar i stället för att lägga pengar på skattebetalarna? Förlåt, men vad lever du i för bubbla?

    För övrigt älskar jag hur du ställer krav på Reinfeldt och förväntar dig att han ska fixa det med en gång. Tror du inte han hade ordnat fram fler arbetstillfällen?


    P.S Jag vet inte hur ni gör i Skåne, men i resten av Sverige särskriver man inte.

    2013-12-10 | 04:41:44
  • Tomas säger:

    Jag har också varit ock frågat om hjälp om pengar till min bostad jag har köpt min bostad och hyran är på 2300 i månaden och det är en tvåa i Borås stad på alideberg och under tiden jag väntade på svar om att jag skulle få få pengar till hyran så hamnade jag nästan på gatan då säger socialen att oroa dig inte det är ingen fara jag svarade ok så gick det ett par veckor sen säger dom att du får 300kr till mat!! I VECKAN!! Jag kan säga att jag var tvungen att jobba svart för att jag inte skulle hamna på gatan och jag har jobbat i 8-9 år jag är 28 år och är arbetslös för första gonger nu och jag har inte fått någon hjälp från arrbetsförmedlingen lr sosialen och sosialen sa att jag är berrättigad att få 7000 men har bara fott 300 till man varge vecka men en sak är ju klar jag kommer inte att sluta jobba svart på länge för att politikerna ska inte få mina pengar jag tycker bara dom snackar skit i ricksdagen varför ha en ricksdagen när dom aldrig gör någon nytta!!!

    2013-12-10 | 04:41:56
  • Diana säger:

    Kanon bra skrivet :-)

    2013-12-10 | 08:28:07
  • L säger:

    Bra skrivet, men för en person som inte är van vid att använda "de" och "dem" så tycker jag att du ska hålla dig till att använda "dom" som du vanligen gör. Detta för att när man använder "dem" felaktigt blir det en jobbig text att läsa.

    Men i det stora hela, en bra text som sagt! :)

    2013-12-10 | 08:37:28
  • Ida säger:

    De enda jag kan säga , de är att Sverige ha diskuterat i väldigt många år om allting vad saker än handlar om.
    Men de ha inte hänt ett skit i stort sätt.
    Är dock inte så insatt i politiken, men man lever ju i samhället och påverkas vare sig man vill eller inte..
    Tyckte de va en bra text Patricia :)
    Och man slänger ju aldrig ut sig en sådan text , om man skulle känna sig "trygg" i samhället! ..
    Vilket man absolut inte gör ibland av många anledningar.
    Folk måste ta iaf våldet och allt de på mycket större ansvar! ..

    2013-12-10 | 08:39:50
  • Emma säger:

    Jag håller med om att din situation är hemsk och tragisk och jag hoppas verkligen att du får hjälp!
    Men du vet ju inte ens vad du pratar om.. hela världen är i kris och du sitter här och rasar på Moderaterna över att det går dåligt i Sverige??
    För det första: ALLA länder har det relativt svårt just nu, kolla på jätten USA?
    För den andra: SOCIALDEMOKRATERNA skuldsatte Sverige och försämrade skolan. Moderaterna har fått beröm av andra högt uppsatta utländska politiker för att de har klarat av krisen så bra. Det är M som kommer hjälpa de i nöd INTE socialdemokraterna, de enda deras parti bygger på är avundsjuka och det är vidrigt. M vill sänka skatterna för ALLA och t.ex. sjukskösterskor har fått flera tusenlappar med i månaden. Socialdemokraterna tror att om alla tjänar lika mycket så kommer bli vi sjukt glada och jobba massor, FEL! Folk vill ha höjd lön för mer arbete! En forskare som gått 8 år på Universitetet SKA INTE få 50 % skatt, det är sjukt..

    2013-12-10 | 08:50:15
  • Svaret säger:

    http://youtu.be/8Sd0SQsOfuw

    Landsförädare

    2013-12-10 | 09:19:57
  • Anonym säger:

    Du är modig Patricia, som tar tag i det som så många tänker och tycker. Jag beundrar dej för ditt mod och styrka och det du förmedlar med din skrivelse borde beröra politikerna ( oavsett partitillhörighet) och få dom att förstå vad som håller på att hända, det är inte meningen att de som har jobb är de som får skattelättnader m.m.

    2013-12-10 | 09:31:59
  • Mikaela säger:

    Riktigt bra skrivit av dig! Modigt och du har fullständigt rätt.

    2013-12-10 | 09:52:08
  • Anonym säger:

    Politik är för viktigt för att låta politiker få jobba med det.
    Bra skrivet!

    2013-12-10 | 10:15:27
  • Linus säger:

    Hej!
    Det är bra att du vågar berätta din historia! En mycket intressant sådan, min uppmaning till dig och alla andra som kan tänkas läsa den här kommentaren är att engagera dig politiskt! Det är det bästa sättet som man kan vara med och påverka saker och ting. Tycker tyvärr att det är för mycket klagande på politikerna idag, men att man då glömmer att man själv kan engagera sig och att man själv väljer dem. (Detta är ingen kritik mot dig utan mot Sveriges befolkning i stort.)

    Men till sist så blir jag lite undrande hur du tänker när du lägger del av skulden på socialdemokraterna, Citat: "Det är inte meningen att man som 19 år ska gå och vara irriterad dygnet runt på grund av att ditt parti, moderaterna och socialdemokraterna låtit Sverige sjunka mer och mer för varje år som bara går." S är ju i opposition just nu, eller är det så att de har ledande ställning där du bor?

    2013-12-10 | 10:29:36
  • Vanillabear säger:

    Word

    2013-12-10 | 11:53:02
  • Anna-Carin säger:

    Jobbat inom vården sen 1985, och det har inte spelat någon roll vem som styrt för det har blivit sämre hela tiden...
    Men nu är det VÄRST!

    Hellre äter jag kött än röstar på en MODERAT-regering...

    2013-12-10 | 12:28:21
  • Denise - Min Glittriga Jul säger:

    Jag är ledsen för detta med din pappa! Du har i alla fall skrivit en otrolig bra text, jag hoppas verkligen att detta når ut! Jag är på din sida, stå på dig tjejen!

    2013-12-10 | 12:54:43
    Bloggadress: http://minglittrigajul.blogg.se
  • Sanna säger:

    Jag förstår det du har gått igenom men inget land i världen ser perfekt ut. Det gäller att kunna själv kämpa för ett bra liv. Politiker kan inte ge dig ett hus, jobb och ett träd där pengar växer på träd. Jag skyddat inte våra politiker men just i din ålder är det vanligt att skylla på samhället och politikerna. Jag lider av leukemi och jag har ändå fått en bra vård och läkare som tagit hand om mig på allra bästa sättet man kan. Jag gar mig ändå upp ifrån sängen varje dag trots smärta och sömnproblem och går till jobbet. Jag är några år äldre än dig men jag hade lika svårt att komma in på arbetsmarknaden. Jag satt inte och skrev ett brev till politiker undrade vart alla jobb finns. Det är bara ursäkter! Jag skickade över 100 mail till jobb. Ibland fick jag svar och ibland inte men ingen ringde och jag fick aldrig komma på en intervju. Jag började använda mig av mål där jag tog ett skitjobb och ja skitjobb finns överallt och säg inte att det är svårt att få tag på skitjobb. Man önskar säljare och telefonsäljare på alla företag utan erfarenhet. Jag började där och arbetade mig uppåt samtidigt som jag pluggade vidare. Det är inte politikerns problem att skaffa ett jobb utan ditt eget ansvar att kämpa för att företagen ska ta emot dig. I min tid var det dessutom jobbigare då bemannigsföretagen inte fanns och företag var mycket mer rädda för att anställa. Nu finns det jobb med sämre villkor för anställda men det är din uppgift att göra bra ifrån dig så att företaget anställer dig direkt. Du har det mycket bättre än vad jag hade. Jag förståe inte vad ni ungdomar klagar efter. Ska jobben knacka på er dörr? Ska politiker komma och ge dig ett jobb när du precis gått ut? Det är konkurrens och människorna har ökat. Man måste kämpa sig fram för att få något. Du kan skriva brev efter brev men något jobb på det viset får du inte. Det du kan göra istället är att fokusera på att skriva ett cv och skicka det till alla företag du vill jobba för eller plugga vidare. Det är så vi tänker när vi kommer ut ifrån gymnasiet. Vi ska serveras allting men välkommen till det verkliga livet dr du får kämpa precis som dina föräldrar och alla andra som är äldre. Hoppas du tar åt dig kritiken.

    2013-12-10 | 13:58:19
  • Therese N säger:

    Hej!
    Du är riktigt modig som skriver en sådan text.
    Jag håller fullkomligt med dig om vad du har skrivit, det e hemskt hur det är! Kram på dig<3

    2013-12-10 | 14:01:22
  • Britt-Mari säger:

    Patricia, det är såna som du som ska sitta i riksdagen bli politiskt aktiv så kommer åtminstone jag rösta på dig oavsett parti. Du har mod, kunskap och styrka att förbättra vårt samhälle.

    2013-12-10 | 14:07:23
  • jennie säger:

    Håller med dig. Tycker själv att det börjar gå åt helvete med Sverige...spelar ingen roll vems fel ni tycker att de är...men det är självklart dom som styr å ställer med samhället som gjort detta, och som vi måste följa efter. ni som inte inser vart vi är på väg.....dags att dra upptrynet ur struts gropen!!. å sluta vara otrevlig mot domsom faktiskt inser fakta!!.

    2013-12-10 | 14:28:35
  • Carina säger:

    Bra skrivet Patricia! Det politikerna bestämmer är det som alla instanser måste rätta sig efter : ( Behövs en förändring i Sverige innan det är försent. Jag lider med alla sjuka, gamla och med skolan som är helt upp o ner! Hoppas på en förändring <3

    2013-12-10 | 14:42:24
  • Arsen säger:

    Två våldtäktsförsök

    I Sverige får du: 10000 kr i böter och kanske 5 månaders fängelse

    I USA får du: 5 års fängelse. I vissa delstater till och med 10 års fängelse.

    2013-12-10 | 14:50:08
    Bloggadress: http://madridistan.blogg.se
  • Anonym säger:

    Det du har skrivit är bara allmänt floskel, irrationella begrepp helt utan saklig grund. Finner ingen källbeteckning av din "så kallade analys".

    Hur ska denna texten bidra med någonting egentligen? Politikerna är nog väl medvetna om problemen, så.. Kom fram med lösningar och politiska idéer istället.

    Hur tycker du att budgeten ska se ut? Du som har så stor koll på hur Sverige fungerar.

    Jobben finns, det gäller bara för dig att synas. Du har hur många möjligheter som helst i Sverige, det gäller bara att hitta dem. Istället för att sitta hemma och klaga.

    2013-12-10 | 15:08:27
  • Shiar säger:

    Mycket bra skrivet! Moderaterna säljer landet till de rika! de rika blir rikare och de fattiga blir fler! kämpa tsm gör vi skillnad!

    2013-12-10 | 15:18:58
  • W säger:

    Först stavar du Fredrik Reinfeldt fel vilket tyder på att du egentligen inte har någon som helst koll. Sen skriver du att både moderaterna och socialdemokraterna har drivit landet i botten, och samtidigt klagar på dålig sjukvård osv. Man blir ju mörkrädd, din kunskap inom det här var ju helt åt helvete.

    2013-12-10 | 15:42:50
  • Dagge säger:

    Känns som du rensat alla negativa kommentarer. Styckeindelning är inget du hört talas om i ditt jobbiga liv? Mina ögon började blöda så läste knappt något av det du skrev men såg att du klagar på "statens" straffskala, tanken slog dig inte att det är folket som i grunden bestämmer dessa genom demokratin?

    Du bör nog sätta in dig i politiken innan du skriver texter som denna, du utstrålar mestadels okunskap som "W" över mig redan konstaterat.

    2013-12-10 | 16:06:39
  • Inked säger:

    Alltså! Patricia, bra gjort tjejen! Du har lyckats med två saker! Nummer 1 är att du har fått fram din åsikt på det sättet som du vill ha den, bra skrivet tycker jag och de är sant det du säger! Och gör om, gör rätt! Alla får ta en konsekvens i livet och det får man lära sig att rätta till det man har gjort fel.. Visst de va någon som skrev att de inte går att göra det över en natt, men det är det inte någon som har påstått heller!
    Nummer 2!
    Du har fått folk att irritera sig, du har skrivit en bra text som provocerat människor till att tycka du är dum, knäpp, tycker att du inte kan stava! Men hej och hå! Detta är ett blogg inlägg och du skriver precis hur du vill och vad du vill! Jag tycker du är stark som står för vad du tycker! Alla har en åsikt och detta är ett demokratiskt land! Det är bara svenska folket som kan ändra och byta parti om de skulle behövas! Hjälp ska man få och ge, och till rätt pris, inte nedvärdera människor för hur som skriver och stavar, utan läsa och ta åt sig lite, kanske säga sin åsikt om vad man tycker om texten, inte hoppa på någon för att man skriver som en kratta? Jag tycker du skrev detta ur hjärtat, och jag kan inte hitta några fel! You go girl!

    2013-12-10 | 16:36:15
  • Inked säger:

    Alltså! Patricia, bra gjort tjejen! Du har lyckats med två saker! Nummer 1 är att du har fått fram din åsikt på det sättet som du vill ha den, bra skrivet tycker jag och de är sant det du säger! Och gör om, gör rätt! Alla får ta en konsekvens i livet och det får man lära sig att rätta till det man har gjort fel.. Visst de va någon som skrev att de inte går att göra det över en natt, men det är det inte någon som har påstått heller!
    Nummer 2!
    Du har fått folk att irritera sig, du har skrivit en bra text som provocerat människor till att tycka du är dum, knäpp, tycker att du inte kan stava! Men hej och hå! Detta är ett blogg inlägg och du skriver precis hur du vill och vad du vill! Jag tycker du är stark som står för vad du tycker! Alla har en åsikt och detta är ett demokratiskt land! Det är bara svenska folket som kan ändra och byta parti om de skulle behövas! Hjälp ska man få och ge, och till rätt pris, inte nedvärdera människor för hur som skriver och stavar, utan läsa och ta åt sig lite, kanske säga sin åsikt om vad man tycker om texten, inte hoppa på någon för att man skriver som en kratta? Jag tycker du skrev detta ur hjärtat, och jag kan inte hitta några fel! You go girl!

    2013-12-10 | 16:36:19
  • Filip säger:

    Som många andra har skrivit så verkar du vara väldigt förvirrad, jag skiter fullständigt i hur du stavar eller styckindelar dina blogginlägg men argument ska vara sakliga och sanna.

    Du pratar, som Dagge nämner, både om socialdemokraterna och moderaterna som drivit detta land i botten, får man fråga vilket parti du sympatiserar med? Vilka drev oss i botten?

    Har du satt dig in i nationell och internationell ekonomi? Förstår du att om man gör det lättare för företag att idka verksamhet i Sverige så gynnar det våran nationella ekonomi?

    Jag tycker det är motbjudande att du spyr ur dig massa skit som du inte har någon koll på alls, läs på innan du ställer alla dessa orimliga krav.

    Det är dags att bli av med offer-mentaliteten i Sverige! Fy fan för folk som inte upskattar vad man redan har!

    2013-12-10 | 17:03:04
  • Christopher säger:

    Bra skrivit!

    2013-12-10 | 17:15:29
  • Johanna säger:

    Du har satt ord på mina känslor!
    Det såkallade "samhället" vi har idag är inget samhälle, i alla fall inte för mig.
    Usch. Jag blir så arg, får knappt fram några ord

    2013-12-10 | 17:17:30
    Bloggadress: http://mariamichaelas.blogg.se
  • Mamaizon säger:

    Grymt bra skrivet. Du har så rätt, det är hemskt!
    Man kan bara hoppas att Fredrik och hans polare tar sig i kragen och faktiskt ser hur människorna i detta land bli behandlade... det är ingen vacker syn.

    Stå på dig och ha en fortsatt bra kväll! //Mamaizon

    2013-12-10 | 17:33:04
    Bloggadress: http://nattstad.se/mamaizon
  • Johan säger:

    Det enda jag ser är ett långt klagomål utan några som helst förslag på förbättring. Du säger också att Sverige har högst användning av antidepressiva medel, jag gissar på att du har källor på det. Har du gått på högskola? Om du inte har det så finns det jobb. Mcdonalds anställer nästan alltid löpande, samma sak med städföretag osv.

    2013-12-10 | 17:41:07
  • Annonym säger:

    Reinfeldt har aldrig sagt att pension ska höjas till 70års ålder, men de KOMMER behövas i framtiden då man lever i snitt längre nu för tiden, men orkar du inte de så är de nog fritt val att lämna vid 65 års ålder. Han är realistisk bara men de har vissa svårt o förstå.

    Tack för mig

    2013-12-10 | 17:43:46
  • Rikard säger:

    Min synpunkt på en kommentar här ovan;

    Att tycka skattelättnader för restauranger är något bra är pinsamt när det i själva fallet leder till att restaurangen tjänar mest på det och de som handlar på restaurangen tjänar minst - samtidigt som det inte bidrar på något som helst sätt till att skapa mer arbeten;
    Det är företagaren som har makten att anställa efter sin plånbok, så vitt jag vet så går oftast deras egna plånböcker och aktievinster före de anställas välfärde

    Det är så aktiemarknaden fungerar - för de som är så naiva att inte förstå det; Aktiebolagets syfte är att gå med vinst, och så länge vinsten delas ut mer till aktieägarna än till förmåner till anställda så är det knappast Någon skattesänkning någonstans som gynnar någon förutom de som redan har och det är klart och tydligt att klyftorna i samhället ökar; detta som också har en stor effekt i längden på minskad mångfald och rättvisa.

    Det går oftast inte ens att resonera med folk som tänker kortsiktigt på pengaflödet och samtidigt tror att det löser sig av sig själv så länge pengarna rullar in och de själva mår bra. Om man är född med guldsked i mun så är det svårt att se verkligheten, och uppenbarligen så är det även svårt för de som inte gjort det med tanke på senaste valresultaten.

    Media är duktiga på att vinkla och vi sväljer skiten.
    Logik är få förunnat. Det har gått så långt att rent logiskt behöver man inte förklara sig så länge man skriker högst och låter självsäker.

    De flesta människor ser ju också endast allt i svart och vitt medan man måste faktiskt förstå att allt är inte svart och vitt endast. Det finns fler än en eller två förklaringar oftast, men det är inte lätt att tänka längre än sin egna näsa och efter sina egna åsikter.

    Såklart det finns bra företag som tänker på sina egna anställda också, men för att tjäna mer och mer är det mer lockande att sätta krav på ständiga värdeökningar, istället för att nöja sig med ett företag som man lever gott på och som har anställda som inte behöver jobba mer än vad man själv skulle vilja göra i den situationen - tjänligt för sin lön.

    Samhället är tyvärr uppbyggt så idag - vinst vinst vinst och vinst, det måste ÖKA i värde hela tiden..

    Kraven på högre och högre kapitalintäkter ökar ständigt men människovärdet har snart nått sin botten. . .

    2013-12-10 | 17:55:57
  • Basse säger:

    Jag läser inte texter vars upphovsmän inte kan stava, efter de inledande meningarna så stod det klart varför du kommer att ha svårt att få ett arbete. Jag skulle aldrig anställa någon som är så pass respektlös och har en så pass slapp inställning till kunskap att de inte ens har tagit sig tid att lära sig sitt modersmål.

    2013-12-10 | 18:38:24
  • Must learn the politics. säger:

    För det första verkar du missat att dessa politiker är folkvalda. Moderaterna som du så gärna pekar ut som grunden till allt elakt satt en mandatperiod direkt innan den nuvarande. Om deras politik hade varit så vedervärdig hur förklarar du då det faktum att de återvaldes?

    För övrigt undrar jag om ditt "brev" (mer skrivet som ett halvtaskigt blogginlägg faktiskt) hade blivit lika poppis om du skrivit ut orsaken till varför det är sån brist på pengar i vissa delar av samhället. Det är inte pga av att höginkomsttagare slipper betala 5% extra skatt utan anledningen stavas invandring.

    2013-12-10 | 18:48:14
  • Diana säger:

    Grymt skrivet !

    2013-12-10 | 19:03:37
    Bloggadress: http://lyzell.se
  • Victoria säger:

    Fredrik är den starkaste ledaren och kan driva ett land, ge han tid att finslipa sig så har vi ett riktigt starkt land i framtiden.

    2013-12-10 | 19:06:29
  • Erik säger:

    Det här måste vara en av Sveriges sämsta texter, "DU FÖRSTÖR VÅRAT LAND" bububibo :'(((. Herregud, Det är ju inte direkt bara dom som gör att vi inte har jobb, Det är för det mesta Usa's Ekonomiska situation som sätter alla möjliga länder i den ekonomiska skiten. Läs lite mer innan du kommer med din jävla skittext,

    2013-12-10 | 20:06:55
  • Linn säger:

    Först vill jag säga att det här var mycket bra skrivet.
    Till er som säger att vi ska sluta gnälla och skaffa utbildning och jobb:
    Jag är 25 år. Jag har läst internationell ekonomi i 3 år. Jag var 10 år när jag för skojs skull lärde mig italienska, nu talar jag 7 språk flytande(förutom svenska och engelska). Jag söker 10-20 jobb om dagen och svaret jag får är "tack för din ansökan, vi vill inte ha dig" om jag alls får svar. Så varför är jag arbetslös?
    Enligt era resonemang borde jag ha fått jobb direkt.
    Söka jobb utomlands? Helst inte.
    Tyvärr älskar jag mitt hem, mitt underbart vackra land, för mycket för att vilja lämna det.

