patriciafrisk

GRAAAATTTTTIIIIS!!

Kategori: Allmänt

GRAAAAATTTTIS VÅR UNDERBARA VÄN!! HOPPAS DU FÅR VÄRLDENS BÄSTA DAG IHOPA MED OSS!!
 
VI ÄLSKAAAAAAAAAAAAAAAR DIG!! // BULLIALAINEN & WHAAAAHADACK <333333

Samhället förfaller..

Kategori: Allmänt

Hej Fredrik Reinfeldt!
Jag heter Patricia Frisk och bor i Trelleborg, längst ner i vackra Skåne.
Jag har nu under många år velat skriva ett brev till regeringen och nu är det så att du råkar sitta i makten och kommer få ta allt detta jag har att säga, jag ska försöka att inte bli otrevlig eller ohumanisk men det kommer bli svårt. Du säger att vi ska ta vara på alla och att alla är lika värda men då frågar jag mig själv, vad har socialtjänsten för regler att jobba efter? Hur är samhället uppbyggt? Hur ska vi sluta?
Det är inte meningen att man som 19 år ska gå och vara irriterad dygnet runt på grund av att ditt parti, moderaterna och socialdemokraterna låtit Sverige sjunka mer och mer för varje år som bara går. Står ni bara bredvid och tittar på? Känner ni inget ansvar gentimot oss? Ditt parti tycker att man ska höja pension ålder till 70 år, vad är det? Vi ungdomar kommer ut i arbetslivet när vi är 19 år, vart är våra jobb? Vart är vår framtid? Finns det ens något som heter framtid för oss?!
Jag tycker det är sorgligt, sorgligt att se hur samhället förfaller, äldrevården blir bara sämre och sämre, skolorna blir sämre, sjukvården blir sämre.. Dem 3 viktigaste frågorna är inget som ert parti lägger tid eller energi på. När du själv blir gammal, hur vill du då ha det? Eller just det, du tjänar ju multo med pengar så du kan säkert hitta något sätt att slippa den kommunala äldrevården. Men då är det så att i Sverge finns det äldre som inte har pengar, pengar att gå till tandläkaren, att gå till läkare eller pengar till att ha privat vård hemma och dessa tvingas bo på äldreboende. Har du själv varit ute på äldreboende runt om i Sverige? Har du sett vilken stress undersköterskor och sjuksköterska jobbar under? Att dem inte ens kan sitta ner med sin vårdtagare i 5 minuter för att dem är underbemande och måste till en annan avdelning, att behöver jobba på detta sätt och under dem lönerna är inte rimligt. Min pappa låg på palliativa sina sista månader i livet och personalen där var underbar det är inte dem jag klandrar utan det är politikernas fel. Det är ni som drar in på allt det viktiga, på det som inte "syns" utåt. Jag har varit föräldrarlös i 2 år och den dagen min pappa gick bort så bad jag om hjälp av samhället, fick jag det? Nej jag fick i princip en dörr i ansiktet med ett lapp där det stod: Nej tyvärr, vi kan inte hjälpa dig.
Varför har min pappa gått och betalt skatt i hela hans liv när hans dotter sen vänder sig till samhället och behöver tak över huvudet och en lite knuff på vägen och inte får ett skit.. Jag har alltid varit skötsam men det räknas tydligen inte. Hur hade du sjäälv gjort som 17 åring? Jag blir så arg, varför? Jag är jätte tacksam att vi bor i detta land där alla kan få hjälp som ni står för i europa men varför fick jag då ingen hjälp? Jag begärde inte guld och gröna skogar..
Jag förstår inte hur du kan sova om nätterna? Du har förstört ditt eget land, ser du att det håller på att förfalla? Eller du kanske tänker, så länge jag har huvudet ovanför vatten ytan är det lugnt.. MEN det är inte lugnt, det är inte okej... Under denna tid ni suttit i makten har du sagt gång på gång i alla era valkampanjer, åhh vad vi ska satsa på sjukvården denna gång, åhh vad vi ska hjälpa dem äldre.. Halllå?! Varför händer det inget? Vakna, åk ut i Sverige och titta själv. Hade du själv klarat av att lyfta en man på 110 kg från en sjukhus säng till en rullstol när mannen i fråga är halv förlamad? Hade du det? Varför är så många sjukskrivna i Sverige? Varför är vi europas största förbrukning av anti-depprisiva? Det är ju något som är fel och det måste bli en ändring..
Tänk så många ungdomar runt om i Sverige som går arbetslösa varje dag, arbetsgvare som utnyttjar dem för arbetsgivaren vet att ha, dem är ändå så desperata efter jobb så dom får slava lite.. Det är hemskt!
Sen vet jag också att det finns MÅNGA ungdomar som är lata, som skiter i sin skola, som väljer den kriminella vägen m.m tyvärr.. Men dem som verkligen har kämpat alla år i skolan för att sen komma ut i arbetslivet och sen kommer ut och ser att jahaaa är det detta jag har kämpat för? Att sitta i min lägenhet och inte ha ett jobb?
Och hur fungerar vårt rättssystem tycker du? Om man gör ett skattefusk i Sverige idag så ligger Straffpåföljden för bokföringsbrott och skattebrott på upp till 2 års fängelse men när en flicka blir våldtagen så får brottslingen kanske bara betala skadestånd till flickan.. Hur kan det vara rimligt? Hur kan det vara att om man fuskar mot staten så är det hela världen men att förstöra en flickas liv är något man bara i princip rycker på axlarna för?
Jag har så mycket jag hade velat säga till dig men egentligen med denna kanske väldigt osammanhängade text och med lite frustation så har jag bara två saker till att säga:
1. GÖR OM, GÖR RÄTT
2. Samhället ska vara humant och inte matriellt.

Tack för mig! :*