    Någon kommenterade att vi klagar för lite. Det håller jag fullkomligt med om!
    Om fler av oss börjar säga vår mening högt finns det en extremt minimalt liten chans att någon faktiskt hör oss.

    Tack för ett jättebra inlägg.

    2013-12-10 | 20:15:01
  • Marcus säger:

    Grymt bra skrivet!
    Jag har för några år sedan skickat mail till Reinfeldt, jag fuck även svar, men av hans sekreterare. Minns inte vart jag skickade mitt brev, men googla på regeringen och hans namn, så borde du få fram något.
    Maila detta brev du skrivit, och sedan väntar du på svar.
    Mvh

    2013-12-10 | 20:23:48
  • Magnus säger:

    Texten har ju tydligen nått fram med alla dessa kommentarer! Rätt eller fel så har du iallafall lyckats nå svenska folket!

    2013-12-10 | 20:30:35
  • Patricia Frisk säger:

    Vill bara säga till er som skriver att jag är arbetslös, det är jag inte. Så ni själva kanske borde ta reda på fakta innan ni yttrar er om mitt liv! Och sen att jag inte har någon verklighetsuppfattning är något som ni verkligen inte heller vet något om, som sagt jag har mer erfarenhet i livet är vad vissa medelålders har!
    Stå inte och peka finger på min text eller hur jag stavat eller att jag inte styckindelat. När ni själva vågar gå ut med vad ni tycker så kom tillbaka :)

    Sen till alla underbara människor som ger mig positiv feedback, TACK det betyder så mycket <3

    Kärlek och frid till er ALLA <3

    2013-12-10 | 20:36:01
  • Jesper Johansson säger:

    Intressant. Hon skriver ju i kommentarerna att hon jobbar mellan 9 och 2. Så då faller ju kommentarer som att hon ska skaffa sej ett jobb.

    Min liknelse mellan Nya Moderaterna och NSDAP i andra värdskrigets tyskland håller i sej. De sjuka och äldre blir lidande. Fortsätter det kanske det byggs gaskammare och de som inte är arbetsföra blir förda dit. "Arbete skapar Frihet" Var en slogan under Hitlers Nazityskland. Var är skillnaderna mot dagens nya moderater.

    Exempelvis min far har Försäkringskassansläkare emot sej då han är MS sjuk och enligt de övriga läkare kan han dö om han jobbar. Är inte det en liknelse med gaskammaren?

    Nån skrev att Det var USAs fel att industrierna går dåligt, men vad har regeringen gjort för att förenkla och minska kostnaderna för exporter exempelvis?

    Och att det finns gott om jobb, ja i vissa områden och inom vissa branscher. Då kanske inte den arbetssökande har utbildning, men ska den arbetssökande då tvingas ta ett lån för en ny utbildning och sätta sej ännu mer i Skuldfällan?

    Nej Stå på Dej Patricia, Sverige behöver vakna. Sen att kanske inget parti i den sittande regeringen är lösningen det är en annan sak för det verkar ju som att alla samarbetar så det behövs nya ideer i politiken. Den humanitära vägen.

    2013-12-10 | 20:49:07
    Bloggadress: http://boxedlogistics.se
  • Mike Niva säger:

    Kanon skrivet.. Så sant o så bra skrivet. Det var verkligheten i rena ord. Skicka det till "Tvålen" men det kommer bara att rinna av...

    2013-12-10 | 21:27:14
  • Ulf Segelström säger:

    Härligt att se unga kunna protestera på detta sätt ,jag håller med och kan säga att jag försöker själv komma på en ide som gör att pengar och kompetens läggs där det är bäst för framtiden ,början i dagis ,skolan ,yrkesutbildning,Friskvård mer än sjukvård och åldringsvården .dra ner på komunala att nån i kommunen tex: fick igenom ett anslag att lägga dimma i en rondell för att det skulle vara mysigt ?? kostnad 200 000skr och detta är bara en liten del av tokigheter som komunala tjänstemän använder våra skattepengar till.Och när en tjej inte ens får använda tillräckligt försvar mot våld täckt ,varför ska vi då ha ett lands försvar ? det är väl ingen som ens försökt ta sverige!! Det är dags att ändra drastiskt på sveriges sätt att sköta sitt folk.Och du Patricia jag håller på dej tänk på att ta för dig det är du och dina kompisar som skall dana vårt land och styre.

    2013-12-10 | 21:30:35
  • Ola Andersson säger:

    Helt rätt

    2013-12-10 | 21:31:32
  • mark säger:

    LOL, verkligen lol. Jag föreslår att du tänker efter innan du skriver i framtiden då du inte verkar förstå särskilt mycket. Stop being a hater btw

    2013-12-10 | 21:42:19
  • Annette säger:

    Hej
    jag förstår prexis vad du skriver har själv en dotter som är 23 år och inte fått ett fast jobb ännu, hon har fått timmar på mitt jobb för att få lite mer än cirka 3000 kr i månaden som man inte överlever på. Hon har ännu inte råd att flytta hemifrån och är det meningen att vi ska ha våra barn hemma tills de fyller 30.
    Stå på dig och jag hoppas att allt löser sig för dig.

    2013-12-10 | 21:59:08
  • J säger:

    Det var den jobbigaste texten jag någonsin läst. Du har ingen som helst fakta och hoppar mellan frågorna som vissa inte ens har med regeringen att göra. Tex styrs sjukvården inom varje kommun. Vill man klaga på den gör det till din kommun.. Sen har du kanske missat att vi har demokrati i Sverige och Fredrik Reinfeldht inte sitter och bestämmer allting själv!? Det finns ingen struktur i texten, alla frågor är bara huller om buller. Hur kan någon tycka att detta borde finnas i tidningar. Ingen tidning hade publicerat en sån här text.

    Det är hemskt att du har förlorat dina föräldrar och samhället borde hjälpa dig men du måste förstå att det är inte Fredrik Reinfeldhts fel att du inte fått någon hjälp. Det är din kommuns fel! Vill du belysa problem i vårt samhälle gör det på rätt sätt, med fakta som backar upp dina påstående och till rätt personer.

    2013-12-10 | 22:19:14
  • ackeman säger:

    Bra skrivet, men problemet fanns även under S styre och lär garanterat finnas kvar även om det blir skifte. Det måste till en generell förändring i den enskilda nöten som sitter i regeringen oaktat om den är röd , blå grön

    2013-12-10 | 22:55:50
  • Tomas Ahlgren säger:

    Mycket bra skrivet....delade det på min facebook / Mvh Tomas

    2013-12-10 | 23:26:34
    Bloggadress: http://www.hangovers.se
  • Carro säger:

    Hejsan!

    Jag håller med dig med allt du skrivit. Det är bara så rätt tycker jag.
    Sedan hur tror dom att folk som är sjuka ska kunna betala sina medeciner för en summa som ligger på 2,200 kr det är mycket pengar som inte alla har. Vissa medeciner kostar ju jättemycket när man tar ut dom. Så kanske man snabbt kommer upp i frikonstadskort, men det vara ju bara X antal månader, sedan börjar man om på ny kula. Lika dant vem har råd att betala 1.100 kr för att få träffa sina läkare. Jag har Reumatism så jag träffar min läkare, sjukgymasiet, med mera ofta, så det springa snabbt till många pengar. Och där får man ju frikort, men det är inte heller så många månader från man får börjar om från början igen. Nä, förstår inte varför de skulle höja det?

    2013-12-10 | 23:27:26
  • markus säger:

    Jag håller inte med om detta. Att få stöd av samhället i Sverige är lätt. Känner bland annat flera mammor som sjukskrivit sig och fått bidrag utan att ens säga en vettig anledning. Vet många som har lätt fått tag på studentlön för att plugga på högskolan., dessutom får man bidrag om du studerar. Som du säger, du kanske inte begär din mat på ett silverfat. Men alla kan ansöka om bidrag. Jag är själv arbetslös och nyss slutat gymnasiet men jag tänker inte skylla på politikerna för att jag inte har något jobb. Det hänger lite ansvar på digsjälv också. Även om jag vet att det är tufft för dig i livet som förlorat båda föräldrarna med mera så måste man göra sitt bästa och försöka lite själv. Idag utbildar många gymnaiser oss till att bli entreprenörer som senare kan sjäva starta företag och bidra till samhället den vägen. Vilket ger flera jobb, du kan inte bara gå ut ur gymansiet och sedan klaga på politikerna att det inte finns lediga platser på mcdonalds.

    Jag är inte personen som gillar att sitta på minna knän och kyssa politikernas fötter att de snälla snälla snälla kan fixa ett jobb åt mig. Sluta be att andra ska fixa jobb åt dig, det kommer aldrig funka på det sättet.

    Jag vill ha hällor, statistik och fakta om att skolorna blir sämre. Kan ha fel på denna punkten men skolorna och kvalitén på utbildning är väl idag bättre än någonsin? Förlåt om jag har fel. Rätta mig med lite källor på den punkten gärna.

    Sedan håller jag med om resten. Tack och hej för mig.

    2013-12-10 | 23:40:31
  • Johan säger:

    Svar till Linn, som skriver att hon kan 7 språk flytande och har utbildat sig i internationell ekonomi eller så. Om du nu söker 10-20 jobb OM DAGEN (bra jobbat) så kanske du ska börja kolla på dina ansökningshandlingar och ditt CV. Om du nu söker 10-20 jobb OM DAGEN så antar jag att du knappast skräddarsyr ditt personliga brev för mottagaren osv. SLUTA skylla på omgivningen och politikerna för din egna situation. Fundera istället på vad du gör fel, och hur du ska gå vidare.

    2013-12-11 | 00:12:42
  • Tobias säger:

    Du är naiv som få om du tror detta kommer få genomslag. Ännu värre är det när folk delar på facebook att detta måste uppmärksammas, när det e allmänkunskap, eller bör således vara. Dina åsikter är dock fördelaktiga, men inget utöver det vanliga, så jag förstår inte den uppmärksamheten du får. Jag har svårt att tro att du förstår hur systemet är uppbyggt, då det faktum är att du är 19år.
    Denna text är smärtsam på många sätt. Törs man säga vilka?

    2013-12-11 | 02:21:24
  • "fattigdom har vi inte i sverige" säger:

    Vakna upp.
    Tänker inte ens börja addressera ditt långa fina "brev" förrens du inser att det finns fattigdom i sverige.

    Även om fattigdomen är värre i vissa u-länder än här så är det inte jämförbart då det är sverige vi diskuterar om.

    Sverige är bara väldigt duktiga på att dölja sin fattigdom.
    Det finns gott om barn som får växa upp med felsydda avlagda kläder som enda alternativ att klä sig i.
    Det finns likaså en hel del familjer som inte har råd att fira jul. om inte fira någonting alls.

    Det finns gott om barn som går hungriga och limiteras till 1 mål mat om dagen.
    Det finns säkerligen folk som har det värre än såhär i vårat sverige men det är bara exempel jag tar upp.

    Även om vi har "lätt" att få bidrag (lätt är en väldigt subjektiv benämning. det beror helt och hållet på vilken handläggare du får och vilket bidrag du söker)
    så står en hel del människor utan varesig bidrag eller inkomst. och om de nu har bidrag så är det fortfarande en extrem situation att leva i.

    get real.

    2013-12-11 | 02:32:21
  • Damoon Nouparvar säger:

    Äntligen en vettig privatblogg skrivet av en ung tjej! Ser fram emot flera djupa tankar skrivna av sådana som dig!

    2013-12-11 | 03:38:47
  • david säger:

    Så jävla bra skrivet!! Hoppas bara att han tar åt sig av det du har skrivit Patricia..

    2013-12-11 | 08:16:49
  • jennifer säger:

    Gud va bra skrivet det kommer direkt feån hjärtat tetexten är 100% sann och bra skrivet

    2013-12-11 | 08:18:41
  • Anonym säger:

    Bra skrivet :) jag är själv vikarie på åldershem och redan då blir trött och får ont i kroppen. Då pratar vi om en vikarie, då kan man tänks sig dom som har fast tjänst och jobbar 100%. Det är förgängligt att inte kunna sätts sig i 5-10 min med dom gamlaoch byta några ord :( dom vill de så gärna, dom kan göra allt för att få de men vi får säga "nej tyvärr jag hinner inte" fast som jag är så strejkar jag allt och brukar ta mig någon min och prata i alla fall, för de är så jävla synd Modin gamla. Jobbat och slitigt hela sitt luv sen får komma till dagens hem :( sorgligt!!

    2013-12-11 | 08:37:17
  • Marie Frändén säger:

    Tack....så bra skrivet. Hoppas du engagerar dig politiskt. Såna starka talesföra unga personer behöver Sverige nu :-)

    2013-12-11 | 09:20:34
  • anton säger:

    förstår man inte varför dom vill höja till +70år så ska man inte jobba. det har med att göta att människan lever så mycke längre och de gör att pensions pengarna ej räcker till. visst vi unga skulle kunna jobba istället men allt blir bara släpande. 70åt för att jobba in mer pengar och att leva som pensionär kortare :)

    2013-12-11 | 09:26:14
  • Cecilia säger:

    Skulle gärna vilja byta inkomst med Herr Fredrik i några månader, så han själv får uppleva hur det är att leva på sjuklön/A-kassa/långtids sjukskriven osv... Att behöva vända på varje krona för att ta sig igenom månaden...

    2013-12-11 | 09:34:02
  • Anna säger:

    Hej Patricia!

    Mycket bra skrivet. Dom som petar på din stavning eller påstår att du är okunnig kan du se som nättroll.
    Självklart är det sittande regering med Reinfeldt i toppen som bär orsak till hur det ser ut idag.

    Jag har själv jobbat inom socialtjänsten i fem år, och bostadslösheten är ett av dom svåraste problemen. Jag vet inte hur ditt boende ser ut idag, men om du fortfarande står utan boende, flyttar runt till kompisar el. liknande ska du ringa soc igen och kräva att bli mottagen. Regeringen har nämligen satt upp ett klart mål: Tak över huvudet till alla.
    Det innebär ju tyvärr inte lägenhet direkt. Det är olika i olika kommuner och i vissa kommuner är hyresvärdarna snåla med att "ge" lgh till soc, vilket allmännyttan egentligen är skyldiga att göra.

    Din stavning är ointressant, allt som skrivs till tidningarna redigeras. Sänd ditt brev både som öppet brev till Reinfeldt (som publiceras i tidningen) och direkt till honom.

    Sen tänker jag på det du skriver om äldreomsorgen, sjukhusen. Det är så sant det du skriver. Varför inte lämna som förslag att ni arbetslösa ungdomar som tycker om att arbeta med människor används som avlastning i äldreomsorgen? MED lön. Det är som du säger ett tungt och stressigt arbete och tänk vad det hade behövts just personer som du som hade kunnat ta vid där personalen inte räcker till. Sitta en extra stund och prata med dom gamla.

    Go girl!! Du är tuff!

    2013-12-11 | 09:40:53
  • partilös anonym person som tycker att man borde ha fakta för det man påstår säger:

    Hej! jag tycker du skrivit en bra text och att den verkligen framhäver det du vill. Men tyvärr så har du många faktafel i din text som tyvärr kommer att göra att denna text inte kommer att tas seriöst av politiker. Det är alltid i slutändan riksdagen och inte Reinfeldt och han regering som bestämmer om Sveriges lagar och skattereformer. Alltså måste majoriteten av riksdagsledamöterna godkänna förslaget om pension vid 70 och eftersom att definitivt alla i alliansen inte vill detta och alla i det röd-gröna blocket vill inte detta heller så kan du räkna med att detta inte kommer hända. Mitt förslag är att man ser bortanför partierna och dess ledare och börjar samarbeta mer effektivt för ett bättre Sverige.

    2013-12-11 | 09:56:21
  • Farbror säger:

    Mycket bra skrivet. Det är bara så sorgligt att en såpass ung tjej redan nu känner sådan bitterhet mot samhället. Tyvärr får ungdomar idag inget tillfälle att få vara ungdomar tack vara levnadssituationen du beskrev.
    Jag håller med dig fullsändigt i varenda rad du skrev men samtidigt beklagar jag att du som är så ung skall behöva uppleva detta.
    Denna länk sprids nu som en löpeld på FB. Bara så du vet :)
    Sen ang. pensionen. Jag vill inte jobba tills jag är 65, än mindre 70. Skulle jag få välja så pensionerar jag mig vid 55 och åker söderöver. Det är smart att lämna sin plats för yngre.

    2013-12-11 | 10:04:18
  • Ronnie säger:

    Helt fantastiskt bra skrivet tjejen, så stolt att det finns folk som reagerar på detta vansinne, jag är en ganska offentlig person och då jag skriver om detta är det få som yttrar sig, men lägger jag upp en bild på min hund är det 50 likes och massa gullig text. Sverige måste ta vara på sina egna och inse vad det är som håller på att hända! Och rättssystemet är ju ett skämt i detta land, såvida du inte fuskat med skatten.. //Ronnie

    2013-12-11 | 10:28:22
  • Anonym säger:

    http://fragbite.se/forum/ovrigt/ovriga-tradar/thread/1190850/intelligent-flicka-dissar-reinfeldt-hart

    2013-12-11 | 10:38:02
  • Johan säger:

    Man ser ju att alla som håller med inlägget också verkar kämpa med dyslexi /alkoholism/arbetslöshet/bidragssugande och/eller mjukisbralla-användande

    2013-12-11 | 10:41:52
  • Anne Sandberg säger:

    Bra skrivet tjejen, vi ungdomar blir bara fäst åt sidan, samt dom äldre.
    Dom flesta partierna prioterar sig själva för det mesta, är en ung mamma på 23 år idag och dotter på ett snart, jag vände mic till socialen och bad om en ekonomiskt stöd för en korg period tills jag skulle få jobb, sambons inkomst är inte så hög och vi ska snart flytta, hyran ska bli högre. Och min f-penning kommer gå ut nu i december. Men fick ett nej från dom.
    Och i samma veva som jag lämnade socialen som kom en annan in en invandrare.
    Hans ända mening var: pengar slut, barn fem, hjälpa mig!
    Vad fick han för svar tillbaka? Jo det var: okej fyll i här så sätts det i. 20 000kr inom två dagar..
    Vad fan är det för skit land vi lever i!?
    Vi svenskar måste tydligen jobba hela tiden, men om vi inte har jobb och den utbildningen som dom kräver, och vi som har blivit blaserade i fel skola som tex särskolan för vi inte fick hjälp av lärare mm, bara för man var rå mobbad redan i första klass!
    Nästan mer än helgen av Sveriges undpmar får slita häcken av sig för att få hjälp med ekonomin, strida för att få kunna leva för dagen, vi blirundan stoppade och glömda lika så vårdens personal, dom får slita som djur för att dom äldre ska få sin vård. Bara för att allt blir nerskärningar på . Dom får inte den vården som dom behöver pga att personalen är så underbemannade. Vi måste sätta ner foten och säga stopp, politikerna kan inte hålla på med det skit som dom gör. Kunga familjen måste se hur Sverige blir sämre.
    Och säga ifrån, men kungafamiljen är bara en maskot för Sverige nu för tiden.

    2013-12-11 | 11:01:02
  • Anne Sandberg säger:

    Bra skrivet tjejen, vi ungdomar blir bara fäst åt sidan, samt dom äldre.
    Dom flesta partierna prioterar sig själva för det mesta, är en ung mamma på 23 år idag och dotter på ett snart, jag vände mic till socialen och bad om en ekonomiskt stöd för en korg period tills jag skulle få jobb, sambons inkomst är inte så hög och vi ska snart flytta, hyran ska bli högre. Och min f-penning kommer gå ut nu i december. Men fick ett nej från dom.
    Och i samma veva som jag lämnade socialen som kom en annan in en invandrare.
    Hans ända mening var: pengar slut, barn fem, hjälpa mig!
    Vad fick han för svar tillbaka? Jo det var: okej fyll i här så sätts det i. 20 000kr inom två dagar..
    Vad fan är det för skit land vi lever i!?
    Vi svenskar måste tydligen jobba hela tiden, men om vi inte har jobb och den utbildningen som dom kräver, och vi som har blivit blaserade i fel skola som tex särskolan för vi inte fick hjälp av lärare mm, bara för man var rå mobbad redan i första klass!
    Nästan mer än helgen av Sveriges undpmar får slita häcken av sig för att få hjälp med ekonomin, strida för att få kunna leva för dagen, vi blirundan stoppade och glömda lika så vårdens personal, dom får slita som djur för att dom äldre ska få sin vård. Bara för att allt blir nerskärningar på . Dom får inte den vården som dom behöver pga att personalen är så underbemannade. Vi måste sätta ner foten och säga stopp, politikerna kan inte hålla på med det skit som dom gör. Kunga familjen måste se hur Sverige blir sämre.
    Och säga ifrån, men kungafamiljen är bara en maskot för Sverige nu för tiden.

    2013-12-11 | 11:01:03
  • Anne Sandberg säger:

    Bra skrivet tjejen, vi ungdomar blir bara fäst åt sidan, samt dom äldre.
    Dom flesta partierna prioterar sig själva för det mesta, är en ung mamma på 23 år idag och dotter på ett snart, jag vände mic till socialen och bad om en ekonomiskt stöd för en korg period tills jag skulle få jobb, sambons inkomst är inte så hög och vi ska snart flytta, hyran ska bli högre. Och min f-penning kommer gå ut nu i december. Men fick ett nej från dom.
    Och i samma veva som jag lämnade socialen som kom en annan in en invandrare.
    Hans ända mening var: pengar slut, barn fem, hjälpa mig!
    Vad fick han för svar tillbaka? Jo det var: okej fyll i här så sätts det i. 20 000kr inom två dagar..
    Vad fan är det för skit land vi lever i!?
    Vi svenskar måste tydligen jobba hela tiden, men om vi inte har jobb och den utbildningen som dom kräver, och vi som har blivit blaserade i fel skola som tex särskolan för vi inte fick hjälp av lärare mm, bara för man var rå mobbad redan i första klass!
    Nästan mer än helgen av Sveriges undpmar får slita häcken av sig för att få hjälp med ekonomin, strida för att få kunna leva för dagen, vi blirundan stoppade och glömda lika så vårdens personal, dom får slita som djur för att dom äldre ska få sin vård. Bara för att allt blir nerskärningar på . Dom får inte den vården som dom behöver pga att personalen är så underbemannade. Vi måste sätta ner foten och säga stopp, politikerna kan inte hålla på med det skit som dom gör. Kunga familjen måste se hur Sverige blir sämre.
    Och säga ifrån, men kungafamiljen är bara en maskot för Sverige nu för tiden.

    2013-12-11 | 11:01:24
  • Dixxi säger:

    Tack för en bra skriven manual av det vi kallar SVERIGE!!

    2013-12-11 | 11:11:16
  • Robert säger:

    Sorgligt men sant. Andelen fattiga i Sverige är nästan lika många som i krisens Grekland redan nu. Och värre blir det, skolan är bara förvaringsplats numera.

    2013-12-11 | 11:14:10
  • Janina säger:

    fantastiskt innehåll i din text.

    2013-12-11 | 11:31:28
    Bloggadress: http://yae.blogg.se
  • Anja säger:

    Fint skrivet, men tyvärr rysligt många stavfel, vilket drar ner textens innebörd och för vissa läsare dessvärre även skribenten. Om du vill, så rättar jag gärna texten åt dig, så den blir korrekt. Hör av dig till mig i sådana fall. (Förstå mig rätt, jag är inte ute efter att racka ner på dig, utan vill bara hjälpa.)

    Hälsningar
    Anja
    Översättare och språkgranskare

    2013-12-11 | 12:58:24
  • evelina säger:

    Så rätt!
    Tänk att en tjej på 19år tänker mer hur vårat land borde se ut och skötas än de som sitter och försöker leka mäktiga.
    Massa tankar och styrka till dej som i den tid man borde njuta av livet och vara barn fick se det hemskaste man kan se, en älskad gå bort!
    Håll huvudet högt och kämpa lika starkt som du gör nu, vi hoppas på en bättre framtid :)

    2013-12-11 | 13:04:18
  • Jennica säger:

    Såå himla bra skrivet.. Jag har själv barn i 20 års åldern å vet hur systemet funkar. Tycker att du ska även skicka ditt brev till någon tidning. Du ska vet att du har många som stöttar dig. :-) :-)

    2013-12-11 | 13:19:19
  • Oliver säger:

    Riktigt bra skrivet och håller med till 110%!!

    2013-12-11 | 13:34:28
  • Johan säger:

    Det är tamejfan SKRÄMMANDE hur vuxna människor kan sitta och säga att den här texten är bra skriven. JAG SKITER FULLSTÄNDIGT I STAVFELEN, men kalla inte denna text för bra skriven, eller att hon driver ett bra argument.
    Allt den här texten gör, är att gnälla. Om man ska ha mage att klaga, så kan man komma med invändningar och lösningar. Den enda lösningen som presenteras är "gör om, gör rätt". ATT VI INTE TÄNKTE PÅ DET TIDIGARE!? Vi behöver bara trycka på den stora reset-knappen i det hemliga labbet (där för övrigt den stora internetsladden finns och stoppa fattigdomknappen huserar) så kommer allt bli bra igen. Det funkar inte så.
    Man kan inte konstant komma med argumentet "det finns inga jobb". I Stockholms län finns i skrivande stund 7087 jobb, i Västra Götaland 3388 jobb. I Skåne finns 2061 jobb. VAKNA för fan.
    Skaffa er en utbildning. I Sverige får man bidrag och lån för att få utbildning. Det är rätt unikt.

    2013-12-11 | 13:35:56
  • Emelie säger:

    Du skriver bra Patricia men ska du komma någonstans med detta måste du vara mer saklig och konkret när det kommer till problemet. Arbetslösheten, skola och vård & omsorg är de strösta frågorna i vårt samhälle och någonting som vi ALLA skapar både problem och lösningar för. Det är faktiskt därför vi har politik överhuvudtaget. Politik syftar till att samhällets medlemmar tillsammans ska hitta lösningar för intressen som den enskilde inte kan lösa själv. Med andra ord är politik en åtgärdsform för allmänhetens problem. Att skylla direkt på vår stadsminister blir lite fel då han är vald av oss tillsammans och att han är orsaken till våra problem är definitivt orättvist. Problemen skapar VI, tillsammans, och att då tro att EN person, vår stadsminister, ska lösa dessa giganstiska problem blir lite orättvist. Vår stadsminister bär en stor roll och är en av förmedlarna av vår gemensamma vilja...
    Du skriver att det är mycket snack och lite verkstad, men då ska du veta att det är många viljor som ska representeras och det är genom deliberativ demokrati som vi hittar de bästa lösningarna på ett demokratiskt sätt. Om vi fortfarande vill ha demokrati i vårt land krävs debatter, tid och tålamod.

    Att skicka just detta till stadsministern löser inga problem då du endast beskriver de samhällsproblem som stadsministern MYCKET väl redan vet om. Jag tycker istället att du sätter dig in lite mer i de frågor som engagerar just dig och skriv ner mer sakligt vad du tycker är dåligt och varför det är dåligt. Kanske att du till och med hittar en lösning som du tycker låter bra? Gör sedan ett nytt inlägg här!

    Lycka till!

    2013-12-11 | 13:44:49
  • Lilla T säger:

    Hej! Har du funderat på att gå med i Ung vänster? Du har en vänsteranalys av samhället vilket är jättebra. Kram!

    2013-12-11 | 13:57:09
  • JPhotographs säger:

    Riktigt bra brev, hoppas han läser det!

    2013-12-11 | 14:05:16
    Bloggadress: http://jphotographs.blogg.se
  • Pontus säger:

    Så bra skrivet och det stämmer i princip vart enda ord.

    2013-12-11 | 14:11:49
  • elina säger:

    Bästa jag läst på länge!!

    2013-12-11 | 14:20:03
    Bloggadress: http://shitsure.webblogg.se
  • Mathias säger:

    Bra skrivet! Hoppas du får svar med men det lär du inte få för dom (läs politikerna) har sjukt svårt att svara för sig när dom ställs mot väggen.

    2013-12-11 | 14:22:24
  • Anders Hedlund säger:

    TACK.
    Tack för ett......mycket bra inlägg från din sida och från hjärtat.
    Jag tycker att det är fantastiskt att se och höra att ungdomar som du VÅGAR ryta från och säga till på skarpen.
    Jag är själv en aktiv socialdemokrat och gläds med att du reagerar som du gör. Fler ungdomar borde göra det.
    Jag tycker att det är dags, på fullaste allvar, att lyssna på er ungdomar. Våga släppa fram era tankar och förslag.
    Mycket bra skrivet.

    May the force be with you. ;-)

    2013-12-11 | 14:22:39
  • Anonym säger:

    I framtiden kan det nog vara en bra idé att stava rätt och inte särskriva och sådant. Det ger ett mer seriöst intryck. Peace out.

    2013-12-11 | 14:24:37
  • Emelie säger:

    Mycket bra skrivet! :) Hoppas verkligen att du får ett svar, för det förtjänar du och samhället!

    Ha det gott! Och all lycka till i framtiden.

    2013-12-11 | 14:27:48
  • Eva säger:

    Hej Patricia

    Det du har skrivit stämmer så himla bra till den bittra sanigen om hur det se ut i dagens samhälle. Jag tycker att du e stark och en finn Person! Det e verkligen illa för i Sverige har man alltid sakt att sjukvård är så bra att skolan e så bra att alla ska få hjälp!!!! Det stämmer ju värkligen inte! Jag jobbar inom vården så jag vett och jag har bekanta som vill ha hjälp som du ville ha av Socialen nekade såklart! Det känns att det går ut för... Jag hoppas att du får ett svar.
    Kram

    2013-12-11 | 15:26:42
  • Marre säger:

    posta precis ditt blogg inlägg på min wall på FB...allt du säger är sant och det är fan sorgligt att folk inte inser än vad det är som pågår i vårt land.

    Hoppas att de går bra för dig i framtiden!
    Lycka till!

    2013-12-11 | 15:46:21
  • Hank säger:

    Det enda sättet att påverka vem som styr vårt land är att man vart 4:e år går o röstar, o då det gäller att tänka till om man önskar en fortsättning på de senaste 20årens farsartade styre eller om man vill ha förändring....

    2013-12-11 | 16:23:51
  • Emma. L säger:

    Väldigt bra skrivit! Forsätter så! Hoppas att det finns någon politiker som vaknar upp någon gång.

    2013-12-11 | 16:44:33
  • Nicholas! säger:

    Tjena, känner inte dej, men Fyfan vad jag håller med dig! Bort med han från regering och lyft andra partiet! Jag står hundra procent till fullo med dig! Skapa någon protest grupp! Kämpa !

    2013-12-11 | 16:45:30
  • Anonym säger:

    Du är så himla modig och bra som skriver detta till honom, förstår inte heller vad det är partiet vill få fram och HONESTLY.. Jag tycker inte det verkar som om han eller dom bryr sig om nåt annat än sina jävla guldsedlar som de sitter och dregglar till när de knappt behöver skatta för ett rättvist samhälle. Skatt är något positivt! Alla ska kunna få hjälp. Du är stark och jag avgudar dig, kunde banimej inte sagt det bättre själv! Du har alla mina ord med dig, hoppas det blir bättre vill inte att det ska fortsätta såhär heller. Kram

    2013-12-11 | 16:55:58
  • apan säger:

    1. Du borde verkligen låta någon korrekturläsa det där, tror inte direkt att svenska var ditt favoritspråk i skolan ...

    2. Du jämför våldtäkt med skattebrott.
    Du tar det värsta straffet jämfört med något du hittat på själv.
    Maxstraffet för skattebrott är två år.
    Straffskalan för våldtäkt: "fängelse i lägst två och högst sex år" och inte bara "skadestånd till flickan".

    Inte vidare genomtänkt.
    Som du så fint själv skrev:
    "GÖR OM, GÖR RÄTT "

    2013-12-11 | 17:13:23
  • Anonym säger:

    Wow, du är stark! Tjejen, det måste ske en förändring, jag håller med dig i allt du skriver. Fortsätt som du gör!

    2013-12-11 | 17:35:10
  • Isabelle säger:

    Bra skrivet!

    2013-12-11 | 17:41:26
    Bloggadress: http://isabelleolofsson.se
  • Linda säger:

    Jag fattar inte hur folk kan argumentera emot detta välskrivna och sanna inlägg. Sådana frågor som du nu tog upp, är sådana många svenskar går och tänker på varje dag men är för rädda för att prata om det högt. Och du, trots dina unga år, vågar göra detta. Jätte bra skrivet och det är fantastiskt att se att du vågar stå på dig. You go girl!

    2013-12-11 | 17:47:33
  • Anonym säger:

    Folk är så fördoms fulla! Det är arbetsförmedlingens skyldighet att se till att man får ett jobb ovs om man har utbildningen eller inte, men med tanke på alla invandrare som får bidrag och massa skit så får vi svenskar stå tillbaka om och om igen! Det är inte okey att man tar in folk som får allt och lite till ! Sen påstå att sd gör fel "Okunskap föder okunskap" Sen man ska inte behöva jobba till man är 70 Reinfeldt kan gott ta lite av sin lön och ge till folk som behöver pengar ! Allt är hans fel, de är han som är problemet till att det ser ut som det gör! Sen skatten går till att höja hans lön, den går inte till några andra saker som folk tro ! Vart får folk det ifrån? Sen han skiter väl i om alla andra klarar sig? bara han tjänar miljader så är svenska folket skit samma, han gör ingenting han sitter mest på krogen och dricker och äter gott! och åker på resor för våra pengar! Där han ni era statsminister

    2013-12-11 | 17:52:06
  • nh säger:

    Delat på fb å tycker att det så bra skrivet å sanna ord.

    2013-12-11 | 17:56:08
  • Björn Wallman säger:

    Mycket bra kärna, härlig kommentar. Synd att du tappar skärpa på grund av att du inte lärt dig skillnaden på de, dem och dess. Jag saknar även lite i din förmåga att bygga meningar. Annars är det grymt, fortsätt så här!

    2013-12-11 | 17:57:29
  • Anonym säger:

    Samhället hjälper inte folk idag på grund av att samhället bara tänker på sig själva, din text är bra, du borde se till att få ut den i en tidning, glöm inte att ta fram mer fakta bara så att folk verkligen ser hur svinig våran statsminister faktiskt är, du borde rösta på Sd vid valet för att få vårat land som det ska vara igen!

    det är 3dje största partiet!

    2013-12-11 | 18:12:04
  • Anders säger:

    Bra skrivet, bra att klumpa ihop sossar och moderater. Alla politiker oavsett parti är genomkorrupta och bara ute efter att sko sig själv och maxa sin inkomst. Sverige har blivit landet löjlig där vi svenskar borde visa missnöje mycket värre så politikerna blir rädda, då återvänder demokratin, rädda politiker och ett starkt folk.

    2013-12-11 | 18:14:40
  • Mats säger:

    Mycket bra skrivet. Tycker själv att människor bör öppna upp ögonen och se vilka klyftor som skapats i vårt samhälle.
    Sen tror jag Fredrik bör se över detta med pensionsåldern. Jobbar du inom vården eller byggbranschen är det inte speciellt roligt att jobba vod 70 års ålder, när du knappt kan stå upprätt pga exempelvis ryggproblem som alltid förekommer. Tycker folk som vill jobba så länge kan få den möjligheten men att höja åldern när det finns såpass många arbetslösa tror jag är fel tanke.

    2013-12-11 | 18:15:54
  • Sandra säger:

    Hej!

    verkligen bra skrivet!! Kunde inte sagt allt bättre själv. Kram på dig.

    2013-12-11 | 18:31:42
    Bloggadress: http://kollektion.blogg.se
  • Anonym säger:

    Nils


    Du vet inte vad du pratar om. :) Det finns inget som heter fast anställning idag, det finns ingen som fastanställer, du kan omöjligen vara fast anställd! Så sluta jiddra och vakna upp. :) Till resten av er som går emot, hon har mer fakta än vad ni har, ni leker smarta i tron om att ni vet allt, det hon säger och som alla andra säger det är så! Bara sd kan ställa allt till rätta igen. :)

    Sluta vara så fega, stötta henne istället, om alla var som henne så skulle det finnas fler jobb, det finns inga jobb för att alla invandrare tar dom ifrån oss ! Det är så det funkar idag, kommer det hit någon får dom allt som egentligen skulle gå till någon svensk!

    Det finns gott om idioter men hur kan ni ens förmå er att gå emot henne och yttra er när ni har noll koll? Ni är inte pålästa, sluta ta saker ifrån luften och få det att se ut som att ni har rätt. UHH fucktards!

    2013-12-11 | 18:35:29
  • Sandra säger:

    Bra skrivit!
    Var stark, din pappa är stolt över dig!

    2013-12-11 | 18:46:53
  • Pernilla säger:

    Ojojoj kvinna vilket bra brev. 19 år och skriver såhär bra! När jag var 19 år fanns inte dessa problem jag fick lätt jobb och kunde bytta lägenhet som underkläder. Nu sitter man i en 2:a och är arbetslös. Du har rätt i allt du skriver. Hoppas verkligen att d blir ändring och att nästa parti som tar över kan lappa ihop landet igen.

    2013-12-11 | 19:13:17
  • Sandra A säger:

    Så jäkla grymt skriver! Du missa inte en endaste sak, detta är precis det alla skulle vilja säga till honom. Det är synd bara att han aldrig kommer att läsa det..

    2013-12-11 | 19:27:04
  • Pernilla Jern säger:

    Du har satt ord på verkligheten. Jag hoppas att dom som sitter på sina höga stolar får ta del av dina ord. Blir jätte glad av att se all respons du fått på texten hoppas alla delar texten vidare.önskar dig lycka till i livet. Mvh Pernilla

    2013-12-11 | 19:39:01
  • sjuksriven säger:

    bra skrivet bara det att om man är sjukskriven så minskar sjukpengen drastiskt trots att det är dyrt att vara sjuk med mediciner och sjukbesök förstår inte hur Reinfelt tänker

    2013-12-11 | 19:41:55
  • GRAMMARNAZI säger:

    FÖRHELLVETTE använd inte DEM om du inte vet hur det används!

    2013-12-11 | 19:52:19
  • Hjärtat säger:

    Vad är detta? Vilka är alla som kommenterar detta? Riktigt skrämmande att det finns människor med så
    osympatisk, egoistisk och trångsynt sätt att argumentera. Många verkar sakna helhetsbilden av samhället och utgår från att den egna dåliga erfarenheten är normen för gemene svensk. Självklart
    finns problem i samhället som måste lösas, men att
    skylla på att invandrare tar de pengar du anser dig ha rätt till är befängt! Det finns säkerligen resurser som räcker till att hjälpa de som verkligen behöver bl.a. gamla, invandrare, funktionshindrade, skola, arbetssökande osv. Det ska bara omfördelas på ett vettigare sätt.

    2013-12-11 | 20:03:41
  • Anonym säger:

    WOW, Du gjorde en god argument och ungdom ökar lata och okunskap. Det tänker på framtid, som kommer aldrig en utopi "rika" eller "perfekt i liv för festen". Det blir de gående framtid blir ångare eller tråkigt liv. Det kan inte förklara ungdom som förstår aldrig.

    2013-12-11 | 20:09:09
  • Anonym säger:

    Hjärtat


    Det är visst invandrarnas fel att det är som det är, du är dum på riktigt som överhuvudtaget går emot det som skrivs! Dom kommer hit och tar det som tillhör oss! Det som vi har byggt upp, det är vårat inte deras! Och sen ändrar dom i våra traditioner och ser till att våran nationalsång ändras, sen får svenska barn ens vara tomtar eller pepparkakor i lucia tåget nu på fredag! Läste du det? Det är inte okey att vi svenskar ska stå tillbaka för att dom skall få och få och få, sen skickas våra skattepengar till deras land ! Vafan? Det är väl inte vårat fel att dom har det svårt eller vi har det ännu värre här!!


    Är inte rasist bara så jävla less på att allt hela tiden skall gå till folk som kommer hit och att svenskar inte får samma rätt till hjälp i sitt eget hemland!

    2013-12-11 | 20:40:09
  • Susanne säger:

    Så bra skrivet ! Kunde inte sagt det bättre själv !

    2013-12-11 | 20:44:44
  • Anonym säger:

    Sen det är du som är trångsynt som överhuvudtaget argumenterar emot! Blir bara så jävla arg I alla år har vi hjälpt folk ifrån andra länder för att dom har haft det svårt på grund av krig och annat ! Men när vi själva behöver hjälp då får vi en dörr i fejjan där det står NOPE ingen hjälp här inte! Det är skamligt att man skall behöva stå tillbaka för sånt! Varför kan inte alla vara jämlika? Skulle vara schysstare om alla spela på samma nivå. Det finns jätte bra folk som kommer hit som vill nåt med sitt liv och verkligen försöker, och sen finns det en jädra massa parasiter som också av någon orsak kommer hit och ändå så får dom mer hjälp än oss? Och är man missbrukare och förstör saker svensk/utländsk då får man allt men en hederlig person han får en pungspark och får en lapp i fejjan där det står "WHO CARES" Säger bara "WHO DARES WINS"

    2013-12-11 | 20:46:09
  • Lena säger:

    Underbart att läsa dess ord skrivna av vår framtid, en ung kvinna som en dag skall ta vara med och över detta landet.
    Kommer naturligtvis sprida detta inlägg så mycket jag kan.
    Fantastiskt bra skrivet.

    2013-12-11 | 20:50:55
    Bloggadress: http://snart40.bloggplatsen.se
  • Ella säger:

    Kika gärna på min nya blogg om filmer:)

    Ella Johansson

    2013-12-11 | 20:51:46
    Bloggadress: http://moviecrazy.blo.gg
  • Jan Pedersen säger:

    Jaha du, Anonym. Du har i princip definierat dig själv som rasist på alla sätt som går, inklusive att inte stå flr dina åsikter.

    2013-12-11 | 21:06:10
  • Mia säger:

    Hej allihop!
    Börjar med att hålla med dig Patricia till en viss del.
    Vart är Sverige på väg?
    Ska nu berätta min historia lite kort för att förklara varför jag håller med om att Sverige är på väg utför.
    Jag är född med en väldigt svår ryggskada och den skadan gör att jag har en missbildad högerfot och ben. Det medför oxå andra skador på min kropp.
    Jag har gått min grundskola och gymnasium även om en stor del av min skolgång var på sjukhus. Jag började jobba när jag var 18 inom vården. När kroppen inte höll mer för det så omutbildade jag mig och fortsatte jobba i perioder när jag var " frisk nog". Mina skador gör att jag offra får blodförgiftningen och kraftiga infektioner och då sjukhusvård. Jag är nu 34 år jag har verkligen gjort allt för att kunna vara ute på arbetsmarknaden , men nu är kroppen slut. Jag har aldrig blivit så ifrågasatt om hur sjuk jag är om jag har rätt sjukpenning som under den tid moderaterna suttit. Jag har ätit penicillin i perioder från någon månad till 1,5 år i sträck på grund av det är mina tänder väldigt dåliga, dom i stort sett smular sönder i munnen på mig. Hjälp får man om man har vissa fasta sjukdomar. Med sjukpenning har man inte råd att besöka tandläkarn för så stora skador. Jag är så less för att behöva kämpa för att få vara sjuk. Jag går på omläggningar 5 dagar i veckan och behöver verkligen få vara sjuk utan att behöva bekymra mig om jag ska få fortsätta vara sjukskriven eller om fk anser att jag inte är sjuk nog. Jag vill kunna äta ordentligt utan att behöva vara rädd att tänderna smular sönder i munnen. Måste man vara frisk för att kunna vara sjuk? OBS! Jag har inte bara suttit på röven och inte gjort någonting, jag har fått kämpa varje dag av mitt liv. Jag vet att jag inte är ensam om att ha det såhär och jag vet att det finns många människor som har det tusen gånger värre än mig där ute. Tycker bara att det är en stor skam att sjuka och äldre blir behandlade som samhällets stora skamfläck! Tack för ordet.

    / Mia

    2013-12-11 | 21:18:15
  • Emma säger:

    Så jävla rätt, håller med till fullo.
    Själv är jag 25år och varit arbetslös i stort sett sedan gymnasiet. Söker ständigt jobb och försöker få hjälp på diverse håll. Men får man den hjälp man behöver?? NEJ!! Man lotsas bara vidare och landar i sysselsättningsprogram som inte leder någon vart, jag blir så arg. Värre blir det sen när man inte har någon A-kassa, för när man har förbrukat alla sina ca 450 dagar i AFs faser så får man heller inga pengar. Hur fan har dom tänkt att det ska fungera?! Och soc är det inte o tänka på då man har en sambo som jobbar heltid. Med andra ord jag tvingas leva på min sambo med jag själv inte får ett skit och inte bidra till vår hushåll. Jag har frågat runt men jag får ingen hjälp.

    2013-12-11 | 21:19:03
  • carina Rolf säger:

    Så himla bra skrivet !

    2013-12-11 | 22:10:14
  • millie säger:

    såå bra skrivet, även om jag inte är lika gammal som dig och är i din situation så håller jag med, klockren säger ja bara!!!!

    2013-12-11 | 22:10:49
    Bloggadress: http://milliealexandras.blogg.se/
  • Albin säger:

    Du får det att låta som Fredrik Reinfeldt är en diktator, du får tänka på att han egentligen inte har mer "makt" än de andra i regeringen..

    2013-12-11 | 22:23:43
  • Hjärtat säger:

    Hej Anonym!
    Märkligt att du använder uttryck som "varför ska inte alla vara jämlika" samtidigt som du tydligt visar ditt förakt mot invandrare. Du har valt att inte kommentera min åsikt ang fördelning av de resurser vi har till behövande. Istället ångar du på om att DE tar vad VI byggt upp.. Alltså, exakt vad är det du byggt upp? Skulle tro att varken du eller jag bidragit mer än andra som betalar skatt till landets välfärd, varför ska du eller jag då få mer än andra? Vi får inte glömma vilken kunskap, mångfald och skattepengar de flesta av våra invandrare bidrar med!
    Vad är det DE får men inte DU? Sorgligt nog verkar du ha missat det fina, att sverige i grunden är ett rikt mångkulturellt land där vi hjälper de som har det svårt. Jag är stolt över mitt sverige, där vi hjälper folk som har det svårt. Jag förnekar inte att vi har problem i sverige men de bleknar i jämförelse med de svårigheter som de som flyr hit genomlidigt. Jag är övertygad om att sverige är ett så starkt och bra land att vi kan lösa våra problem och även hjälpa dem som har det betydligt värre.

    2013-12-11 | 22:37:23
  • Anonym säger:

    fortsätt rösta på moderaterna så kommer allt att lösa sig!

    2013-12-11 | 23:00:10
  • Ryan säger:

    Strålande inlägg! Pressa dessa idioter till det bättre, för ser vi ingen förbättring snart så kommer det bli ett internt krig. Perfekt att du lade upp detta! tack för det!

    2013-12-11 | 23:24:37
    Bloggadress: http://ryanupp.blogg.se/
  • dennis andersson säger:

    du är helt rätt på det! Hur kan ett samhället, sjukvården och lagen göra skillnad på fattig och rik, på man och kvinna? Det kan bara ett sjukt samhälle. Det system som bara mäter pengar och inte behov funkar inte. Det tar inte bara död på oss människor utan också på den planeten vi bor på.
    Fortsätt kämpa och tänk själv!
    Tänk på att du inte är ensam, vi är många som vill ha en förändring men vi äger inga TV-kanaler eller tidningar. frågan är bara när alla vi där nere skall börja samarbete och tala med varandra så vi kan göra en förändring. För en regering kan inte välja ett nytt folk men ett folk kan välja en ny regering.

    2013-12-11 | 23:27:53
  • Anonym säger:

    Jätte bra text! Det ända som saknas i texten är att det inte är ett svenskt land längre tyvärr... vi svenskar får: inte vara pepparkaksgubbar/gummor i ett lucia tåg, inte sjunga den svenska nationalsången, inte ha julavslutningarna i kyrkan. Det kommer inte finnas något Sverige om ca 100 år, muslimerna kommer ta över det svenska landet, det står i koranen. Vi måste göra någonting åt det nu, det börjar redan bli förset!

    2013-12-11 | 23:28:25
  • Hjärtat säger:

    Dennis Andersson; helt rätt, bara ett
    sjukt samhälle skiljer på folk & folk.
    Invandrare - Svenne, same same :)

    2013-12-11 | 23:44:44
  • Jan Pedersen säger:

    Du Anonym, det där var typ så felaktigt det kan bli. Vi får visst vara pepparkaksgubbar; läraren som försökte hindra det fick bakläxa. Vi får visst sjunga nationalsången. Såg du inte vm-kvalet? Mina barn har skolavslutning i kyrkan. Det står inget i Kiranen om att muslimerna ska ta över Sverige. Landet är precis hur svenskt som helst.

    2013-12-11 | 23:50:08
  • Joakim Pehrson säger:

    Hej. Jag tycker att det är väldigt bra att engagera sig i samhället och jag hör din frustration men med varje klagomål krävs en mot prestation! Man kan inte bara gnälla och klaga! Vad har du för förslag? Tråkigt att du missat varför det krävs att man bör jobb längre men jag kan väldigt snabbt förklara det för dig. Vi lever längre och om vi "bara" jobbar fram till 65 kommer de pengar att ta slut. Vill också påpeka att det som beslutas om idag är inte bara Moderaternas ansvar utan det är allas ansvar eftersom vi har en minoritets regering idag!

    2013-12-12 | 00:44:28
    Bloggadress: http://joakimpehrson.blogg.se
  • Marica säger:

    Fruktansvärt bra skrivet av dig :)
    Håller fullständigt med dig.......

    2013-12-12 | 01:02:37
  • Sevda Yetis säger:

    fin blogg!! :)

    2013-12-12 | 02:25:31
    Bloggadress: http://HTTP://SEVDA.SE/
  • Ej moderat, men rätt ska vara rätt. säger:

    För det första så vill inte någon höja pensionsåldern till 70 år. För det andra är det inte Fredrik utan de enskilda landstingen som du ska vända dig till om du är missnöjd med vården i din region. För det tredje så är det minst 2 års fängelse för våldtäkt och inte böter. Ps. Källkritik tack

    2013-12-12 | 03:52:33
  • Anonym säger:

    håller med!

    2013-12-12 | 08:30:14
    Bloggadress: http://samvi.blogg.se
  • Natta säger:

    Jag stämmer in i kören, bra skrivet! :-)

    Har själv tänkt precis likadnt. Sverige är ett demokratiskt land där någon/några utvalda framför folkets talan. Att vara förtroendevald tycks dessvärre stigit många över huvudet och de framför därmed sin personliga åsikt i många frågor. Det var inte grundtanken med politiken som jag förstått det. Dock har jag aldrig erfarit att det gått ut en allmän förfrågan =/

    2013-12-12 | 08:38:41
  • Reinfeldt säger:

    KOMMUNIST JÄVEL

    2013-12-12 | 08:54:36
  • Hjärtat säger:

    Natta; Allmän förfrågan?

    2013-12-12 | 08:55:18
  • Sandra säger:

    J-vlar, vad bra skrivet!!

    2013-12-12 | 09:44:36
    Bloggadress: http://Snatransson.blogg.se
  • Lisa säger:

    Det är fullkomligt rättmätig kritik du framför. Självklart borde du ha fått hjälp om du var helt ensam och 17 år gammal, det är en rättighet här i Sverige. Tyvärr finns det ju människor som hellre ser till sitt eget maktutövande än till solidaritet, och det är för jävligt om jag ska vara helt ärlig.
    Att du klumpar ihop sossarna och Moderaterna tycker jag inte är särskilt konstigt. De har rört sig mot mitten ett bra tag båda två, och i synnerhet Socialdemokraterna tycker jag verkar ha tappat greppet om sin egen ideologi... Själv står jag helt klart till vänster politiskt eftersom jag tycker att det är självklart att man som medborgare ska kunna få den hjälp man behöver utan att det ska behöva kosta skjortan. Personligen betalar jag gärna lite mer i skatt om det innebär att man kan vara säker på att få den hjälp man behöver när man behöver den - något som skattesänkningarna i dagsläget gör mer och mer osäkert om du inte råkar ha en årslön på banken... Har man pengar kan man köpa sin hjälp - men samhället måste ju även se till dem som inget har! Om man drar ner på skatterna blir det ju i slutändan så att hela statsbudgeten blir mindre, och det innebär att det finns mindre pengar att fördela. Det är lätt att sitta på höga hästar och se ner på dem som kämpar för att få vardagen att gå ihop. Ska det vara så jäkla svårt att föreställa sig en annan typ av situation än den man själv befinner sig i?? Alla tjänar inte 90'000 i månaden (snittlönen för en riksdagspolitiker) - själv tjänar jag inte ens 20 000, men eftersom jag är ensamstående utan barn så klarar jag mig bra ändå. Var sjukskriven en längre tid, och innan den blev godkänd av FK (vilket tog ETT ÅR!!) så var det ju soc som gällde. Inte vidare mysigt det inte, även om de som jag hade kontakt med var väldigt välvilliga... Jag tycker att alla borde prova på att leva på existensminimum i två-tre månader och se efter hur det funkar. Det borde vara obligatoriskt för politiker. Hur ska man kunna hjälpa folk om man inte begriper hur livet ser ut för gemene man? Majoriteten av alla högt uppsatta politiker har aldrig haft ett vanligt jobb! Skola, universitet, politik. Verklighetsförankringen är det inte mycket bevänt med.

    Nej tvi tusan. Nu har jag gjort mig själv lite upprörd, så nu är det bäst jag slutar skriva.
    Eftersom jag dessutom är skitjobbig språkpolis vill jag tillägga att ditt brev är väldigt bra i sak, men att det stavningsmässigt och grammatiskt sett lämnar en del att önska... De/dem-fel får det att krypa i mig. Efter all tid jag spenderat på nätet borde jag vara härdad vid det här laget, men nej. Alla har vi våra svaga sidor. Så, nu har jag varit dryg.

    Hoppas du får gehör, och lycka till!

    2013-12-12 | 09:54:49
  • Mickis säger:

    Blir helt jävla mörkrädd av vissa kommentarer här.Om det verkligen var så jävla lätt att få ett jobb så skulle vi väl inte ha så många arbetslösa! Det finns många människor som har "fina" utbildningar som inte får ett jobb.Om ni har missat det här,så är är faktiskt hela världen i en ekonomisk kris, vilket betyder att företag avecklar eller flyttar utomlands.Vilket i sin tur leder till massarbetslöshet, så visst det kanske finns "många" jobb annonser ute men om man jämför med hur många som är arbetslösa så inser man ganska fort att dom där annonserna egentligen är löjligt några!
    Sen till den "otroligt smarta 15-åringen" det är inge fel att jobba på ett ställe som donken eftersom det är otroligt utvecklande och användbart när man söker andra jobb i framtiden. Har pratat med arbetsgivare som gärna vill anställa folk från donken eftersom dom lär sig service, att vara stresstålig och disciplin.

    Till tjejen som skrivit texten: Håller inte med dig om allt men du har många bra poäng i din text och det bästa är att du tog steget och gjorde din röst hörd! :) Men sen såg jag att du svarat en person att vi inte har "fattigdom" i Sverige, där har du faktiskt lite fel.Jag tycker du borde kolla in fruktkampen på fb och läsa vissa historier där :)

    2013-12-12 | 10:16:21
  • Per Ronny Westin säger:

    Du har så rätt så - kloka tankar i dessa tider ! Jag läser din blogg och gillar det mesta du skriver - kämpa på !

    2013-12-12 | 12:10:11
    Bloggadress: http://kahli.dmz.se
  • Mike säger:

    Kämpa på, dina ord är kloka och du är inte ensam i din situation- För mig värmer det i hjärtat när jag ser att ungdomar börjar protestera på ett sansat vis, tyvärr, det är just det, tyvärr, kommer Fredrik Reinfeldt med tillhörande partier aldrig att ändra på sig, det enda som finns att göra är att få dem att avgå på stående fot, men, det finns inga som helst garantier på att det skulle bli bättre heller då. Det är varken lätt eller en dans på rosor att vara ungdom idag, det är det inte för oss äldre heller, du sätter också fingret på en mycket viktig sak, rättssäkerheten som inte ens finns för oss vanliga. Det är horribelt när man låter "vissa" komma undan på grund av sin etnicitet, att skylla på "kulturella skillnader" när det gäller hur man skall behandlas i Sverige är ingen ursäkt, det gällde ju "allas lika värde" enligt Reinfeldt, men just de där "alla" gäller varken dig, andra i din situation eller oss medelålders. Fortsätt skriv, gör din röst hörd och fortsätt kämpa, samla alla du kan, protestera högt och öppet, ge aldrig upp!

    2013-12-12 | 12:58:48
    Bloggadress: http://folkrorelsen.org
  • Anki säger:

    Verkligen bra skrivet. Bort med skiten och låt folk med dina åsikter komma in och ställ Sverige på fötter igen.

    2013-12-12 | 13:03:23
  • Peter säger:

    Jättebra att säga ifrån när man tycker folkvalda poliker gör fel, det är våran rättighet och skyldighet i en demokrati. MEN, jag förstår inte hur du kan tycka att äldreomsorgen blir sämre?! Jag arbetar själv i äldrevården, och kan bara konstatera att personal och chefer är långt mer kompetenta än för bara 10 år sedan. Vi blir bara äldre och äldre, och detta ställer högre krav på personal då arbetet i vården inte är vad det var förr, då de flesta var piggare då. Utan bra äldreomsorg skulle inte så sjuka och gamla människor som ändå bor på landets äldreboenden kunnat bli så gamla.
    Nu menar jag självklart inte att äldrevården inte har saker att förbättra, men att säga att den blir sämre ty ker jag bara är naivt.
    Och nästa sak del som stör mig en aning, är att du får det att låta som att det är samhällets och regeringens sak att se till att alla ungdomar får ett arbete. I mina ögon är det ungdomars egna ansvar att skaffa ett arbete. Arbetsförmedlingens uppgift är inte att ge alla ett arbete, utan bara att ge verktyg som kan underlätta för ungdomarna själva att hitta ett arbete.

    Annars tycker jag det är jättebra att du tar upp saker du inte är nöjd med. Det är hela grejjen med demokrati!

    2013-12-12 | 13:29:11
  • Louise säger:

    SÅ JÄVLA RÄTT!
    Håller med dig till 100%!!!

    2013-12-12 | 14:19:42
  • Milla säger:

    Mycket bra skrivet .

    2013-12-12 | 14:55:40
  • Jill säger:

    Ja du Patricia, du har så rätt i allt du säger. Jag har gjort mitt i arbetslivet för jag är nu pensionär. Jag har haft det bra, aldrig saknat något. De senaste åren på jobbet som sjuksköterska har varit tuffa och jag skulle aldrig orkat till 70-75 år. Dessutom förstår jag inte varför vi äldre inte skulle få ta det lite lugnt och släppa vår plats i arbetslivet till de unga, det är ju de som är vår framtid, det är de som ska hjälpa mig när jag behöver hjälp. Jag ser på TV hur "trendiga" s.k arbetsgivare kör med ungdomar, som ska vara tacksamma för det jobb de kan få, så de ska hålla käften och bara gå med på allt möjligt skit. Det är sorgligt. Arbetsmiljölagar mm betyder ingenting för dessa. Förskolorna har för lite personal, likaså skolor och äldrevård. Riskkapitalbolagen skall ha sitt, marknade styr, pengar är det viktigaste. Jag känner tacksamhet för att du, som bara är 19 år har sett eländet och vågar reagera på det, du är modig. Fortsätt med det, säg ifrån, protestera, det ger lite hopp för framtiden i det här landet. Kram från en sliten sjuksköterska

    2013-12-12 | 17:12:17
  • Irene Svensson säger:

    Så rätt du har:)

    2013-12-12 | 17:14:26
  • evelina säger:

    you go girl! så jävla rätt!:)

    2013-12-12 | 17:25:32
    Bloggadress: http://aavelina.blogg.se
  • Amanda säger:

    Otroligt starkt av dig att skriva detta. Håller med starkt på vartenda ord i denna text.
    Jag går bara i 9:an just nu, men jag oroar mig redan för att det ska bli svårt att få ett jobb efter gymnasiet.
    Jag hoppas det blir en förändring till dess.
    Det äldre tar de ungas jobb och det är inte rätt, men jag tror knappast att de som är äldre vill jobba, med öm kropp och skadade muskler.

    2013-12-12 | 17:50:29
    Bloggadress: http://amandabjrks.blogg.se
  • nathalie säger:

    Vet inte vad jag ska skriva faktiskt =/

    2013-12-12 | 18:00:43
    Bloggadress: http://www.NattaFlisback.blogg.se
  • Annie säger:

    Vi lever i ett demokratiskt Sverige. Hur kan du skriva detta som om Sveriges "förfall" drabbats av EN ENDA man? Make no sense.

    2013-12-12 | 18:00:48
  • Backlund säger:

    Om du lär dig stava ska du nog se att du får ett jobb. Pension vid 70 är för övrigt frivilligt.

    2013-12-12 | 18:14:08
    Bloggadress: http://www.calba.se
  • nisse säger:

    När du stavar som ett stolpskott så är det inte många arbetsgivare som tar dig seriöst. Kanske McDonalds, vad vet jag? Kan du säga "vill du ha plusmenyn?"?

    2013-12-12 | 19:00:59
  • Leo säger:

    Vill gärna påpeka att det inte finns någon lägenhet att spendera tid i, för det finns inga lägenheter till oss unga med arbetar föräldrar.

    2013-12-12 | 19:04:23
  • Nina säger:

    Patricia, vet du om texten kommit fram till Fredrik? Är så nyfiken om såna här bra, relevanta, texter kommer fram. Är själv vansinnigt arg emellanåt å hade velat gapa å skrika åt dom idioter som bestämmer. Jobbar själv inom äldrevård och omsorg.

    2013-12-12 | 19:15:06
  • Laurita säger:

    AMEN säger jag bara, bra skrivit tjejen!

    2013-12-12 | 19:27:25
    Bloggadress: http://lauritas.blogg.se/
  • Rickard säger:

    Bra skrivet, men varför står Socialdemokraterna med som syndabockar? I snart 8 år har moderaterna styrt. Innan dess har fackföreningarna med hjälp av socialdemokratiska arbetarpartiet 1889 byggt upp de Sverige vi hade och har idag.

    2013-12-12 | 20:45:23
  • Ubbe säger:

    Varför är det så svårt att hålla isär orden "de" och "dem"? Om man inte fattar skillnaden så är det ok att skriva "dom" istället för båda, det ser bara dumt ut när det blir fel.

    2013-12-12 | 21:00:23
  • Micke säger:

    Ett bra skrivet inlägg Patricia.
    Det är frågor som även jag har funderat, varför spara in på det som är viktigast?
    Varför har människor som jobbar 40h/veckan ändå inte råd?
    Sen att säga att Reinfelt eller vem det nu blir i framtiden är framröstad av Sverige ger rätten till att allt är okej att bli sämre är ju lite lågt.
    Varför måste vi höja skatten för att det viktigaste ska bli bättre? Kanske bättre att rannsaka vad våra skattepengar egentligen går till först innan man prata om att höja. Vi betalar redan 50% i skatt av det vi tjänar... (skatt+moms när vi handlar).... det är MYCKET!....
    Älskar Sverige, men varför är så mycket saker så mycket fel?

    2013-12-12 | 22:28:23
  • Micke säger:

    Fyfan va bra skrivet. Så sant.

    2013-12-12 | 23:01:06
  • Anonym säger:

    Nu får ni ge er!!!

    2013-12-12 | 23:42:03
  • Kenth säger:

    Bra skrivet Patricia

    2013-12-13 | 00:34:35
  • Noshitsherlock säger:

    Jag beklagar sorgen Patricia. Jag är också arg ibland. Men inte på Sverige, utan på livet. Eftersom det är som det är.

    Livet suger mer eller mindre för alla ibland. Sverige är långt ifrån perfekt. Men ingen som bor i Sverige kan på riktigt säga att det är ett dåligt land vi lever i. Det är synd att folk inte inser vilket underbart land vi faktiskt lever i.

    "Det var bättre förr"
    Ja, vissa saker har blivit sämre, men man glömmer bort allt som blivit bättre. Förändring och utveckling sker konstant vare sig vi vill eller inte. Det är naturligt och det är inte något som helt plötsligt uppstod för 10 år sedan. Så jag förstår inte varför människor är så förtvivlade och upprörda över detta? Vilken värld lever ni i? Det är väl självklart att saker och ting förändras.

    Om undervisningen är dålig eller "att jobb inte finns" så blir det inte precis bättre av att man sitter och klagar. Plugga hårdare på egen hand, eller leta efter jobb i andra städer - gör det som krävs! Man får leva efter dom förutsättningarna som man har, och helt enkelt göra det bästa av det. Det är verkligen hemskt att vissa människor har det jobbigt och faktiskt inte kan arbeta, på grund av sjukdom men det finns all sorts hjälp man kan få. Kan man inte få hjälp på ett sätt kan man få på ett annat. Men det är fortfarande ens eget ansvar att göra det bästa av situationen trots omständigheterna. Ta eget ansvar, samhället kan inte hjälpa alla. Alla måste bidra till samhället eftersom samhället är vi ALLA.

    Och ni som sitter här och klagar och har så mycket att säga om Fredrik Reinfeldt och alla andra i regeringen.. Vad gör ni som är så givande för hela Sveriges befolkning? Sitter ni 10/h om dagen och jobbar för att göra Sverige till ett bättre land? Om alla som skriver här har så mycket att säga - engagera er då. Lägg fram konkreta exempel till kommunen/ regeringen på vad som kan förbättras och framför allt HUR det kan förbättras!

    Jag älskar inte allt i Sverige, men jag sitter inte och klagar illa fall utan att lägga fram en lösning. Det hjälper varken mig eller någon annan.

    2013-12-13 | 06:02:02
  • Ronja säger:

    Riktigt bra skrivet!!

    Jag vill tillägga att arbetslösa svenska medborgare borde få samma förmåner som illegala invandrare... körkortet betalt, billigare läkarbesök, utbildning... eller åtminsone få åka på reducerat busskort.
    Kan väl satsa på att förenkla för oss ungdomar/unga vuxna inte för dom som är här illegalt!!

    2013-12-13 | 08:34:21
  • Anonym säger:

    Oläslig text. Studera mer så kanske du lär dig skriva. Dem istället för de, vart istället för var, särskrivningar..

    2013-12-13 | 08:50:30
  • Lanja säger:

    Vänsterpartiet/socialdemokraterna <3 allt var bättre då

    2013-12-13 | 09:44:16
    Bloggadress: http://lanjas.com
  • jennifer säger:

    Riktigt bra skrivit!
    lägger upp texten i min blogg med, för den här måste spridas vidare! hoppas du kan publicera den i en tidning och hoppas verkligen den når fram till fredrik !

    2013-12-13 | 09:54:26
  • sofia säger:

    Woop woop go tell him girl!

    2013-12-13 | 13:50:45
  • Drängen säger:

    Det intressanta är att Sossarna är lika jäkliga de på att spara överallt. Man tittar bara på vad den nuvarande regeringen gör för fel men inte vad de förra har gjort för fel. Sen är du bara 19 så det är det första val du kommer att ha rätt till att rösta i. Om du nu kommer att rösta. Jag vill säga det att de som har rätt att rösta men inte gör det torde inte ha rätt att klaga på nått som går fel om man nu inte har röstat. Men vi lever i en demokrati så alla får ju kritisera. Min undran är varför man inte röstar om man vet att det riskerar att bli fel? Röstar man på det som man själv ser är rätt så har man ju gjort sitt. Kan inte komma efteråt och klaga om man inte nyttjat sin rätt. Vill man att samhället ska utvecklas åt det håll man vill så ska man rösta. Så har jag alltid tänkt i de val jag röstat i och kommer så att tänka!

    2013-12-13 | 14:09:04
    Bloggadress: http://www.livetsomdrang.bloggplatsen.se
  • Anna säger:

    Håller fullständigt med! Skulle också vilja fråga Fredrik Reinfeldt vad han skulle vilja ha för vård. HOPPAS att du Patricia får ställa den frågan. Jättebra skrivet!

    2013-12-13 | 16:19:51
    Bloggadress: http://fnizzanna.blogg.se
  • Anders Anka säger:

    Hej jag heter Brolf. Jag gillar flygplan och gosedjur.

    2013-12-13 | 16:48:34
  • Andreas säger:

    Hur kan ni sitta och säga att denna text är bra skriven? Det är i mina ögon endast ett A4 av gnäll och massa gnäll. ALLA svenskar har möjligheten att göra något av sina liv, sen är frågan vad man själv gör det till. Det räcker med att nämna att vi har gratis sjukvård och skola, sen är resten upp till individen själv. Det är du som lever ditt eget liv och se då fan till att göra något bra av det. Utbilda dig och studera stenhårt, och nöjer man sig då med en simpel gymnasieutbildning - ja, då får du nöja dig med att du kommer få det tufft i arbetslivet. Sverige är möjligheternas land. Skyll er själva om ni inte tar vara på det.

    2013-12-13 | 17:57:41
  • Patrik säger:

    Andreas...

    Vill börja med att kommentera ditt inlägg..
    Om du bara visste hur fort ditt liv kan ändras....
    Du lever säkert ett stabilt liv idag, men du bör veta att det kan ändras på en vecka..
    Har du inte rätt försäkring, eller rika släktingar, som ställer upp ekonomiskt, så är det kört...
    Önskar nästan att du får vara med om en sån situation, med din attityd...
    Hade det själv bra ekonomiskt, blev sedan långtidssjukskriven, med fel försäkring + att det hände en massa andra saker, som kostade mycket pengar..
    Bad banken om ett lån, men berättade hur det låg till.
    Vilket var dumt... ( lånet beviljade sig inte )..
    Det gjorde så att min ekonomi rasade totalt...
    Kan även klargöra för dig, att vår sjukvård inte är gratis.. Den är reducerad...
    Hur skulle samhället se ut, om ALLA gick ut med toppbetyg, om ALLA gick samma linje, om ALLA vore bäst.. Du tror väl inte i din enfald, att alla dom skulle bli topptjänstemän.!?!?
    Vakna ur din lilla drömvärld och kom in i värkligheten istället..
    "Vanliga" människor behöva i landet, det är vi som får industrin att snurra, det är vi som tar hand om dom gamla, det är vi som tar hand om dig, när du är sjuk, mm mm mm mm mm mm. och vi kan behöva statens och/eller kommunens hjälp ibland..
    Mig veterligen, så betalar även vi skatt...

    Till Patricia...

    Håller med dig i det du skriver, har själv jobbat inom äldrevården..
    Var där till allt skulle omorganiseras, vilket blev till det sämre, för vårdtagarna givetvis....

    Stå på dig och lycka till i livet...

    Varma kramar// Patrik

    2013-12-13 | 19:31:01
  • Victor säger:

    Hej.
    det gör ont att läsa om det som hände dig och att du blir nekad hjälp när du behöver det som mest.
    Har själv bott på gatan så jag vet hur det är att bli nekad hjälp, men jag hoppas att det går bra för dig! STAY STRONG! :)

    Sen är det bara att stå på dig mot dessa RIKSPUCKON som anser att det du skriver bara är gnäll! speciellt när dem sitter anonymt bakom skärmen och bara klagar på andras åsikter.
    Dem som klagar på fel skrivningen är en sorglig ursäkt människor som jag hoppas allt ont man kan tänka sig!
    Att som 19 - åring sitta och skriva en lång känsloladdad text är inte det lättaste när man fått gå igenom det du har.
    (den "bästa" kommentaren var från Simon som klaga på din stavning och kunde inte ens själv stava rätt på sin förolämpning! ha jävla patrask är vad dem är.)

    Sen undrar jag om dessa fega as skulle våga stå på sig för sina egna åsikter eller om alla dem tillhör den indoktrinerade och fördummade skaran av stolpskott som blint följer massmedian och deras så kallade "journalister" som endast jobbar med censur, mörkläggning, och jakt på oppositionen av alla med "fel åsikter"

    För det du skriver stämmer tyvärr överens väldigt väl med verkligheten som inte alla verkar befinna sig i...

    skolans kvalitet sjunker mer för varje år som går, jag själv pluggade före dem i min skola men blev nekad att göra prov och nytt material för att få läsa vidare på egen hand.
    Sen har sjuk/äldre/handikapps omsorgen samt socialen tyvärr också drabbats hårt av deras inhumana politik vilket jag fått erfara på egenhand då jag jobbade som personlig assistents och fått se vad det leder till för dem som behöver mest hjälp dem som faktiskt måste kunna lita på regeringen.
    Det man kan lite på att regering gör för medborgarna i dagläget är
    ENDAST ATT TRAMPA PÅ FOLK!

    Och folk som sitter och försvarar den nuvarande Sken-demokratiska politik som mer och mer liknar en diktatur, förundrar mig otroligt mycket.
    Är folk verkligen så blinda för hur verkligheten ser ut? Snart kommer väl dessa underutvecklade stackare att tro att Reinfeldt kan få pengar att regna från himlen också!
    inte för att det BLODSUGANDE ASET skulle ge en enda krona till den stackars människa som sitter där och svälter i ösregnet i en kall trappa
    P.g.a just hans politik, hade han verkligen velat hade han kunna göra förändringar mot det bättre men den ONDSINTA PARASITEN har ju tydligt visat vart han vill komma med sin diktatur.

    Sen är jag själv inte en högt utbildad akademiker, journalist eller skribent så jag får väl be kommentatorerna om ursäkt på förväg för mina eventuella stavfel och jag har säkert missat något samt att det antagligen är osammanhängande text i kommentaren jag skrivit då det verkar vara viktigare än innehållet.

    2013-12-13 | 20:29:17
  • SIW säger:

    Hej Tjejen.
    Du skriver fantastiskt bra. Precis som det är och hur vi vill ha det. Varför i hela världen kan inte de högavlönade förstå oss som gör det mesta av marktjänsten alltså vanliga knegare, på skånska. Vi har inte pengarna så att vi kan gå till tandläkaren, gör det viktigaste och billigaste.
    Patricia du skrev i TA, plocka lite här och lite där av partierna. Läste det för min syster Gunsan i Ystad och då säger hon, aldrig en ensam ros längre, det bör vara en blandad bukett istället.
    Nu vill jag prisa dig Patricia för detta stora engagemang du gör med tanka på din unga ålder. Du
    tänker verkligen långsiktligt. Du har också haft det tufft och jobbigt så ung, förlust av din pappa och inte en krona till hjälp som du bad om. Det finns faktiskt kanske tillfälligt fattiga människor i Sverige men ingen hjälper dem. Många är utan mat, vatten finns ju alltid att tillgå. Vi hamnar ju också i kriser och förnödenheter men ingen hjälper oss. Svar arbeta, var finns alla lediga jobb.
    Nä, som sagt vart är vi på väg? Mot fattiga och rika.....
    Tack för mig och lycka till kära Patricia.

    2013-12-13 | 21:18:19
  • Dennis Andreasson säger:

    FINT som snus!!
    "Men vi har ordning och reda i Sveriges ekonomi"
    Sådan ordning så att vi skall låna pengar utomlands för att kunna minska skatten för dom som har det bäst.(IRONI).Varje svensk är idag skyldig 150000+SEK redan innan den tänkta skattereduktionen.Så visst har vi koll på pengarna.Det är BEDRÖVLIGT!!!!

    2013-12-13 | 21:32:01
  • Andreas säger:

    Ungdomar som går ut gymnasiet och som direkt tänker "ge sig ut i arbetslivet" - vi kan börja med att inse att det är en lögn. Jobben står inte uppdukade varken nere i centrum eller på arbetsförmedlingen. Somliga är mer tursamma än andra och lyckas få en anställning eller div. ströjobb, jag än av dem. Men jag är väl medveten om att jag har 3-5 års studier kvar för att på riktigt kunna bege mig ut i arbetslivet.

    2013-12-14 | 01:16:35
  • Anonym säger:

    herregud. patricia, lär dig att skriva en text efter fakta och inte bara massa skit.

    2013-12-14 | 07:01:24
  • Waow säger:

    Du är grym! keep up the good work! Ska vi vara realister så kommer min kommentar bara vara en i mändgen. Men säger det igen du är grym, keep on going. Finns så mycket jag skulle vilja skriva/säga till dig.

    Vad har du för framtidstankar både om din egen framtid närmsta tiden och lång tid framöver

    Vad har du för tankar om sammhällets framtid närmsta och lång tid framöver?

    Uppdrag granskning är bäst.

    2013-12-14 | 08:46:25
  • Anonym säger:

    Det var bra skrivet har själv undrat vAd dom har tänkt dom bara skiter idet...

    2013-12-14 | 09:50:05
  • Amal säger:

    De va jätte bra av dig patrica att dela med av din åsikt jag säga att vården har blivit sämre tanke på som de va för !! Jag jobbar inom vården och hör varje dag om gnäll på oss personal som gör allt över våra arbetsuppgifter för att vi humana vill mer än vi kan ,sen så skärs ner på tider och hur pass mycke vi ska göra på kort tid och det är nästan omöjligt de vi måste göra ! Stressen som gör oss till nästan omänskliga när vi inte är det ! Jag vet exakt hur de känns som varit ung när socialen vänd ryggen till för en när man behövde hjälp jag var en duktig tjej i skolan och hade flera jobb men ändå inte hade fast jobb fick inte nåt hjälp med missbrukare till förälder ! Jag gav dom råd hur dom skulle hjälpa min förälder med sitt missbruk och jag kämpade flera år men dom tyckte att de dom kunde göra var att ge val till missbrukare som inte ville ge upp sitt missbruk !?jag fick ta all ansvar som ung men även de har gjort mig starkare som person idag ! Och jag är glad över dig Patricia som tar upp dessa frågor idagens samhälle att detta forsätter att hända förbryllar mig fortfarande !! Det gör mig arg och trött på kommuner och politik som inte ser vad detta gör mot oss med människor som betalar skatt och gör rätt för oss hela vårat liv för att vi ska ha de bättre ?? Vart är de bättre ?? Nu säger jag inte alla kommuner gör fel utan de är för många som har för mycket på sin tallrikar så att man ska spara men vad är de vi sparar på ? De fler som slutar eller bli lång tidssjukskrivna på grund av dessa stress och å humana beteende som vi utsätter oss för ! För att spara !? Jag vill inte spara på elände vill ni ? Ingenting gott kan komma från stress och omänskliga sätt som politiker vill att vi ska utföra ! Dom måste själva inse vad dom själva kan göra för att de alltid lätt att bestäms nåt man inte själv gör !!!

    2013-12-14 | 12:04:48
  • Amal säger:

    De va jätte bra av dig patrica att dela med av din åsikt jag säga att vården har blivit sämre tanke på som de va för !! Jag jobbar inom vården och hör varje dag om gnäll på oss personal som gör allt över våra arbetsuppgifter för att vi humana vill mer än vi kan ,sen så skärs ner på tider och hur pass mycke vi ska göra på kort tid och det är nästan omöjligt de vi måste göra ! Stressen som gör oss till nästan omänskliga när vi inte är det ! Jag vet exakt hur de känns som varit ung när socialen vänd ryggen till för en när man behövde hjälp jag var en duktig tjej i skolan och hade flera jobb men ändå inte hade fast jobb fick inte nåt hjälp med missbrukare till förälder ! Jag gav dom råd hur dom skulle hjälpa min förälder med sitt missbruk och jag kämpade flera år men dom tyckte att de dom kunde göra var att ge val till missbrukare som inte ville ge upp sitt missbruk !?jag fick ta all ansvar som ung men även de har gjort mig starkare som person idag ! Och jag är glad över dig Patricia som tar upp dessa frågor idagens samhälle att detta forsätter att hända förbryllar mig fortfarande !! Det gör mig arg och trött på kommuner och politik som inte ser vad detta gör mot oss med människor som betalar skatt och gör rätt för oss hela vårat liv för att vi ska ha de bättre ?? Vart är de bättre ?? Nu säger jag inte alla kommuner gör fel utan de är för många som har för mycket på sin tallrikar så att man ska spara men vad är de vi sparar på ? De fler som slutar eller bli lång tidssjukskrivna på grund av dessa stress och å humana beteende som vi utsätter oss för ! För att spara !? Jag vill inte spara på elände vill ni ? Ingenting gott kan komma från stress och omänskliga sätt som politiker vill att vi ska utföra ! Dom måste själva inse vad dom själva kan göra för att de alltid lätt att bestäms nåt man inte själv gör !!!

    2013-12-14 | 12:04:48
  • Magda säger:

    Jag håller med det mesta, förutom att du nämner socialdemokraterna. Sverige var ett hundra gånger trevliga land när de styrde. Visst, det var inte perfekt men hundra gånger bättre än nu. Att svenska folket gick på moderaternas bullshit två gånger är helt sjukt. Det är moderaterna som sänkt skatterna, det är moderaterna som infört fas 3, det är moderaterna som bär skulden till att sjukvård och skolor bara blir sämre och sämre. Det är moderaterna som bär skulden för att äldre får sämre vård. Kort och gott så är det alliansens fel. Ingenting var perfekt när socialdemokraterna styrde men då var vi fortfarande ett välfärdsland med bra skolor och bra sjukvård. Det är skrämmande att några politiker kan köra ett land i botten på bara åtta år. Skrämmande.

    2013-12-14 | 14:41:12
    Bloggadress: http://momalicious.blogg.se
  • tony säger:

    Håller med .....det finns en agenda att köra ner svergie i botten...

    2013-12-14 | 17:54:06
  • tony säger:

    Knäpp dom etablerad på näsan..rösta in sd..ska jag.

    2013-12-14 | 17:55:59
  • Matz säger:

    Fan gör som jag flytta ut ur Sverige och europa är det så dom vill ha det så ska dom få det. Jag tänker inte betala skatt till en sån regering det går bara inte.

    2013-12-14 | 18:42:15
  • Ingela Karlsson säger:

    Jättebra det du skriver!!!!

    2013-12-14 | 18:58:01
  • Emma säger:

    Tur att någon vågar skriva detta vi har ju trots allt rätt att skriva vad vi vill!

    2013-12-14 | 22:59:07
    Bloggadress: http://www.flisipuff.blogg.se
  • Anonym säger:

    ETT ord! sverigedemokraterna! det får fan va ett slut på all jävla invandring! dom tar våra (ungdomars) jobb! 70% av alla anställningar går till invandrare! o dom leker ju med iss! har en.kompis som jobbar med att rita dom där vita sträcken på vägarna och en gång när han jobba stanna det en värsting bil ner cabbat och i den sitter det två utlänningar i den! vet ni vad dom säger till.min vän?! "jobba hårdre så vi får mer bidrag!" dom skrattar åt oss! medans dom får leca på hotell och

    2013-12-15 | 01:33:45
  • le säger:

    o leva livet med minst 20000 efteer skatt från försäkringskassan för dom hr minst 10 ungr med sig så sitter vi svenska undomar här helt jävla blåsta! fyfaaaan va less jag är på denna skit nu! jag är inte rasist utan jag är less på att utlänningr har det bättre och får jobb så fort dom kommer hut! man kanske ska ta hand om det man har i sverige redan.först innan.man pressar in fler folk som ska ha bostäder/jobb/pengar osv! fan vilken bra politiker jag skulle bli alltså!

    2013-12-15 | 01:38:55
  • Klara säger:

    Fytusan vad bra skrivet! Go you!

    2013-12-15 | 12:18:14
    Bloggadress: http://klarajt.blogg.se/
  • G I N A ~ säger:

    Riktigt bra skrivet!!

    2013-12-15 | 19:45:42
    Bloggadress: http://kissen.se
  • per säger:

    jag gillar punkt 2! Samhället ska vara humant och inte matriellt. bra skrivet bruden!

    2013-12-15 | 22:26:22
  • Turbo säger:

    Helt jädrans bra skrivet av en så ung människa.......men dom jävlarna i regeringen bryr sig väl inte ett skvatt.......Go tjejen GO

    2013-12-15 | 22:29:34
  • Rebecca säger:

    Kan bara ställa mig upp och applådera. Äntligen någon som kan vara röst åt oss SERIÖSA ungdomar.
    Tack

    2013-12-16 | 07:56:18
  • wiper säger:

    Så otroligt bra skrivet av dig mitt i prick. Jag får gåshud för du skriver så bra och är endast 19 år. Du borde inte behöva uppleva sånt utan livet skall leka då men du tänker till och med på dom inom åldringsvården, stor applåd till dig. Du borde arbeta politiskt för att förändra, du har gåvan i både skrift och tankeverksamhet. Fast som en annan sa här så har inte sossarna förstört utan dom byggde upp landet efter kriget så jag som är äldre har haft det jättebra under min ungdom och senare för då fanns det arbete och allt kostade inte lika mycket som nu. Sjukvård funkade men visst fanns det problem också, men inte som nu. Jag ser skillnaderna eftersom jag är äldre.

    Ha det bra och sköt om dig
    Mvh
    Malin

    2013-12-16 | 11:57:23
    Bloggadress: http://wiper.bloggplatsen.se
  • dite säger:

    riktigt bra skrivit av dig, håll med dig på alla punkter!

    2013-12-17 | 00:46:53
    Bloggadress: http://affys.se
  • sparf säger:

    Tung du ÄR! Bästa brevet jag sett ever. Go Girl

    2013-12-17 | 05:20:38
  • andreas vestin säger:

    1. Jag kan tänka mej att Fredrik inte har gjort ett enda anspråk att att försöka svara på din helt tragiska och faktiskt ett helt och hållet sann text

    2. Om man skulle svara så tror jag att de skulle bli i denna ordningen svaret blir. vi som bor och är föda i Sverige har råd. Medans det finns massa andra människor som inte har någonting.

    3. Jag tycker att regeringen är ett stort skämt dom som sitter där just nu borde antingen jobba på Ica eller någon annan stans men i regeringen borde dom inte få stanna kvar.

    4. Jag röstar på Sverigedemokraterna för att jag tycker att dom kommer med flera bra förslag jag är INTE rasist på några grunder alls men att ha synpunkter och vilja ändra på sånt som man tycker är fel och inte rättvist mot alla oss som bor i Sverige ja då är man rasist enligt väldigt många eller att man har en väldigt fel syn att se på andra människor runt om i världen som behöver hjälp .

    4. Jag har vänner som har utländsk bakgrund och jag hjälper dom exakt lika mycket som jag hjälper mina svenska vänner jag är en person med gott hjärta men jag tycket att och du är på ett kafé och hon som serverar kaffe tittar bort en sekund och kaffet svämmar över koppen så är det ju klart att man säger ifrån.

    5. Nu är de säkert jätte många som läser detta och tycker att jag är dum Och rasistisk ändå må så vara men innan dom säger något så kan dom ju tänka att alla människor här på jorden har en egen historia i sitt liv. Eller är det kanske fel att ha det får man inte tycka annorlunda får man inte vara sig själv får man inte tycka att något är fel om man tycker det.

    6. detta är vad jag tycker och tänker och tro r jag talar för ingen Annan människa det kan kom göra själva alla får tänka olika menar jag. Men det betyder inte att Vi måsta hålla med .

    Tack för mej.

    2013-12-17 | 12:57:55
  • andreas vestin säger:

    Fick inte med det på första mejlet
    Patricia frisk
    Jag tycker att de var en riktigt bra skrivet jag håller med dej tycker du förtjänar till all rätt att få den hjälp du behöver eller behövde.

    kan vi ge andra som inte hör hör hemma i Sverige som bor gömda för oss i Sverige och inte vågar kliva fram för att dom egentligen är utvisade och inte har någon uppehållstillstånd så kan vi att se till att vi även hjälper alla våra fattiga och sjuka med varför inte ge exakt alla i Sverige gratis sjukvård gratis tandläkare gratis mediciner gratis eller betala 50kr för det ja så kan vi göra för alla. Alla är vi ju lika värda tycker vi ju faller Hur var det nu. ta bort skatter helt och hållet varför varför varför nej vi ska betal för att sen inte få den hjälp vi behöver eller dom mediciner vi inte har råd med nej de är att skamligt beteende att vi har såna regler och bestämmelser.

    2013-12-17 | 13:26:25
  • Daniel säger:

    Bra sagt, du ger ord till det många andra tänker men inte får ur sig. Alternativt kan man flytta till Norge. Sverige är på väg nedåt.

    2013-12-18 | 15:29:54
  • Roger säger:

    Klockrent man kan nog inte sammanfatta Sverige på ett bättre sätt just nu.
    Trist att det troligen inte spelar nån roll vilket parti som sitter där dom e lika falska allihoppa .
    Har nog som du säger alldeles för bra betalt

    2013-12-18 | 21:11:11
  • Kimberly säger:

    Riktigt bra skrivet! Tänk om han kunde svara på detta brev och verkligen tänka med hjärna och hjärta!! Men det är väl omöjligt för honom!!

    2013-12-19 | 08:13:11
  • Jojje säger:

    Väldigt bra skrivet, tyvärr kommer vi nog få slåss för bättre standard för människorna en längre tid till, då som du skriver, att de flesta politiker är verklighetsfrånvända.

    2013-12-19 | 10:47:09
  • joakim säger:

    Grymt bra skrivet♥

    2013-12-28 | 19:27:15
    Bloggadress: http://www.joakimandersson.bloggplatsen.se
  • Johanna säger:

    Riktigt bra skrivit. :) Det blir att sprida vidare, fler behöver läsa detta.

    2013-12-29 | 12:36:30
  • Anonym säger:

    Håller med dig kan socialfall få hjälp kan andra få hjälp också med pengar och jobb hatar fredrik så in i helvetet han har förstört Sverige och min mamma jobbar på äldre boende och får rätt så dålig lön vi har till hyra och mat och kläder ibland men och min mamma betalar skatt och min pappa också min pappa har sjuk pension vi får ingen extra hjälp med pengar om vi har dåligt fy fan för Sverige tycker det inte är rättvist alls och så finns dt ju självklart dem som lever på social bidra som det är synd om men dem som skaffar barn tidigt och super upp pengar kan jag inte förstå hur dem kan få hjälp vet två bröder som har bott i sverige i tio år och jobbat betalat skatt och kämpat sig in i Sverige nu ska dem utvisat bara en sån sak är så sjukt varför inte utvisa dem som har gjort brott varför ha kvar dem när Oskyldiga förtjänar att vara kvar Sverige finns inte längre det är förstört jag mår psykiskt dåligt och har rätt till sjuk pension men dem säger att jag ska ta tabletter så ska det hjälpa det är sjukt men jag ska kämpa för att få pensionen vet många som har fått det jag mår dåligt det är hemskt jag har också rätt till det så förstår inte hur dem kan säga ta tabletter nu var det inte det du skriv om men det har ju med Sverige att göra jag litar inte på det här landet jag önska att jag var född på 60/70 talet istället för då var Sverige Sverige har ju föräldrar som fick upp leva 60 70 talet och dem vet ju hur bra det var då fan att man ska föddas i det här tycker sjukt synd om gammal och dem som får jobba extra jag kommer ihåg jag såg på tv om hemtjänsten att dem var inte många dem fick jobba ihjäl sig så synd jag tyckte om dem och många blir av med jobbet för dem kanske har stannat oss de äldre som man ska gör hur har de tänkt sig om dem bara sparkar folk det kommer gå åt helvetet fy fan för detta land hoppas det kommer gå bra för dig lycka till

    2014-01-05 | 23:57:46
  • Amanda säger:

    Jag håller med dig till 110%! Fy fan va sjukt de är, hoppas du har de bättre nu. Och beklagar sorgen, kämpa på! Lycka till :)

    2014-01-09 | 08:38:23
    Bloggadress: http://improveme.se/druvan
  • Mikael säger:

    Bra skrivet. Vad händer med sjukvården, skolan, arbetslösheten och inte minst klyftsamhället

    2014-05-12 | 22:10:08
  • Niklas Andersson säger:

    Så jävla klockrent skrivet.
    Du har så rätt i de du säger...
    Keep up the good work :)

    2014-08-15 | 14:14:50
  • Manuelwhiff säger:

    Небывалый, нынешний сервис по оказанию услуг электронной регистрации юридических лиц, ИП,
    а также же внесение изменений в всякий точке России


    [url=http://reg-online.com]ооо ак победа онлайн регистрация
    [/url]
    [url=http://reg-online.com]регистрация ип онлайн
    [/url]



    [url=http://reg-online.com]сменить долю
    [/url]
    [url=http://reg-online.com]зарегистрировать ооо
    [/url]
    [url=http://reg-online.com]регистрация ип без визита
    [/url]
    [url=http://reg-online.com]регистрация ооо онлайн
    [/url]
    [url=http://reg-online.com]регистрация ооо онлайн
    [/url]
    [url=http://reg-online.com]зарегистрировать компанию
    [/url]

  • avtosvitgek säger:

    [url=https://auto-ssvit.com.ua/autoparts/cadillac-idc-852/model-deville/]
    https://auto-ssvit.com.ua/autoparts/cadillac-idc-852/model-deville/
    [/url]
    Наши контакты
    Тел:
    098 630 23 22
    095 738 55 88
    068 211 56 46
    Почта:
    [email protected]
    Мы находимся:
    г. Ковель, ул. Театральная 37

    variant4
    variant2

    2017-05-12 | 15:30:14
    Bloggadress: http://https://auto-ssvit.com.ua/
  • Michjoync säger:

    Здравствуйте.
    Хочу представить вам план сообразно строительству домов из дерева
    и сруба - [url=]эко-дом.com.ua[/url]
    Только у нас самые низкиев цены на дома со сруба. Мы изготавливаем все - дома, беседки и бани.
    Также, доступны проекты на заказ.
    Посетите наш проект эко-дом.com.ua

    2017-05-27 | 12:43:36
    Bloggadress: http://xn----htbqkhc4h.com.ua
  • Danielpaunk säger:

    Питомник кошек породы мейн кун Miraleks*BY, Минск, Беларусь


    [url=http://miraleks.by]мейн кун купить минск
    [/url]
    [url=http://miraleks.by]питомники мейн кунов в минске
    [/url]
    [url=http://miraleks.by]купить котенка мейн кун в минске
    [/url]
    [url=http://miraleks.by]купить мейн куна в минске недорого
    [/url]

    питомники мейн кунов в минске
    сколько стоит котенок мейн куна в минске
    мейн кун цена минск
    мейн кун минск
    минск купить мейн куна в питомнике

  • DavidClulk säger:

    [url=https://reg-online.com]регистрация ООО [/url]
    Регистрация ооо Заезжай#/a#Регистрация и ликвидация фирм, ООО, ИП. Бухгалтерские услуги. Оффшоры


    [url=https://reg-online.com]регистрация ип[/url]
    Регистрация/закрытие ЗАО, ООО, ИП#/a#Создать, внести изменения, ликвидировать ИП? С Нами это проще простого


    [url=https://reg-online.com]ликвидация юридического лица[/url]
    Здесь#/a#Помощь в проведении реорганизации юридических лиц


    [url=https://reg-online.com]регистрация ооо под ключ[/url]
    Регистрация ООО под Ключ! Жми#/a#Регистрация ООО! Быстро, профессионально! Разумная цена! Звоните сейчас


    [url=https://vk.com/regonline]регистрация ооо[/url]
    Регистрация ООО в СВАО#/a#Регистрация ООО! Правовая поддержка! Приятные цены


    https://goo.gl/YWjWHa

    2017-06-09 | 17:09:18
  • STK-Monolitlom säger:

    Какая марка бетона? От чего зависит стоимость разных марок?
    Переоценить значение бетона в строительстве невозможно. Без него не обходится практически ни одна стройка. Разобраться в марках бетона и определить потребности для определенных задач, нам как раз поможет данная статья.
    Бетон, как известно, это смесь вяжущего, заполнителя и воды. Мы будем рассматривать бетон цементный (бывает еще и нецементный, например, силикатный) с заполнителем из песка и щебня (гравия).
    Основной показатель — марка бетона по прочности (М50, М100, М200, М300, М350, М400 и так далее). Это среднее значение прочности используется в основном «частниками».
    В проектных документах, как правило, указывается класс прочности бетона (гарантированное значение).

    Марка бетона / обозначение
    М100 В7,5
    М150 В10
    В12,5
    М200 В15
    М250 В20
    М300 В22,5
    М350 В25



    Каждая марка бетона имеет конкретную область применения. Схематично это можно представить в таблице.
    Назначение М100 М150 М200 М250 М300 М350
    Бетонная подготовка + +
    Стяжка пола + +
    Фундамент + + + +
    Лестницы + +
    Несущие конструкции + +
    Перекрытия +
    Бассейны +

    Как видим, для самого частого «потребителя» бетона — фундамента — вилка составляет от М200 до М350. Бетон М200 — самый распространенный, он чаще всего используется для ленточных фундаментов, М250 и М300 применяется на слабых грунтах, М350 используется для фундаментов промышленных объектов.


    Теперь, давайте разберемся, сколько должен стоить один кубометр хорошего бетона по стандартам ГОСТ, который вполне достоин быть доставленным на объект с паспортом качества.

    Цена на бетон зависит от:
    1. Стоимости компонентов (песок, цемент, вода, наполнители);
    2. Наличия добавок;
    3. Марки (класса);
    4. Производителя;
    5. Сезона.

    Самым дорогим компонентом в бетоне является цемент. Его содержание и марка напрямую влияют на получаемую марку (класс) бетона. Напомним, чем выше марка, тем выше прочность. Естественно бетон более высокой марки обойдется дороже.

    Песок, гравий, щебень и др. наполнители должны быть тщательно очищены от грязи и других примесей во избежание снижения прочности бетона. Дополнительная очистка приводит к удорожанию получаемой смеси.

    Сама по себе бетонная смесь отлично подходит для строительства различных конструкций, но существуют случаи, когда необходимо улучшить определенные качества раствора. На помощь приходят добавки. Существует множество добавок для бетона, улучшающих различные свойства раствора:
    • подвижность;
    • пластичность;
    • водоудержание;
    • скорость твердения;
    • морозостойкость

    И еще множество свойств. И снова, это ведет к удорожанию смеси….
    Вы спросите нас - получается хороший бетон не может стоить дешево?... К сожалению наш ответ - да…
    И мы хорошо понимаем, что одинаковые с виду консистенции разных марок бетона, могут иметь не только разную марочную прочность, но и не содержать столь необходимых по требованиям ГОСТ, добавок.

    Стоит заметить и то, что весной цена на бетон резко возрастает с началом активизации строительного сезона (заводам нужно покрывать зимние убытки). Летом также дорожает и доставка, т.к. повышаются цены на топливо.

    При покупке основными ориентирами для выбора смеси являются класс (марка), а также подвижность (текучесть). Еще нужно обратить внимание на разницу в способах доставки. Доставка бетона с подвижностью П1 и П2 осуществляется самосвалами. Бетон с подвижностью П3 и П4 доставляется на бетоносмесителях (миксерах). Стоимость доставки при помощи бетоносмесителя выше, чем при помощи самосвала.

    Как сэкономить при покупке бетона
    Первый фактор, влияющий на стоимость бетона, заключается в удаленности завода от строительной площадки. С этим фактором, надеюсь, все понятно.
    Другой способ снизить стоимость заключается в использовании более дешевых наполнителей. Именно наполнителей, а не цемента, т.к. от количества и качества цемента зависит прочность конструкции. Например, к щебню и песку можно добавить различный металлолом, который к тому же улучшит прочностн

    2017-06-22 | 22:46:19
    Bloggadress: http://xn----ptbefeggbvki.xn--p1ai
  • Geraldwoore säger:

    Питомник кошек породы мейн кун Miraleks*BY, Минск, Беларусь


    [url=http://miraleks.by]мейн кун цена минск
    [/url]
    [url=http://miraleks.by]питомники мейн кунов в минске
    [/url]
    [url=http://miraleks.by]купить мейн куна в минске недорого
    [/url]
    [url=http://miraleks.by]котята мейн кун в дар в минске
    [/url]

    мейн кун в дар в минске
    купить мейн куна в минске недорого
    мейн кун цена минск
    купить котенка мейн кун в минске
    минск купить мейн куна в питомнике

  • Disdilkindkib säger:

    [url=https://toledo.epoch-life.net/realestateloans/651-natwest-business-loans-uk.html]natwest business loans uk Toledo Ohio[/url]
    [url=https://northlittlerock.epoch-life.net/remotedeposit/665-sc-federal-credit-union-car-loan-rates.html]sc federal credit union car loan rates North Little Rock Arkansas[/url]
    [url=https://bolingbrook.epoch-life.net/realestateloans/651-natwest-business-loans-uk.html]natwest business loans uk Bolingbrook Illinois[/url]
    [url=https://mikhaylov.mikrocredit.tk/webmoney/281-poluchit-onlayn-mikrokredit-yandeks-dengi.html]получить онлайн микрокредит яндекс деньги г. Михайлов[/url]
    [url=https://pavlovsk.mikrocredit.cf/150000/375-poluchit-mikrokredit-na-kivi.html]получить микрокредит на киви г. Павловск[/url]
    [url=https://urus-martan.mikrocredit.gq/3/372-vzyat-mikrokredit-s-plohoy-k-i.html]взять микрокредит с плохой к и г. Урус-Мартан[/url]
    [url=https://suvorov.mikrocredit.ga/2/374-oformit-mikrokredit-on-layn.html]оформить микрокредит он лайн г. Суворов[/url]
    [url=https://chegem.mikrocredit.ml/1/375-mikrokredit-na-elektronnyy-koshelek.html]микрокредит на электронный кошелек г. Чегем[/url]
    [url=https://khabarovsk.dengivdolg.ml/dolg/5127-vzyat-deneg-v-dolg-po-pasportu.html]взять денег в долг по паспорту г. Хабаровск[/url]
    [url=https://center.renthop.net/condos/7402-rent-a-bose-sound-system.html]rent a bose sound system[/url]
    [url=https://yasnyy.lend-money.ru/zaympodpts/3196-kredit-pod-nizkiy-procent-s-plohoy-kreditnoy-istoriey.html]кредит под низкий процент с плохой кредитной историей г. Ясный[/url]

    2017-07-18 | 14:44:21
  • EmilyWergo säger:

    Дающие слоты
    [url=http://интернет-казино-вулкан.рф]Игровые автоматы [/url]

    2017-07-19 | 16:29:01
    Bloggadress: http://xn-----7kcbjoaseftfmsbgfm3a2be5a.xn--p1ai
  • Jamesgow säger:

    [url=https://www.slideshare.net/delmedisdanetzeicell55745/how-old-are-you-when-your-penis-stops-growing]https://www.slideshare.net/delmedisdanetzeicell55745/how-old-are-you-when-your-penis-stops-growing[/url]
    п»їAttention! Do not Buy Penis Enlargement Bible Till You Have Understand This Particular Penis Benefit Evaluation!
    If you are on this website, chances are you’ve heard of Penis Enlargement Bible. Is PE Bible A Scam? This is the question I’m sure everyone asks themselves after visiting their website, just as I did.
    You can never really tell if the testimonials on the website are real or not. Anyone can make up testimonials to try to suck you into ordering. And yes, a lot of people order on the basis of testimonials alone.
    Chances are you’ve found this site by searching Penis Enlargement Bible, Penis Enlargement Bible scam, or Penis Enlargement Bible review and chances are you’re looking for answers, the truth, and clarification. I’m going to give it to you. Read on to find out more about my shocking experience with Penis Enlargement Bible..
    This was all VERY embarassing for me, but I found relief when I thought to myself, “It’s not like anyone’s going to see it anyway”. But still, considering my penis was only almost as long as my thumb when erect, it was hard to masturbate and get any real pleasure. Now you might be thinking “that’s disgusting”, but I know you masturbate too. I couldn’t get any pleasure because I could barely stroke my penis. My penis was so small that it was hard to actually get a hold of it with my hand. Then I thought, what if I tried masturbating a different way!
    This is how I was masturbating before..
    I just basically grabbed my penis in the same way as the picture above and pulled it up and down. That was the only way I could get any pleasure at the time. It was so frustrating though, even though it gave me pleasure, I was frustrated at the fact that I had to resort to masturbating like that because my penis was too small for me to masturbate “normally”.
    I was relieved to know one thing though..
    Although my penis was really small before, I was happy that at least it wasn’t small enough, to the point where I would end up peeing on my balls every time I’d go to the toilet. If you’re wondering, it IS possible for someone’s penis to be that small.
    I spent the whole night researching on penis enlargement bible programs, searching Google for terms like natural penis enlargement, how to get a bigger penis, bigger penis without pills, and many others. When I first dabbled into penis enlargement, I knew I wasn’t going to resort to any penis enlargement pills. It just didn’t seem right. If you just think about it, can you really trust a PILL to enlarge your penis. I’ve always thought of pills to be nothing but scams, so I never bothered looking them up.
    After a few hours of searching, I found a site that had reviews of the top 5 penis enlargement sites. Penis Enlargement Bible was rated #1 on the site. I looked through the site and was convinced enough to want to buy. There was a 60 day money back guarantee, so I thought why not? I paid through PayPal and was taken to the members area right after I paid, and that’s pretty much where my “journey” began..
    My Results with Penis Enlargement Bible
    Now I knew that Penis Enlargement Bible was a program of penis enlargement exercises, but I never actually gave much thought about this. The first thing I thought before I started was “where the hell am I going to do these exercises?” I like with my parents and two sisters in an apartment that’s considerably small, and I knew I didn’t want anyone to see or catch me doing these “exercises”, so I did them right after I took a shower. I guess that’s the best time to do them anyway, so might as well. I’m hoping no one noticed how long I took in the shower, because I left the cold water running to make it seem like I was still taking a shower, but in actual fact I was doing the first few exercises outlined in the Penis Enlargeme

    2017-07-20 | 16:33:41
  • jikolmsr säger:

    The rally of value raises in the retail cost of cigarettes in brick and mortar stores in countries over the world, powers smokers and every one of those wishing to purchase cigarettes to look for other less expensive supply sources keeping in mind the end goal to buy discount cigarettes.

    To be sure, neighborhood retail venders are confronting an exceptional rivalry from online cigarette stores who are putting forth much better costs and are properly being favored by crowds of smokers throughout the world.

    Online cigarette sellers normally stock cigarettes as such, as well as an extensive variety of tobacco items, for example, hand moving tobacco, pipe tobacco, stogies, smoking frill, for example, lighters, and also contrasting options to customary smoking, for example, electronic vaping gadgets, fluids and so on.

    The requirement for online stores offering cigarettes at better costs is likewise exacerbated by the consistent pattern received by governments and experts in numerous nations to expand the charges forced on cigarettes, both keeping in mind the end goal to build their incomes in their coffers and furthermore as an impediment, to compel individuals to either eliminate the amount they smoke or even better quit smoking all together, in light of the fact that they will be not able shoulder the high cost of bolstering this propensity.

    Expanding the cost of cigarettes has been demonstrated to fill in as an against smoking measure, and it is normal that specialists will keep on increasing assessments, in this manner rendering the cost of a pack even less alluring and less endurable.

    Nonetheless, for the individuals who wish to keep smoking the uplifting news is that the web is an intense weapon in their grasp that permits them access on online web based business locales that offer cigarettes at tax exempt costs or costs which incorporate much lower assess levels, since they are sourced from seaward nations, where the tax collection is lower.

    Another possibility is offered through the joint European market inside the EU, which permits and encourages the trade of cigarettes from European markets with lower cigarette costs to those with higher costs without the burden of further obligations.

    Our online cigarette deals store offers a really unique level of service for each client, giving them unimaginably cheap costs, as well as a genuinely amazing scope of brand selection.


    [url=http://bestcigarettesworld.com/buy-cheap-cigarettes-secure-slim-figures/#eq7h]buy cheap cigarettes[/url]

    2017-07-22 | 02:07:05
  • FERenl#genick[REWdwbyweqewOK,2,4] säger:


    фитнесс
    Оздоровительно-спортивные услуги,туры, составля­ют основную систему физической культуры и спорта.
    Способствуют физическо­му, духовному, социальному преобразованию человека, совер­шенствованию его физических,
    интеллектуальных, нравственных, волевых и других качеств формирования личтности.
    Под товарами подразумевается инвентарь и спортивное питание. Стоимость услуг на систему,
    направленную на формирование скульптуры и укрепления тела написаны ниже.
    Спортивные товары скоро появятся на сайте. Подробнее Вы сможете узнать по телефону или у администратора зала.
    [url=https://fitness-gym.org.ua/about]Тренажорный зал на Лесном[/url]
    [url=https://fitness-gym.org.ua/news]спортивные турыоздоровительно спортивные туры[/url]
    [url=https://fitness-gym.org.ua/gallery]похудение в домашних условияхфитнесс[/url]
    [url=https://fitness-gym.org.ua/services]домашнее похудение[/url]
    [url=https://fitness-gym.org.ua/contacts]турыоздоровительно спортивные туры[/url]

    [url=https://fitness-gym.org.ua/gallery]Персональные тренировки[/url]

    2017-08-11 | 22:14:45
  • Kennethdautt säger:

    [url=https://alcobum.ru/tovar/tekila-sauza-zolotaya-serebryanaya/][img]http://zolotayrybka.ru/konyak-ros/imgs/80573-elitnyy-alkogol-sankt-peterburg-5-litrov-optom.jpg[/img][/url]
    [url=https://alcobum.ru/tovar/tekila-sauza-zolotaya-serebryanaya/]акции на алкоголь в магазинах спб[/url]
    Цените высокое печать алкогольных напитков, однако не хотите переплачивать изза тару? Имеете частный бизнес также желаете оптимизировать расходы в угоду кому улучшения конкурентных преимуществ? Компания « alko5.ru» парламент предложить [url=http://alko5.ru/]Алкоголь на канистрах[/url] высокого качества на выходных для клиента условиях.Наша компания занимается реализацией алкогольной продукции более 5-ти лет и за это время выстроила собственную стратегию, позволяющую клиентам получать продукцию фирменного, заводского разлива по минимальным ценам.Уникальность нашего совет заключается в течение книга, что пациент получает высококачественную алкогольную продукцию, отнюдь не переплачивая за тару равно упаковочные материалы.Какую продукцию можно покупать на интернет-магазине « alko5.ru»?[url=http://alko5.ru/] водка в канистрах 5 литров на санкт петербурге [/url] Выше- лавка предлагает широчайший спектр алкоголя в канистре различного ценового диапазона: водка, коньяк, виски, наливки, ликеры, абсент, джин, вино, самбука, мартини, текила, напитки, спирт равным образом пр.Преимущества покупки алкоголя в интернет-магазине: « alko5.ru»: Вся представленная продукция в течение магазине имеет высокое качество равным образом разливается из первых рук на заводе-производителе; Всеобъемлющий выбор продукции; Наши клиенты, в книга числе имеют мочь приобрести элитный алкоголь на канистрах; Выгодная достоинство. Наша компания приобретает продукцию из первых рук на заводах-производителях, сколько позволяет убрать нескольких посредников на пути: производитель > потребитель. Быть этом, в цена отнюдь не входит фирменная, дорогостоящая тара компании производителя; Алкоголь в течение канистрах СПБ – это отличная возможность с целью предпринимателей оптимизировать расходы без снижения качества реализуемой продукции; Обеспечение качества. Наша компания предоставляет своим клиентам гарантию качества на реализуемую алкогольную продукцию; Алкогольная продукция, представленная в каталоге интернет-магазина « alko5.ru» во всякое время имеется на наличии для складах нашей компании. Какие условия доставки да оплаты продукции?Для того, для осуществить поручение алкогольной продукции в нашем магазине Вам довольно связаться с менеджерами сообразно телефону 8-965-055-60-48. Впоследствии чего, — указать интересующую продукцию равным образом её объем. Стоимость доставки сообразно Санкт-Петербургу составляет 100. И существует мочь доставки продукции в первый встречный регион Российской Федерации. Оплата проводится курьеру при получении заказа.Обычно такая продукция, разлитая в 5 литровые тары, покупается раньше ее розлива сообразно бутылкам да поэтому стоит значительно дешевле рыночных цен. Добротность алкоголя не грех проверить, проведя его дегустацию перед покупкой.Алкоголь на канистрах отнюдь не должен вызывать каких-либо подозрений. Напиток разлит сообразно специальным пищевым канистрам, который является идеальным вариантом чтобы продажи такой продукции. Особенно удобно это с целью покупателей, приобретающих алкоголь с целью крупных торжественных мероприятий – свадеб, дней рождения также т.д.Навсегда нужно быть уверенным на том, что [url=http://alko5.ru/]покупать алкоголь в течение канистрах на Санкт-Петербурге[/url] дешево не возбраняется в течение любое век лишенный чего каких-либо проблем. Сам по себе алкоголь, конечно же, вреден, только не вреднее такой же продукции, продаваемой на магазине. Тем более, который сейчас часто равным образом в магазинах могут торговать фальшивым алкоголем.Алкоголь, разлитый в течение пищевые канистры, абсолютно такой же, какой находится в течение стеклянных бутылках. У него такие же качественные характеристики. Так, к примеру, если мы имеем водку в бутылке, то должны понимать, что она, так же также та, что залита в канистры, изготовлена

    2017-08-14 | 19:24:58
  • sooriounc säger:

    [url=https://superzaim.ga]Займ без справок[/url]
    [url=https://sovetskiy.ugolovnyj-advokat.cf/pozhilischnymsporam/1193-kak-vesti-dopros.html]Советский - Как вести допрос[/url]
    nginx
    [url=https://superzaim.ga]Займ без справок[/url]
    [url=https://churapcha.zakononline.cf/pozhilischnymsporam/1178-kak-vernut-tovara-v-svyaznom.html]Чурапча - Как вернуть товара в связном[/url]

    [url=https://zheleznogorsk.internetzaim.tk/pervyyzaem/1020-internet-zaym-e-kapusta.html]Железногорск - Интернет займ е капуста[/url]
    [url=https://dovolnoe.yurist-vopros.gq/pozemelnymsporam/1204-zemlya-pod-garazhnyy-kooperativ.html]Довольное - Земля под гаражный кооператив[/url]
    500 Internal Server Error
    [url=https://nuzhenkredit.tk]Нужен кредит[/url]
    [url=https://luh.uslugi-advokata.ga/pokreditamibankam/1194-besplatnaya-onlayn-konsultaciya-voennogo-urista.html]Лух - Бесплатная онлайн консультация военного юриста[/url]
    500 Internal Server Error
    [url=https://muromcevo.internetzaim.tk/bezzaloga/1011-zaymy-do-zarplaty-cherez-internet.html]Муромцево - Займы до зарплаты через интернет[/url]
    [url=https://rubtsovsk.grazhdanskij-advokat.tk/pozemelnymsporam/1214-zemlya-pod-lph.html]Рубцовск - Земля под лпх[/url]

    2017-08-19 | 11:33:40
  • KeithReefe säger:

    Mg Mg Zt 2002-2005 Vetech Battery 70Ah Electrical System Replacement Part
    Alfa Romeo 75 162B 1985-1992 Bosch S3 Battery 77Ah Electric System Replace Part
    Renault Super 5 B/C40 S40 1984-1996 Bosch S3 Battery 70Ah Electrical Part
    Genuine SYM Husky 125 Frame - Panel Left ET: 87129-n02-600
    Ferrari 456 Gt/Gta 1993-1998 Vetech Battery 70Ah Electrical System Replace Part
    Banner Starting Bull 60Ah Battery Replace Fit BMW 3 Series E46/5 2001-2005
    Ford Focus C-Max 2003-2007 Banner Starting Bull 60Ah Electrical Battery Replace
    Titanium 005L Sealed Car Battery 60Ah - fits many Subaru Suzuki Toyota

  • calvinng4 säger:

    Unique home after as concoct:
    http://carlene.blogs.telrock.org

    2018-06-24 | 21:03:30
    Bloggadress: http://girl.babies.photos.replyme.pw
  • AnnaLitH säger:

    10 million users
    The average daily turnover at Binance, which was launched just a year ago, is about $ 1.5 billion. The number of users of the platform has increased from 2 million, which were at the beginning of the year, to 10 million today, according to Bloomberg. Join the successful ...[url=https://www.youtube.com/watch?v=ZbN4H3RrcKM]Binance registration[/url]

    2018-08-28 | 23:50:17
  • BasquaseTorGlinyTopewrottPep säger:

    Kluczem problemów macierzy [url=http://elizabethsloans.co.uk/teoria-raid-6/]RAID 6[/url] są grupy dysków o specjalnej głowie w sterowniku, które zbierają dane z specjalnymi bitami, dzięki czemu utrata 1 lub 2 dysków nie niszczy informacji (mówimy tutaj wyłącznie o stanie raid 5 i 6). Dodatkowe bity – parzystość – umożliwiają odtworzenie utraconych danych przez odczytywanie wszystkich możliwościach z pozostałych dysków i napisanie na dysku zastępczym.

    Kłopot z RAID 5 polega na owym, że monety są błędy odczytu. Napędy SATA są powszechnie określane z brakiem odczytu błędów (URE) wynoszącym 10 ^ 14. Co oznacza, że raz na 200 000 000 sektorów dysk nie będzie mógł odczytać sektora.

    2019-03-04 | 02:33:24
    Bloggadress: http://elizabethsloans.co.uk/teoria-raid-6/
  • Antonintib säger:

    Montessori bed [url=http://furniturestuff.co.uk/]Cot beds[/url]

    2019-04-16 | 23:43:00
    Bloggadress: http://furniturestuff.co.uk/
  • Patrickinwab säger:

    our website [url=http://free-games-download.falcoware.com/]free games download[/url]

    2021-11-22 | 01:11:06
    Bloggadress: http://free-games-download.falcoware.com/
  • SoftwareApado säger:

    Regards, I recently came to the CSStore.
    They sell OEM Lavalys software, prices are actually low, I read reviews and decided to [url=http://cheapsoftwareshop.com/camtasia-studio-2021/]Order Cheap Camtasia Studio 2021[/url], the price difference with the official website is 20%!!! Tell us, do you think this is a good buy?

    Really great service and great product. The computer arrived before the suggested delivery date and I am very happy with it. Many Thanks
    [url=http://cheapsoftwareshop.com/microsoft-office-standard-2021/]Buy OEM Office Standard 2021[/url]

  • RandyJex säger:

    We are totally excited to have clicked on the web site, it is really the thing my workers and I have been lookiin for constantly in search of. The specifics on the blog is truely appreciated and is going to benefit my relatives twice a week one of kind help. It seems like web site acquired incredible amounts of info concerning subjects on the site and the other links and information greatly show it. I'm not usually on the internet often and when my wife and I get an opportunity I am always putting together archives of information or things similarly exactly like it. Always a good place to stop. If you know anyone that wanted a bit of helpful services like: [url=https://rgpalletracking.com/contact-us/]: We sell used Pallet Rack Kit pallet racks and racks for sale near me in Pomona[/url]

    2022-02-18 | 07:10:12
  • Darreldom säger:

    Hello readers. My friends and I are excited we heard the guidance here. Ive been scanning for this info all year and I will be convincing my sisters to hop on by. The other morning I was toggling through the google searches trying to scope out a conclusion to my tough questions. Now I am going to take more responsibility in whatever mode I can. We are getting all fragmented out on the signs we are observing. Moreover, I just needed to thank you in words for such enlightenment. This has boosted me out of an old rut. Many bittersweet improvements are seeding in my world. Its really a surprising space to make new connections. I need to share that I am into. If you have time, check out my new photography site:[url=https://drywallpatchguys.com/]orange county drywall near me SAN FERNANDO CA[/url]

    2022-02-22 | 15:48:55
  • Michaeltub säger:

    friends at work have been searching for. This kind of up to date info on the web page is beneficial and helpful and will help my friends at work in our studies quite a lot. It looks like this forum has a significant amount of knowledge regarding interesting topics and this page and other categories and info like wise show it. I am not on the internet all day long however when I get an opportunity im usually avidly searching for this type of knowledge or stuff similarly related to it. When you get a chance, have a look at my site. [url=https://www.stephburtcashoffers.com/we-buy-houses-in-union-city-georgia/]cash for home sell near me in Conyers Georgia 30012[/url]

    2022-04-01 | 03:16:05
  • Louiswrind säger:

    Hello guys and gals. My wife and I are excited we heard the posts. I&#8217;ve been stripping my files for this info all year and I will be convincing my membership base to hop on by. The other night I was bouncing around through the available sites trying to locate a resolution to my staggering questions. Now I am hoping to take more risk in whatever mode I can. We are getting all blurred out on the revelations we are observing. Moreover, I just want to thank you in words for such stellar work. This has boosted me out of an old rut. Many exciting creations are transitioning into my world. Its really a good space to make new great effect. I must make mention that I am studying. Here is my new hobby, check out my newly created Site:[url=https://staceyleephotography.net/krista-tori-sisters/]chesapeake bay beach club weddings[/url]

    2022-05-09 | 10:13:26
  • ThomasOxymn säger:

    my wife and I have been searching about lately. The details on this web page is truely great and helpful and will assist my friends at work in our studies several times a week. It is obvious this network has a large amount of details about subjects on the site and other pages and info really show it. I am not on the net during the day although when I get an opportunity im more often than not hunting for this type of factual information and others similarly concerning it. When someone gets a chance, have a look at my site: [url=https://bioscienceadvising.com]proposals proofread services[/url]

    2022-05-19 | 23:41:07
  • StevenPew säger:

    We give acedemic learning speaking English. our group can edit any type of document for private college professionals, authors and students. Our staff carefully read through your essay and other documents, scouring for and correcting all problems that obscure clarity of the virtue of your labor. Our mission is simply to help you correct your essay, and to provide you with talented editors in an simple and affordable way. Ivy League Editors is a proof readers utility designed, and to provide you with experienced and intelligent proofreaders at a reasonable rate. After years of being students, editors, and writers, all of us sincerely believe that gifted academics deserve the highest quality of correction. All of our staff are graduates of Ivy League or Ivy League-level schools and are well-read in many different schools including English, philosophy, sociology, law, history and political science. All of our editors attended or attend an Ivy League or Ivy League-equivalent university and have vast experience polishing documents in various disciplines and genres. look at my company site [url=https://www.teacheasyenglish.org/product/picture-letter-directory/]American English accent training[/url]

    2022-05-21 | 03:48:04
  • SharonEvacy säger:

    hi

    2022-06-05 | 11:19:14
  • HeidiMem säger:

    I am so glad having stumbled across the web blog, it is exactly the thing my wife and I have been scouring the internet for. The articles on this website is truely appreciated and will assist my relatives often great help. From what I see everyone on the forum acquired incredible amounts of info concerning subjects on the site and the other links and information also are evident. I'm not usually on the internet much so as my friends and I get an opportunity I'm all the way into avidly hunting archives of knowledge or stuff likewise just like it. Can't express my gratitude. If anyone wanted a little site work like: [url=https://keenerlegal.com/category/trademarks/]best lawyers in chicago[/url] also [url=https://www.gotwebsite1.com/sedona-seo/index.html]Scottsdale and Phoenix website design near me in 86011[/url] just call.

    2022-06-12 | 13:52:43
  • StevenPew säger:

    I offer acedemic learning American accent. our staff can edit all types of documents for college professionals. Our rewriter carefully read through your essay and other documents, looking for and correcting any problems that hamper the clarity of the genius of your labor. Our goal is simply helping you better your paper, and to provide you with talented editors in an easy and affordable way. The company at Ivy League Editors are a free online proofreading utility formulated, and to give you experienced and intelligent editors at a reasonable rate. After years of being students, editors, and writers, all of us sincerely believe that gifted academics need the highest quality of correction. All of our staff are graduates of Ivy League or Ivy League-level schools and are well-read in many different schools including English, philosophy, sociology, law, history and political science. All of our editors attended or attend an Ivy League or Ivy League-equivalent college and have vast experience correcting papers in a multitude of disciplines and genres. Check out my business website [url=https://www.teacheasyenglish.org/giving/]How to get an American accent fast[/url]

    2022-06-22 | 05:24:18
  • MichaelCot säger:

    my wife and I are so happy to have discovered the website, it's really everything I have been searching for. The specifics on this web page is very appreciated and is going to assist me quite a bit. It looks like everyone has a lot of details concerning the things I am interested in and the other hyper links and info also show it. Typically i'm not on the internet all of the time but when I get an opportunity I am usually avidly hunting for this kind of information or others similarly related to it. I have two of my family members that have also assumed an interest in this because of all that I have found out about it and they will definitely going to be visiting this website since it is such an excellent treasure. I'm also facsinated in politics and dealing with the drastic changes in world politics. If anyone gets a chance, check out at my site: [url=https://www.aandwassociates.net/st-petersburg/]quickbooks online how many companies abutting to Wesley Chapel FL[/url]

    2022-06-23 | 08:31:51
  • HeidiMem säger:

    We are so glad to have clicked on the site, it's exactly the thing my church friends are lookiin for constantly for. The knowledge on this forum is beneficial and constructive and is going to provide my kids a bunch excellent help. Seems like everyone acquired a significant amount of detailed knowledge concerning the stuff I am interested in and the other hyper links and information definitely are inherent. I'm not usually on the web very much and when my wife and I feel like it I am more often than not avidly searching this sort of factual information or stuff similarly exactly like it. I'll tell others about this blog. If anyone wanted some major helpful services like: [url=https://keenerlegal.com/intellectual-property-lawyer-fees/]patent lawyers in illinois[/url] also [url=https://www.gotwebsite1.com/sedona-seo/index.html]website design business in Scottsdale and Phoenix[/url] let me know.

    2022-06-28 | 17:05:57
  • MichaelSes säger:

    Is your favorite household item broken or you have noticed that it is not functioning properly? Never delay with the appliance repair because it might lead to serious consequences, sometimes even hazardous to your property like a fire or a leak!
    Turn to a trusted appliance service center like Poway Appliance Repair and Installation.

    [url=https://appliancerepair-poway.com/blog/washing-machine-repair-san-diego/]washing machine repair san diego[/url]

    We want to make sure that you can get help with any of your appliances whenever you need it. That’s why, you can place your order 24/7.

    Best [url=https://appliancerepair-poway.com/location/appliance-repair-ramona/]appliance repair ramona[/url], [url=https://appliancerepair-poway.com/location/appliance-repair-mira-mesa/]appliance repair mira mesa[/url]

    2022-07-03 | 06:57:32
    Bloggadress: http://https://appliancerepair-poway.com/
  • WilliamFah säger:

    OVI allegations require complete total of the specialized tactics used in defense law. protecting a DUI is initiated with determining not one of one's rights on the constitution were abused. When law enforcement is in front of you, while they are basically the only witnesses most of the time, the directives and MO is of the formula. some of us all have accidents, and cops are no exception. The event starts when reasonable accusation which can progress to probable cause. An example, a person gets forced over for speeding at 4 a.m.. The police officer takes the usual suspicion that aperson has created a traffic offense, swerving. then, when the then man tries to start eye communication or steps in closer to the car, she may say you posess red eyes, or there is an smell of beer. This raises the acceptabel intuition of recklessness to providing the police officer a good idea that someone is operating while drunk. eighty% of police will say odor of alcohol, blood shot ojos, or mumbiling talk. Law enforcement may also insinuate you were rumaging about getting your license and insurance in your hand. At this point the driver is likely told to get out from a vehicle and start universal driving sobriety checks. Those are SFST’s are learned under NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) regulations and must be instructed per situation. If you do perform the tests, the officer will make mistakes which will have the test, or tests excluded from evidence. Things such as physical impairments and optimal situational conditions should be factored amoung the results of your test. (example: you can’t perform a jump and pivot check on ramped pavement). You may also take a digital breath test. There are irregularities in these gadgets as well, and they are machines that need to be maintained and trained on regularly. The incarceration is videoed from the instance the cop turns on their lights. It is through this captured evidence we are able to base an learned idea on the cops giving of the checks, to the clients performance taking the checks. If you consent to the tests or not, a person may go to lock up. If you know someone that has been arrested for Drugs or any criminal charges or know some one who needs a criminal defense Lawyer visit my site here [url=https://www.bouchardcincinnaticriminalduiattorney.com/practice-areas/sealing-records/][color=#000_url]north bend ovi lawyer[/color][/url] Thanks

    2022-08-20 | 10:08:08
  • RandyJex säger:

    my brother and I are totally excited having found the blog, it is really the thing my workers and I have been lookiin for constantly for. The detailed information on the this site is very helpful and will assist my clients all the time excellent information. It appears as if web site finds incredible amounts of specific details about subjects on the site and other pages and info like wise are shown. I'm not typically on the internet much and when my wife and I get a chance I'm all the way into looking this type of factual information or things likewise related to it. Thanks. If anyone wanted a little services like: [url=https://rgpalletracking.com/index.php][color=#000_url] We sell used Simpson pallet racks and home depot shelves near LA[/color][/url]

    2022-09-04 | 08:14:08
  • CharlesBib säger:

    ssi, or SSDI, is a federal service which offers weekly payments to anyone just under aged sixty-five that are help in the workforce from a a disabled reason. You would assume that the strategy are obtainable for some disabled person to qualify for SSDI benefits. Negatively, the dark reality is the outcome. Out of the billions of SSDI help requirement forms which are submitted to the SSA every season, a tiny thirty three percent have been accepted at the beginning stage of the claim step. It is interpreted as you is going to require an the best SSI attorney in Las Cruces, NM to make it easy for anyone with the difficulties of your file.  I've been an attorney for 5 years while my uncle is also a attorney and is an expert in similar points of SSI legalease as relatives I mentioned. In fact my mother and father are also attorneys and our whole family are beyond obsessed to assisting to protect the rights of disabled children about the United States of America and focus in Texas and Nm. If you are a handicapped person or have a associate or know of someone that could use help about their ssdi claim or needs to hire a SSI goverment attorney if you could please grab a browse my blog as there could be a lot excellent facts about it that will help someone or others.   [url=https://jonsipes.com/practice-areas/back-pain-and-disability-benefits/ ][color=#000_url]disability benefits lawyer in Socorro[/color][/url]

    2022-09-11 | 08:31:56
  • WilliamFah säger:

    DUI arrests require all of the specialized tactics used in criminal defense courts. Defending a DWI starts by making sure none of your constitutional rights have been trespassed. When a cop is in front of you, while they are basically the single witness all of the time, their specialized education and procedural conduct is of the nature. some of us all make mistakes, and law enforcement are no exception. It happens when common accusation that will lead to obvious cause. An example, someone gets flashed over for driving too slow at 3 a.m.. The cop takes reasonable suspicion that the driver committed a moving violation, racing. then, as the police begins to start visual communication or moves in towards your car, she may point to the fact you posess red eyes, or there is an odor of alcohol. This elevates the reasonable intuition of speeding to giving the police officer a good chance that someone may be driving while intoxicated. eighty% of law enforcement will say smell of whiskey, watery ojos, or lazy speech. They may usually say you were rumaging about getting your id and insurance card out. At this point the driver will be likely told to step out from the ride and start universal physical sobriety checks. Those are SFST’s are learned under NHTSA (National road Traffic Safety Administration) regulations and must be followed per instruction. If you do perform the checks, the police officer will make mistakes that can make the test, or tests excluded from evidence. Things such as physical disabilities and optimal field conditions can be factored into results of your test. (example: someone can’t do a walk and turn test on ramped pavement). You may usually take a digital breath test. There are accidents in these gadgets also, and they are machines that need maintenance and training on for days. The incarceration is videoed at the instance the cop turns on their sirens. Through this captured evidence that we are able to inform an factual opinion if the cops giving of the checks, to the accused performance taking the tests. If you give an OK to the manipukations or not, someone will go to lock up. If you know someone that has been arrested for Rape or any criminal charges or know some one who needs a criminal defense Lawyer check out my website rgiht here [url=https://www.bouchardcincinnaticriminalduiattorney.com/practice-areas/][color=#000_url]dwi in Cincinnati Ohio[/color][/url] Great site!

    2022-09-21 | 16:17:57
  • HenryCrori säger:

    Our learning group continues to be began working by my kids. My Husband really was given the privilege of realizing the thundering commandment of st Paul a Monday September dinner in 2006… “Learn English alphabet!”

    Seventy hours later a Vietnamese English teacher online started comenting and was overheard saying:, “is it a reality that show the Cambodia language teachers to read English well? can anyone arrive and instruct online my teachers to tutor Accent training courses?” look up [url=https://teacheasyenglish.org/application/][color=#000_url]American accents audio online[/color][/url]

    2022-09-30 | 03:27:57
  • HenryCrori säger:

    My sons help center for adults with dyslexia is launched by my family. a friend of my fathers in reality was given the opportunity of taking into accord the mesmerizing utterance of My lawyer a sunny Oct sleep time in 2008… “Beginning English!”

    Fifteen days in days past an Indian user of dyslexic support online showed up and said, “will you instruct my German accent teachers to write american english Great? can anyone come over and teach online my amrican accent tutors onine to tutor How to improve English?” I decided to learning more about [url=https://teacheasyenglish.org/giving/][color=#000_url]Any language to English online[/color][/url]

    2022-10-04 | 13:20:49
  • Edwardvax säger:

    Hello my name is MATT D'AGATI. A host of Job candidates remain dizzied expediting professional resume drafting professionals constitutes a proper asset and this is a proper investigation, so it is imperative that we first investigate a drop of of the every-day concluding words that happen with administrators who make the leap and pay for a steady professional resume engineer company. Lets start this subject by noting that the website for an employment network named Ladders, resounds that filing a resume created by a resume conjuring hatchery about any given job notice invigorate that samurai's odds of persevering by 50%. Moreover, uploading a professionally forged resume to virtually any online company vacancy opening emboldens the applicant's percentage of bolting down an telephone call by 71percent. Confucius Say:, having a professional resume that is put together by a professional resume writing company procures a shark-toothed -sharp competitive wind to administrative level applicants and particularly CEO -level employment questers, so be it practically every legitimate professional resume builder service also makes worthy and effective online profiles as well as great resumes. Believe me, having sourcing a resume that is perfectly -written and properly engineered is always the most fundamental way point of any job search, yet securing an equally grounded Social Media presence is confirmedly slightly less mandatory in the scheme of things.[url=https://renewablesworldwide.org/about/[color=black_url]installation solar pv haverhill[/color][/url]

    2022-10-15 | 09:15:32
  • HenryCrori säger:

    My American accent tutor online free course is was put into use by my kids. a friend of my sisters was the one who was offered the chance of hearing the warm instruction of St Andrew the fun filled Dec early evening in 2000… “Kids English lessons!”

    Nine moons after a Jewish Englsih teacher with a full salute and said, “will you teach the Iranian Dyslexia tools and heklpers to read English with an American Accent Great? Will anyone arrive and instruct online my English students to learn English learning book free?” Take a look [url=https://teacheasyenglish.org/about-us/][color=#000_url]basic English lessons online[/color][/url]

    2022-11-02 | 12:00:45
  • DelivFarma säger:

    Hi https://www.google.ki/url?q=https://top-menu.info/ Amlong 5 mg Nitromint 6 5 mg lexapro Clavor 500 mg notice Torlos de 50mg clomidClaritin reditabs 5mg images Azithromycin al 500mg preis What are the side effects of zoloft 100mg sertraline Massimiliano lisinopril genericNana djimon 800 mg motrin [url=https://top-menu.info/generic-lotril/7616_090236.html]Toprol xl cr 25 mg benadryl[/url] Mianserin hcl bp 10mg tamoxifen Sello aenor gestion ambiental a distancia. Rosuvastatin drug profile 764875 Flemex forte generico de crestor Hydroxyzine hcl 25mg tablet vs buspar Mirtazapine insomnia 7 5mg mobic meloxicamEnalapril mg dosage Metformin er 500 mg 24 hr tabs Aynesaline 50mg for high blood pressure Diclofenac 150 mg ratiopharm ulmBuy lumix g85 Levoxacin 500 mg effetti collaterali L976 red and white capsule cialis.

  • Geraldpoiff säger:

    Main Boiler Service Chelsea, SW3, Main Boiler Servicing & Repairs, Call Now 020 3519 1525 [url=http://boiler-repairs-chelsea.co.uk/main-boiler-service.html]Main Boiler Service Chelsea, SW3, Main Boiler Servicing & Repairs, Call Now 020 3519 1525>>>[/url]

  • BuyOnline säger:

    Hi, Quanto costa viagra generico farmacia end Quensyl 200 mg nebenwirkungen viagra Buy Viagra Online (25mg/50mg/100mg): https://www.youtube.com/redirect?q=https://36-6.uk/

    2022-11-21 | 20:52:25
    Bloggadress: http://https://36-6.online/
  • LeroyWek säger:

    High quality, reliable and affordable plumbing & heating services.The plumbers are highly trained and skilled plumbers [url=https://www.yelp.co.uk/user_details?userid=wbG2uLomOvyPfo-dq8T9Jg]Thermostats![/url]

  • DonaldCah säger:

    User profile Eagle Fonts [url=http://www.eaglefonts.com/member.php?action=showprofile&user_id=57244]More info![/url]

  • RobertoCab säger:

    Tatooine Base Forums - Profile of oliver_foster85 [url=http://tatooinebase.com.au/forum/member.php?action=profile&uid=66294]Tatooine Base Forums - Profile of oliver_foster85!..[/url]

  • Martinthoca säger:

    Local Boiler Repairs Gas Engineers provides professional service comprising boiler repairs and boiler installations. The company is the right one to call in case of boiler, radiator or system flushing problems, when there is a heating failure or lack of hot water. [url=http://www.costaricadreamhomes.com/UserProfile/tabid/399/UserId/1526224/Default.aspx]More info![/url]

  • JamesTow säger:

    Peytonsanders83 [url=https://www.transfur.com/Users/peytonsanders83]More info![/url]

    2023-02-25 | 08:27:11
    Bloggadress: http://https://www.transfur.com/Users/peytonsanders83
  • StevenGon säger:

    Hajlo.COMmunity - Profil: brayden_morgan_86 [url=http://forum.hajlo.com/user/brayden-morgan-86--71575]Click here![/url]

    2023-02-27 | 09:15:58
    Bloggadress: http://forum.hajlo.com/user/brayden-morgan-86--71575
  • BasilVes säger:

    wiat Karpia - portal dla karpiarzy [url=https://swiatkarpia.com/users/hazel_baker_88]Show more...[/url]

    2023-03-24 | 23:19:39
    Bloggadress: http://https://swiatkarpia.com/users/hazel_baker_88
  • JamesTow säger:

    User Profile [url=http://www.costaricadreamhomes.com/UserProfile/tabid/399/UserId/1487030/Default.aspx]User Profile![/url]

  • Robertniz säger:

    Ogl±da profil - Milton Keynes [url=http://polskie-milton-keynes.phorum.pl/profile.php?mode=viewprofile&u=75604]Show more!..[/url]

  • ElceFoeft säger:

    Counter Strike GO - Truths behind why no one never leaves

    CS Condition Zero is the most well-known and most played multiplayer FPS till now. The game is being played in every part of this world. Definitely in, every gaming cafe, on every computer and Laptop and even on nearly Xbox system.
    CS Global Offensive:

    Counter Strike GO is actually a modification of the Half-life game which had already been published in the late 1990's. This first person shooter game is a tactical and aiming based title which tests the thoughts and responsive mastery of the player. Valve LLC took the reins of programming this FPS in the year 2000, re-developed it by adding some new varied and exciting modes to CZ.
    Definitely the timeless features of Counter Strike GO is the permission to [url=https://central-servers.net/]provide your own server[/url]. This provides a whole new multiverse for hobbiests to imagine group server and group up. With such a feature available to gamers the entertainment is unlimited. Many years ago people must have used Dedicated Servers to run their Counter Strike Global Offensive Servers. In this day in age people get away with a [url=https://central-servers.net/]KVM VPS[/url] and will have low latency in Counter Strike GO.

    CS Global Offensive has been a source of fun for the families since its beginning. The question is how? Well, it is because it is that type of online game which doesn’t actually gets repetitive and uninteresting even if one plays it for month after month.
    This is why CS 1.6 is a timeless game:

    One can simply never get tired of [url=https://0v1.org/forums/#gaming.12]Counter Strike[/url] since it allows the gamer to customize it according to their styles and preferences. One of the main applications of this customization is called "cheating". [url=https://leaguecheats.com]CS:S Cheats[/url] are the most engaging scenario of multiplayer gaming and most of the clans have actually become the hackers by the time they're good at CS. Some may want to play the game on the base skill and the maps with which they are familiar with but the point is that most of the veteran players just want some different things to climax their interest in CS. LeagueCheats subscriptions works on WarGods, WarGodz, sXe injected, [url=https://leaguecheats.com/wiki/esportal-cheats-hacks/]Esportal[/url], GamersClub, EAC, Challengeme.gg, 99damage, FaceIT, SoStronk, PVPRO, GOLeague, ChallengerMode, FastCup CSGO, Akros, Valve Anti Cheat, VACNET, Gfinity, CEVO, ESL, FaceIT Server Side, SMAC, Kigens Anti Cheat, PopFlash, Kickback, and ZenGaming. [url=https://leaguecheats.com/store/]CS Source Hacks[/url]

    So, people can add various maps for their own game modes or for their dedicated servers. Isn't it awesome that you play every instance on all of the maps and then groups attempt to get experience with that particular gamemode by grinding again and again via engaging fights. This in my POV is the single best reason why clans will ever quits even after tons of repetitive games.

    The maps can be designed through different programs and software, which are totally free to use and one can be the best in it by watching Video tutorials. Most people know that Counter Strike CZ came with hundreds of levels but the fact is that it came only with some simple maps but over time the gamers created some new distinct maps on the Valve mapping platform which the users have been downloading them via multiple websites.

    Another element which is keeping Counter Strike Global Offensive replayable and exciting is the freedom to make your own hosted server. One can make a separate server for their own friends so that they can have some exciting battles with each other or they can invite other alliances for a game. As mentioned before teams can have a [url=https://central-servers.net]Fast VPS[/url] and always have good performance in Counter Strike Condition Zero.

    Lastly, there are also many cool sprays available which the users can edit and can spray them on the walls or anything else in the maps. The spray

    2023-05-11 | 18:38:20
    Bloggadress: http://https://leaguecheats.com
  • FrankBed säger:

    Profil - taylor_jenkins_76 [url=http://www.mototube.pl/taylor_jenkins_76]Click here>>>[/url]

    2023-05-30 | 04:53:27
    Bloggadress: http://www.mototube.pl/taylor_jenkins_76
  • RonaldLor säger:

    Howdy my name is Matt D'Agati.
    Solar energy the most promising and efficient types of renewable energy, and it's also rapidly gaining interest as a principal energy source at work. In the future, chances are that solar technology could be the dominant energy source at work, as increasing numbers of companies and organizations adopt this clean and sustainable power source. In this article, we're going to discuss why it is critical to switch to renewable energy sources such as for instance solar technology as quickly as possible, and exactly how this transition can benefit businesses therefore the environment.

    The initial and a lot of important good reason why you will need to switch to renewable energy sources may be the environmental impact. Making use of fossil fuels, such as coal, oil, and natural gas, could be the main reason for air pollution, greenhouse gas emissions, and climate change. These emissions have a profound impact on the surroundings, causing severe weather conditions, rising sea levels, as well as other environmental hazards. By adopting solar energy, companies and organizations often helps reduce their carbon footprint and play a role in a cleaner, more sustainable future.

    Another essential reason to change to solar power could be the cost savings it offers. Solar energy panels are designed for generating electricity for businesses, reducing or eliminating the necessity for traditional sourced elements of energy. This may end up in significant savings on energy bills, particularly in areas with a high energy costs. Furthermore, there are many government incentives and tax credits accessible to companies that adopt solar power, rendering it much more cost-effective and affordable.

    The technology behind solar power is simple and easy, yet highly effective. Solar power panels are made of photovoltaic (PV) cells, which convert sunlight into electricity. This electricity are able to be kept in batteries or fed straight into the electrical grid, with respect to the specific system design. To be able to maximize some great benefits of solar technology, it's important to design a custom system that is tailored to your unique energy needs and requirements. This may make sure that you have the proper components set up, including the appropriate number of solar panel systems and also the right style of batteries, to optimize your energy efficiency and cost savings.

    One of several key factors in designing a custom solar technology system is knowing the different sorts of solar power panels and their performance characteristics. There's two main kinds of solar energy panels &#8211; monocrystalline and polycrystalline &#8211; each featuring its own benefits and drawbacks. Monocrystalline solar power panels are produced from an individual, high-quality crystal, which makes them more effective and durable. However, they are higher priced than polycrystalline panels, that are created from multiple, lower-quality crystals.

    In addition to cost benefits and environmental benefits, switching to solar power can also provide companies and organizations with an aggressive advantage. Businesses that adopt solar power are noticed as environmentally conscious and energy-efficient, and also this often helps increase their reputation and competitiveness. Furthermore, companies that adopt solar energy can benefit from increased profitability, because they are in a position to reduce their energy costs and enhance their bottom line.

    It's also important to note that the technology behind solar technology is rapidly advancing, and new advancements are now being made on a regular basis. For example, the efficiency of solar energy panels is continually increasing, allowing for more energy to be generated from a smaller sized amount of panels. In addition, new innovations, such as for instance floating solar panel systems and solar energy panels which can be incorporated into building materials, are making it simpler and much more cost-effective to adopt solar power.

    In closing, the future o

    2023-06-17 | 04:01:39
  • Entilia säger:

    https://sobraniemebel.ru/stools/velour

    2023-06-21 | 22:16:06
    Bloggadress: http://https://sobraniemebel.ru/armchairs/soft
  • JasonWhene säger:

    Earn Big with Our High-Converting Affiliates Program: Your Ticket to Success
    https://yaplink.com/affiliate?ref=809246

    2023-06-25 | 03:46:12
    Bloggadress: http://zxx.org
  • RichardRef säger:

    Unlock Your Financial Potential: Explore Our Lucrative Affiliate Program
    https://money.karelia.business/start?ref=315

    2023-08-01 | 10:36:09
    Bloggadress: http://zxx.org
  • JosephRuict säger:

    Real Sex Dating - [url=https://truelovedatinghub.life/?u=2rek60a&o=y548kyb&t=serdat]Click Here[/url]

  • Raymondwah säger:

    Cool Bitcoin on chill snow. Christmas crypto request with great benefits.
    [url=https://links-to-rdrpartners.top/go/5423v2/8413][b][u]Indulge yourself to something delicious before New Year![/b][/u][/url]

    2023-12-31 | 20:38:03

Kommentera inlägget här: